Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melodia romantyczna

Spuchnięte swędzące powieki! miał ktoś?

Polecane posty

Gość melodia romantyczna

to alergia:O tez to teraz mam od traw pylacych :O zrob testy ale to dopiero zima a teraz idz do apteki po jakis alertec czy cos bez recepty i nie drap oczu bo bedzie jeszcze gorzej :O

Gość Ewelinda12211221
A mnie swędzi w kącikach zewnetrznych oczu - Ałaaaa! To też może być alergiczne? Nie mam spuchniętych oczu,trochę zaczerwienione te kąciki!

Gość miałam i musisz
natychmiast isc do lekarza. njalepiej do dermatologa albo okulisty. mi wtedy przepisali lek oxycort. pomógł

Gość no i się zaczyna
nowy tusz kupiłaś? Cienie? Make up? W zewnetrznych? Gdyby w wewnetrznych to wskazywałoby na zapalenie spojówek. Ale w zewnetrznych? Poza tym zdecyduj co własciwie ci dolega? Bo wczesniej było o spuchniętych powiekach, a teraz o swędzących kącikach zewnętrznych...

Gość Ewelinka83
Ktoś inny pisał o powiekach,a ja się dołączyłam do tematu i piszę o kącikach zewnętrznych.Jakoś mam uczucie suchości kącików i takie pieczenie-swędzenie.Tusz,cienie itp te same od lat.

Gość allerginka
Ja męczę się ze swoją allergią już 3 lata jak nie więcej. Schodząca łuszcząca się skóra na powiekach, zaczerwienione spuchnięte oczy, masakra. I chyba mam uczulenie na cienie inglota. Bo takich używam, nie malowałam oczek i nagle postanowiłam zaryzykować i rano miałam tak spuchnięte powieki że to chyba musi być od tego. Czyli droga firma nie znaczy ze mają super produkty.

Gość Koło
Miałam to samo. Zrobiłam testy alergiczne i okazało sie ze mam uczulenie na nikiel. Nie mogę pić napoi z puszek, konserw, kukurydzy, groszku itd. Wszystkiego co jest w puszkach i co ma metalowe opakowanie (pasztet, folią aluminiowa).nikiel często jest tez w cieniach do powiek (wyprobowalam kilka Marek, ale wszystko do kosza). Kupiłam cień mineralnych (tzn. Z naturalnych składników) i teraz nie mam problemu. Mnie uczyła jeszcze lakier do włosów (jest w metalowej puszce, podklad Koreanką illumination, oraz kredka czarna miss sporty. Co najsmieszniejsze mam uczulenie na kreskę clinique a nie mam na taka zwykła za. 2 zł. Z bazaru

Gość alerginka
U mnie to były cienie i lakiery również inglota!

Gość gość
zabrzmi to dość banalnie , ale męczę się z tym problemem już dość długo i używałam już różnych specyfików , ale dziś sięgnęłam po liść babki lekarskiej i jest cudownie lepiej !!! polecam , na pewno nikomu nie zaszkodzi , a rośnie prawie wszędzie . nie stosowałam , ale liście od białej kapusty też działają przeciwzapalnie , więc można zrobić okłady . pozdrawiam i zdrowia życzę !!!

Gość gość
Mam spuchniety kacik oka niewiem o co chodzi z tym okiem oklady z rumianku polecam Zdrowia Zycze , Julia