Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaaaaaaaaaaa a a a

Przesypiała całe noce, a teraz........ Co się stało ???

Polecane posty

Mója córka 19m-cy OD ZAWSZE przesypiała całe noce... od około 9tego miesiąca nie jadła w nocy i spała po prostu od 8 do 8 lub od 9 do 9 Teraz stała się dziwna rzecz, bo śpi niespokojnie. Niby się NIE BUDZI, ale jęczy, wierci się, pokrzykuje, popłakuje. Aby się uspokoiła wystarczy ją pogłaskać, włożyć jej ręke do łóżeczka aby sobie trzymała itp... choć to pomaga tak pośrednio, bo jak się potem tą ręke zabierze to za 15, 20 minut jest to samo :/ Na CAŁĄ NOC pomaga zabranie jej do naszego łóżka, wtedy w sekunde jest cisza, spokój i cała noc pięknie przespana. Czemu się tak nagle stało? Niczego w wychowaniu nie zmieniłam. Nie moge pozwolić sobie na to aby mała spała z nami, bo jestem w ciąży, za 2 miesiące rodzę i wtedy nie będzie to możliwe. Ogólnie mała stała się nie grzeczna, nieusłuchana itp... DLACZEGO??? Wszystko robię tak jak przedtem!!!

taki wiek, może zaczęla już śnić i bardzo przeżywa to przez sen

Gość no i się zaczyna
może jest przerażona twoją ciążą i obawia się o siebie po urodzeniu drugiego dziecka. Stąd koszmary nocne. Może czas porozmawiać z nią wytłumaczyć jak to "wspaniale" być starszą siostrą

Gość martuuulka
martkaizona Nie wyzywaj nikogo od kretynek !!!! Dziecko starsze ,przezywa co sie dzieje w ciagu dnia i odreaguje to w nocy. Jak moj syn tak miewał w nocy bralam do siebie i odnosiłam.pomogło.

matkaizona................. - sama jesteś kretynką. Czytaj ze zrozumieniem ;] NICZEGO NIE ROBIĘ INACZEJ, Zasypia sama i śpi w swoim łóżku tyle, że jak powtórzyło się to kilka nocek z rzędu to zabrałam ją RAZ do nas aby poobserwować i spała jak anioł do 9tej więc wiem przynajmniej, że to nie z powodu bólu czegoś iitp/.. tylko raczej braku bliskości, ale nie śpi a nami !! Nie sądze aby była przerażona ciążą, bo nie jest jeszcze na tyle rozumna, nie spodziewa się raczej, że brat nadchodzi... niby coś tam się jej tłumaczy, że w brzuszku braciszek, ze bedzie starszą siostrą, ale ona wtedy tańczy itp... zero zrozumiania, a jak pytamy gdzie braciszek to pokazuje na brzuchy wszystkich do okoła... kto najbliżej ten ma brata w brzuchu i ogólnie jakoś ciąża mi odpada

nawet nie wyobrażasz sobie ile takie dziecko kojarzy, a te problemy ze spaniem same przejdą