Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobra dara...

moje dziecko

Polecane posty

Gość dobra dara...

Może mi ktoś napisać czy to jest prawidłowy jadłospis dla 8miesięcznego dziecka:rano moje mleko, około godz.11 mały danonek, moje mleko, około godz.14-14.30 miseczka zupki i skrobane jabłko wieczorem moje mleko.W nocy 3razy moje mleko. Lekarz mi powiedział że córka może mieć anemię, ale co ja mam zrobić jeżeli ona nie chce jeść ani kaszek ani nic innego.Na przymus mam jej dawać kaszkę??ona nie chce.Skończyła 8miesięcy i waży ok.10kg Niech mi ktoś napisze.

a po co kaszkę na anemię? lepiej wzbogacic obiad - buraczki, cielęcina, natka pietruszki, to są źródła żelaza a nie kaszka, zwlaszcza ze dużo waży!

Dlaczego akurat skrobane jablko? Jest przeciez tyle owocow, ktore moglabys jej podac. Poza tym mozesz zrobic jej kisiel, budyn, jajecznice. Mnie tez sie wydaje, ze sporo wazy. Moja wazyla 10kg jak skonczyla rok.

Gość dobra dara...
to co napisałaś mała_agatko to ja jej daje, narazie jej kupuje bobovite albo gerber zupki tylko nie wiem czy to jej wystarcza.żeby nie była chora.od urodzenia nie chorowała mi w ogóle.

Gość dobra dara...
truskawek jeść nie chce, gruszek też nie.a jak zrobić taki kisiel albo budyń???

A nie myślałaś może żeby powoli oduczać dziecko jedzenia w nocy ? Bo dziecko już sporo waży. A lepiej zamiast tego jabłka daj jej jakieś inne owoce. Albo rób budyń czy kisiel .

Moja cora do roku jadla tylko sloiczki i ma ie dobrze. Oczywiscie mozesz srobowac sama jej cos ugotowac moze jej zasmakuje. Czemu lekarz podejrzewa anemie? Co sie dzieje? Zrob dzieciakowi badania i wszystko bedzie jasne.

Gość dobra dara...
powiedział że już nie powinnam karmić piersią tylko powinna jeść stałe posiłki.ja jej nie chcę odstawiać od piersi zwłaszcza w nocy bo tak to przynajmniej śpi, bo we wózku spać będzie ale musi wózek być cały czas bujany

Z truskawkami to akurat bym uwazala, bo silnie uczulaja. Kisiel zrob z kompotu lub soczku bobofrut czy jakiego tam akurat masz. Zagotuj 3/4szklanki, w 1/4rozmieszaj 1lub 1,5lyzeczki maki ziemniaczanej(to zalezy czy chcesz rzadszy czy gestsz kisiel). Gdy reszta sie zagotuje to wlewasz ta czesc z maka i mieszasz.

Na twoim miejscu poszukalabym innego lekarza. Ja karmie do dzis (17mies) i obie mamy sie dobrze. Oczywiscie dziecko jej juz niemalze wszystko, a cycka dostaje tylko po przebudzeniu. Tez probowalabym oduczyc dzieco od nocnego karmienia.

Gość jak wy karmicie dzieciaki
8 miesieczny niemowlak je danonka??? o matko święta !!!!!!!!!!!!

Gość dobra dara...
tak je danonka do tam jest dodatkowa wit.D

naogladalaś się reklam, wyrodna matko!

Gość dobra dara...
TO ŻE JESTEM MŁODĄ MAMĄ TO NIE ZNACZY ŻE JESTEM WYRODNA.TE SAME JOGURTY SĄ ZA 10ZŁ JA POPROSTU KUPUJĘ TROCHĘ TAŃSZY A TO SAMO.

Nawet na stronie danonków pioszą żeby podawać od 3 roku zycia !

co za debilki wyrodne! biedne dzieci

jak to samo? a czytalas skład? jak możesz truć tak małe dziecko!!!!!!!! szok!

Gość dobra dara...
DEBILKĄ WYRODNĄ JESTEŚ TY.MOJA CÓRKA JUŻ JE DANONKI Z MIESIĄC I NIC JEJ NIE JEST.

Gość Lukrecja mniód i orzeszki
Danonki przeznaczone są dla dzieci powyżej 3-go roku życia - tej informacji nie ma na opakowaniu, ale była gdzieś na stronie producenta. Poza tym danonki to masa cukru. Jeżeli dziecko potrzebuje dodatkowo wit. D to poproś lekarza o vigantol lub inny preparat. A z owoców - może banany? Albo arbuz?

to co reklama robi z mózgu ludzi to istne szaleństwo.....ale mi was żal, tacy naiwni

sraty- nastepna kretynka co truje dziecko :O

poczekaj pare lat! prędzej czy póxniej wyjdzie że jej organizm zatrułaś....ech szkoda mi twoje corci naprawde