Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jamaica91

cilest czy ktoras z was brala te tabletki?

Polecane posty

Gość jamaica91

jak je oceniacie? czy sa jakies powiklania bo dlugotrwalym stosowaniu??

Cilest brałam 4 lata, odstawiłam i mam za sobą już pierwszy cykl. Miesiączka mi się spóźniła 2 dni, więc tragicznie nie jest. Ale cera strasznie mi się pogorszyła, wszędzie pryszcze mi wyskakują, małe ale jednak. A poza tym nie zauważyłam, żeby coś więcej się zmieniło. Piersi mi nie zmalały. Każdy organizm może inaczej reagować. Tak więc myślałam, że będzie gorzej. Ale już pisałam, mam dopiero pierwszy cykl za sobą po odstawieniu, więc może się jeszcze coś zmienić. A Ty masz zamiar odstawić? Pozdrawiam

Gość jamaica91
ja odstawilam juz ok 6mc temu ale chodzi mi o takie powikladnia typu bezplodnoisc czy jakies inne? ja napewno zauwazylam ze cera wyglada znacznie gorzej niz podczas brania,naczytalam sie ze kobiety braly tabletki dosyc dlugo odsawily i zaczely sie klopoty z zajsciem w ciaze itp

To jest indywidualna sprawa organizmu, na to jak on reaguje po odstawieniu. Niektóre kobiety zaraz po odstawieniu zachodzą w ciążę, inne mają z tym problem ładnych parę miesięcy, a jeszcze inne specjalnie biorą tabletki ( 2-3 miesiące) bo tak im zaleca ginekolog, gdyż właśnie po ich odstawieniu może wystąpić bardzo duża płodność i tym, które miały z zajściem problem, właśnie dzięki temu się im udaje. Tak więc, nie da się jednoznacznie stwierdzić, że to właśnie po odstawieniu ma się problem z zajściem w ciążę. Rozumiem, że ty jesteś jedną z tych kobiet, którym się nie udaje mimo starań? Współczuję i życzę wytrwałości. Nie poddawaj się a pewnego dnia się uda- zaufaj mi! Pozdrawiam serdecznie.