Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pi000nek

stosunek przerywany a hiv

Polecane posty

Gość pi000nek
czyli co,takie objawy wystepuja predzej? wiesz,moze predzej mialam jakies objawy ale nie zwrocilam na to uwagi...

Gość Bellaa_________
Jakie są wczesne objawy zakażenia HIV-em? Do często występujących objawów zakażenia HIV-em należą: bardzo wysoka gorączka (około 40 stopni), trwająca dłużej niż 3-5 dni kaszel połączony z odkrztuszaniem wydzieliny z płuc, trwający kilka tygodni purpurowe plamki na skórze, które nie są wynikiem podrażnienia przez kontakt z różnymi chemikaliami zakażenia i skaleczenia, które mimo leczenia nie goją się znużenie i osłabienie trwające wiele tygodni, pojawiające się bez żadnej przyczyny powiększenie węzłów chłonnych do wielkości wiśni lub większej, co najmniej w dwu miejscach ciała gwałtowna utrata ciężaru ciała (5 kg i więcej), która nie jest wynikiem odchudzania się częste, nawracające zaziębienia, grypy i pseudogrypy, trwające po kilka dni częste biegunki pojawiające się bez żadnej przyczyny A JA PODNOSZE O TEJ MORFOLOGII, CZY PO SPADKU KRWINEK BIALYCH MOZNA MIEC PODEJRZENIE?

Gość pi000nek
bella przeczytaj sobie historie tej dziewczyny o HIV- na stronie glównej KAFETERI . Ona tam pisze ze nie miala wlasnie goraczki,wiec te objawy nie zawsze sa takie same...:( Ale o powiekszonych wezlach pisze.... Co do Twojego pytania,to mnie to wlasnie zaniepokoilo ze mam spadek tych bialych krwinek(WBC),ale limfocyty mam w normie. Nie wiem dokladnie,ale jak tu ktos juz wyzej napisal,spadek bialych krwinek moze oznaczac duzo innych chorob... np bialaczke

Gość Bellaa_________
czytalam kilk dni temu, widze ze cala kafeteria juz to czytala... no mnie sie wydaje, ze jesli pierwsze objawy so grypopodobne, to musi byc to jakas ostra grypa, i bardzo oslabiony organizm, szczerze mowiac nie przypominam sobie, zbym taka sytuacje mlala odkad wspolzyje... oststnia taka megagrypa zlapala mnie moze w wieku 15 lat... a tak to raczej takie lekkie przeziebienia. chyba ze sie myle..

Gość Bellaa_________
no ogolnie spadek czy wzrost czegokolwiek nie daje jednoznacznej odpowiedzi, dlatego zawsze robi sie badania dodatkowe, nigdy nie ma jednego badania na jedną chorobę.

Gość Bellaa_________
a powiekrzone węzly mogą byc tez przy zwyklej grypie czy anginie... tak naprawde nigdy nie wiesz dopoki nie zrobisz testu... to tak jak z ciążą... doszukujemu sie objawow jak tylko spoznia nam sie okres, nie jste tak?:) ano jest, a dopoki nie zrobimy testu nigdy nie wiemy na 100%... choc w tym momencie wolalabym wykonywac test ciazowy niz na hiv, mio ze nie mam partnera;)

Gość pi000nek
Badzmy dobrej Mysli...:) Dzieki za odpowiedzi;) POZDRAWIAM:)

Gość chinota
Piooonek Miałam historię podobna do twojej - facet z którym krótko byłam a który miał raczej bujna przeszłość. Kilka lat później miałam złe samopoczucie i szukałam co mi jest - robiłam sobie też test na HIV. Okazało się że dolega mi nerwica... leczyłam nerwicę i teraz jest ok. Tak czy inaczej test na HIV możesz zrobić za darmo, są takie ośrodki, ale szczerze nie sądze żebyś go miała. Ból głowy i bezsenność oraz nerwy to raczej typowe objawy nerwicy, jak również lęki i wynajdywanie sobie chorób ;)

Gość Bellaa_________
ja sie zgadzam z tym powyzej! :) ja np jestem chipochondrykiem (nie wiem jak to sie pisze) haha! i jak mi sie nudzi, albo jak zrobie cos czego zaluje to wynajduje sobie rozne rzeczy:)

Gość pi000nek
Dzieki dziewczyny:)(i chłopaki...) Ja od zawsze jestem panikara... I lubie sie martwic na zapas,niestety. Moze torzeczywiscie nerwy. Wystraszylam sie,bo chociaz czesto boli mnie glowa,to nigdy jeszcze nie bylotakzeby codziennie brac tabletki...,przeciez zoladek sobie wykoncze. Ale jak tu w dzisiejszych czasach sie nie martwic...,sama jestem z corka,i sama mysl o tym ze ciagle brakuje pieniedzy,czy jaki bedzie nastepny rok,czy dam rade....Mozna osiwiec poprostu. Jeszcze z tego wynika ze choroby sie mozna nabawic....

HPV to wirus brodawczaka ludzkiego, który między innymi wywołuje raka szyjki macicy.. Ale jeśli miałaś robioną cytologię i nic nie wyszło to jest ok..

Gość pi000nek
cytologie robie co rok i jest ok...:)DZIEKUJE.

Gość chinota
piooonek jeśli to nerwica to tez trzeba się tym zająć bo niestety mogą ci wracać takie hipochondryczne stany ;) Podobno może pomóc magnez oraz olej lniany (kwasy Omega3) olej budwigowy kupuje się w aptece.

Gość pi000nek
Magnez juz kupilam,biore go od tygodnia-ale o tym oleju lnianym nie slyszalam....-drogie to jest? Lekarz mi teraz zapisal DIVASCAN na bole migrenowe i AFOBAM-to jest lek podawany wlasnie przy nerwicach i depresjach itp.Mam to brac na noc. Wczoraj pobralam te wszystkie leki i jakbym troche lepiej spala....I musze przyznac ze dzis czujesie troche lepiej. Niewiem czy to przez leki czy WASZE dobre slowoi troske:) CHINOTA-dlugo bralas leki na ta nerwice?

Gość chinota
Afobam uzależnia jeżeli jest brany regularnie, nie powiedział ci tego doktór?? Musisz uważać z tym proszkiem, ja odradzam regulane branie. poczytaj http://www.nerwica.com/afobam-t3660.html To się nazywa "lek" ale to niczego nie leczy, to jest tylko objawowe. Ja się leczyłam medycyną alternatywną, nie brałam lekarstw. Miałam diagnozę "lęk uogólniony z napadami paniki" F41. Brałam takie kropelki www.danmed.pl chętnie opowiem więcej gdybyś chciała ;)

Gość chinota
tak naprawdę jeżeli chcesz leczyć nerwicę to powinnaś pójść do psychiatry (może brzmi strasznie ale nie jest straszne) najczęściej oni przepisują leki SSRI one są lepsze niż ten afobam, ale bierze się je długo (rok, dwa). Jeżeli to internista ci przepisuje leki na nerwicę, to na twoim miejscu bym poszła do psychiatry żeby to skonsultować. Skierowanie nie potrzebne.

Gość pi000nek
Nic mi o tym nie wspomnial....Nie bede brala tego swinstwa dluzej niz tydzien....To co przeczytalam na stronie ktora podalas-az ciarki przechodza....

Gość chinota
nie przerażaj się tylko ;) ja tego nie brałam ale inny uspokajający Hydroxyzinum, dzieliłam go sobie na połówki, może ten afobam sobie też podziel bo cały myślę że silnie działa. Moim problemem też bywa bezsenność ale aktualnie jak nie śpię jedną noc to drugą już śpię dobrze więc nei jest źle ;) Wydaje mi sie że twoja nerwica nie jest jakaś bardzo silna, więc się nie przejmuj... dużo ludzi ma takie problemy, naprawdę... głowa do góry!

Gość pi000nek
ja mam ta tabletke brac tylko raz dziennie-wieczorem. Wezme ze 3 -4 dni ,a koleje dni juz po 0,5 tabletki i odstawie... Nie ma co.... Dziekuje Ci bardzo:* :)