Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Na kogo głosować w drugiej

Na kogo głosować w drugiej turze?

Polecane posty

Z jednej strony Komorowski popierający parytety dla kobiet w sejmie a z drugiej Kaczyński nie popierający prywatyzacji słóżby zdrowia. No i co począć? I tak źle i tak niedobrze. Chyba oddam nieważny głos w drugiej turze.

Gość polska ślicznotka
może ostatecznie już 4 lipca dorżnąć watachy?dlatego na Komorowskiego

Gość słÓżby???????
:o

Gość WIMA
ja nie głosowałam na Kaczyńskiego, ale teraz zagłosuję, bo Komorowski chce podnieść wiek emerytalny i to mi wystarczy

19:16 [zgłoś do usunięcia] słÓżby??????? Tak kurwa słÓżby głupia pizdo! Pomylić się kurwa nie można? A ty dziwko nie masz nic do powiedzenia to wypierdalaj a nie się będziesz błędów czepiać. Chuj ci w dupę. 19:16 [zgłoś do usunięcia] polska ślicznotka może ostatecznie już 4 lipca dorżnąć watachy?dlatego na Komorowskiego No niby tak. Ale Komorowski coraz bardziej śmierdzi lewicom i liberałami światopoglądowymi. Te parytety dla kobiet to jakaś żenada.

19:16 [zgłoś do usunięcia] WIMA ja nie głosowałam na Kaczyńskiego, ale teraz zagłosuję, bo Komorowski chce podnieść wiek emerytalny i to mi wystarczy No własnie chce dobrze. Podniesienie wieku emerytalnego czy prywatyzacja słóżby zdrowia są konieczne. Tylko że on światopoglądowo razem z tym PO coraz bardziej ku SLD lgną.

Gość polska ślicznotka
nie ważne czego chce Komorowski czy PO. ważne , że Komorowski jest śliczny [ Tusk też niczxego sobie] i dlatego bede na nich głosowała

Gość WIMA
to głosuj c i p o na Komorowskiego jak ci tak zrobi dobrze a nie zgaszaj do usunięcia t ę p a k r o w o jak ci czyjeś odpowiedzi nie pasują i tak każdy zagłosuje na kogo mu będzie pasowało !

Gość Wiolka 26
W pierwszej turze głosowałam na Kaczyńskiego i tak samo będę głosować 4.07.br. bo nie da się manewrować Tuskowi, jest pewność, że nie sprzedadzą do reszty Polski. Komorowski jest drugim najbogatszym człowiekiem w Polsce, biednych ma w nosie. Teraz mu tylko potrzebni aby zagłosować na niego, a po wybraniu to podpisze każdą ustawę, którą wyprodukuje Tusk. Nigdy nie dowiemy się prawdy o katastrofie jak prezydentem będzie Komorowski. Teraz się myli, a jak będzie wybrany? Z jaką zaciekłością chce po trupach dojść do władzy, to jest główny powód, że nigdy na takich nie zagłosuję. Za życia krytykowano Lecha Kaczyńskiego, a po śmierci każdy chciał oddać hołd i chwalono jego sprawowanie funkcji prezydenta, to samo mówi za siebie aby głosować na bliźniaka Jarosława Kaczyńskiego, by tak samo prowadził Polskę jak jego brat. ZRÓBMY TO DLA ŚWIĘTEJ PAMIĘCI LECHA KACZYŃSKIEGO I ODDAJMY GŁOS NA JEGO BRATA JAROSŁAWA KACZYŃSKIEGO.

Gość Po na detox
Niestety mylisz się. Nie są konieczne. Co więcej byłyby w obecnym czasie szkodliwe. Czym innym jest stworzenie ramowego programu wsparcia dla prywatnych placówek tworzonych od początku w oparciu o wolny rynek a czym innym jest przekształcanie publicznych placówek w prywatne choćby poprzez wstępną komunalizacje. Nie ma branży i spółek na tyle wydolnych aby mogły wyręczyć państwo w świadczeniu usług. To jest mit,który został stworzony na potrzeby lizana się po poopciach z lobbingiem. Żebyś tylko nie doczekał dwóch rzeczy entuzjasto platformy-jednej jak Ci na oiomie budzą tylko po to bys im zadeklarował że masz polisę i drugiej jak w wieku 70 lat zapierdalasz na targ z balkonem rehabilitacyjnym jako podporą i jednocześnie(jak to już na jednym topiku ktoś napisał i to słusznie)mobilnym strganem z wiązankami kwiatów bo roboty to Ci jak już ja stracisz w takim wieku nikt nie da. Myślisz że to wydłużenie wieku do emerytury do się sprowadzi do wyrównania go kobietom i mężczyznom na poziomie 65l.? To się grubo mylisz. To jest tylko zagrywka. Początek meczu. W którym sędzią będą urynkowione fundusze emerytalne jakie już powoli wypinaja się na klientów tłumacząc sobie swe problemy z płynnością kryzysem. Zus też nie jest błogosławieńtwem ale zdaje się platformie chyba należałoby żądać to pytanie co się dzieje z kasą mimo tych miliardów ze składek na konta i przy tym problemach z płynnością. Kończąc ten wywód chce napisać,że nie ma i nie będzie Irlandii tylko Polska. Polska jest tu i teraz. I trzeba stworzyć ramowy program przede wszystkim umożliwienia najniższym kosztem startu małym przedsiębiorcom bo na nich u nas się opiera system. Kaczyński jest jako jedyny w stanie stworzyć konstruktywną opozycję dla eksperymentów gospodarczych i wesprzeć to co jest tu w naszych szerokościach geograficznych i warunkach rynkowych potrzebne. KONIEC KROPKA.

Gość to wiedz
ze jak wygra kaczor nie bedzie in vitro , juz sie wypowiedzial

Gość denis30
do ostatniej wypowiedzi nic dodać nic ująć święta prawda głosuję na Jarosława Kaczyńskiego.

Gość to wiedz
"Jestem katolikiem i z powodów kampanii wyborczej nie zmieniam swojego wyznania - w ten sposób Jarosław Kaczyński odpowiedział na pytanie, czy - jako prezydent - podpisałby ustawę o finansowaniu zabiegów in vitro z budżetu państwa".

Gość oioio
to dobrze,ze nie będzie in vitro.przecież to dzieci zamknięte w jakichś słoikach są w laboratoriach.jestem przeciwko temu

Gość po na detox
To odnośnie postu z .

Gość HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA
Ci co głosują na KACZKĘ to niedojebani frajerzy :d :d :d Tacy sami jak ich Jaruś hahahahahahahahah IDŹCIE SŁUCHAĆ RADIA MARYJA W WASZYCH BERETACH Kutasy :D

Gość oioio
chcielibyście w tych probówkach leżeć przez np.10 kolejnych lat? a gdy rodzice się nie zdecydują- to na śmietnik.zarodki to ludzie przecież...a jeśli uda się wszczepić kilka zarodków- i każde przetrwa- to co? eliminacja...

Gość oioio
p.s.nie głosuję na Jarka

Gość to wiedz
a ciekawe co on jako katolik robi ze swoimi plemnikami

Gość czuubata
na Kaczke, PO to banda zlodzieji :o

Gość to wiedz
w zyciu na tego rozdarciucha konusa ktorego nie widac z trybuny nie zaglosuje! Kandydat PiS ocenił, że ci, którzy w I turze poparli Bronisława Komorowskiego (PO) być może nie zdawali sobie sprawy z tego, że "głosują przeciw sobie".

Gość Berg of B
A ja tam byłbym ostrożny w kwestii jego wypowiedzi co do in vitro. To nie jest ani odpowiedzi stanowiącą poparcie ani negacje. Zwróćcie uwagę na to jak sformułowane było pytanie. Poszło o to czy popiera finansowanie zabiegów in vitro a nie o to czy poparłby ustawę o in vitro. W tym wg nie wiele różni się akurat od Komorowskiego, który też przecież nie był od prawyborczej debaty zwolennikiem refundacji zabiegów. Wolałbym przestudiować źródło gdzie jest całość tej wypowiedzi. Już raz próbowano manipulować kwestią in vitro w kontekście kampanii i uczynił to jako pierwszy kandydat po przeciw kandydatowi z pis sugerując iż to on chciał za in vitro wsadzac do więzienia a to nieprawda. W projekcie ustawy chodziło tylko o przepis formułujący podstawę do odpowiedzialności karnej w sytuacji gdy zabiegowi takiemu będzie towarzyszyć zniszczenie ludzkich zarodków w zakresie szerszym niż potrzebny dla danego zabiegu. A to jest różnica i to duża. Bo karać za in vitro można by było wyłącznie gdyby istniało coś takiego jak podziemie in vitro (jak np aborcyjne)a czegoś takiego nie ma bo koszty takiego zapłodnienia i instrumentarium którego się używa to nie są rzeczy które przechodzą przez płot. Więc to jest kompletnią bzdura:D:D PS wolałbym w tym kontekście jednak mieć źródło cytatu by przestudiować całość. Jeśli zaś to dotyczyło wypowiedzi podczas debaty to możecie być pewni że nie chodzi o to iż on się nie zgadza bo znam całą jego wypowiedź. Kaczyński powiedział że niezależnie od jego światopoglądu jako Głową Państwa ma obowiązek zająć się tą sprawa w szerokim spektrum. Więc miał on na myśli wykorzystanie wszystkich środków do pomocy przy tym by ludzie mogli mieć dzieci i na samym końcu in vitro. Tego możecie być pewni. Pamiętam tę wypowiedź. Nie było tam żadnego sygnału że się sprzeciwia. Chyba że to fragment jakiejś innej wypowiedzi.POZDRAWIAM.

Gość Jjjjfedfedfed
Chłodna ocena sytuacji i faktów a także posty tego typu imbecyli jak choćby autor postu z 19:44(hahaha-śmieje se z własnej głupoty)przekonują mnie by oddać głos na J. Kaczyńskiego.

Gość boję się ....
Że jak zostanie Komorowski prezydentem, to będzie więcej ludzi umierać, bo nie będzie ich stać na leczenie. Już prawie wszystkie leki są pełnopłatne badań laboratoryjnych się nie robi, na badania USG, tomografię i inne czeka się miesiącami, a za opłacenie na drugi dzień się robi. I oni śmią bezczelnie mówić, że nie ma prywaty, a co to jest. Mamy już lekarzy rodzinnych, którzy w większości to recepty jeszcze wypisują, a badania czy skierowania do specjalisty tylko wyjątkowo. Znam takie przypadki, że ludzie jeszcze w młodym wieku umierają z powodu braku leczenia. A to, że chcą wiek powiększyć ludziom po 65 latach aby pracowali, to paranoja. Młodzi pracy nie mają, szukają po za granicami kraju, albo są na garnuszku rodziców. Sam jestem po studiach mgr. administracji po KUL-u i piwo nalewam pracując jako barman w barze. Czy tak powinno być? Ja wiem, że prezydent mi tego nie zmieni, ale jak patrzę jak rządzi PO, to krew mnie zalewa, że w takich czasach musowo żyć, a tak obiecał w wyborach parlamentarnych Donald Tusk, mnie i innych oszukał, bo wróciłem z UK i pracy w swoim zawodzie nie znalazłem, tylko jw. napisałem.

Gość zfgg
na KOMOROWSKIEGO bo kaczyński to ..........

Gość stół bez nogi
a ja mam propozycje test-wyborczy.pl nie wracaj na innych kandydatow uwagi

Gość Nananananatototo
Yaro only;)