Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama radzia

byl ktos na l4 na stazu?

Polecane posty

rozpoczelam staz 10 maja. kilka dni temu okazalo sie ze troszke podupadlam na zdrowiu i dostalam l4. czy na stazu moge byc na l4 czy pracodawca moze mnie wyrzucic czy bede miala placone czy urzad moze mnie skreslic z ewidencji bezrobotnej? kjak bylo u was

spokojnie moze isc na l4. najlepiej zanies je do UP od razu, żeby babska sie nie czepiały.

Gość sylkaaaaaaaa
Ja byłam. Masz płacone 100 procent, nikt cie nie wyrzuci, z jakiej racji niby? pamiętaj tylko żeby l4 zanieść do pracodawcy i do urzędu oryginał.

Gość gość
Ja jestem na l4 juz 2 miesiac posiedze jeszcze do 3-4 tygodni, po przepracowaniu na stazu ponad 6 miesiecy i teraz wlasnie takie pytanie czy urzad pracy moze mnie usunac z stazu przez to ,ze tyle jestem na chorobowym?

Gość gość
a sprawdzali Cie jak bylas na tym zwolnieniu lekarskim?? mialas jakas kontrole czy nikt sie nie pojawil??

Gość Lopo
Możesz iść na L4, zwolnienie zanieść do zakładu pracy w którym odbywasz staż. Zakłady pracy w której odbywasz staż zapewne wymaga L4 lub ich ksera, jak również UP oczywiście. Także poinformuj zakład pracy!nie tylko UP . Płacone będziesz miała normalnie jakbyś chodziła do pracy, nie potrącą z pensji. Ja byłam na zwolnieniu góra tydzień i nie ponosiłam z tego tytułu żadnych konsekwencji. Nie wiem co UP robi w przypadku dłuższych nieobecności (zwolnień lekarskich). Jednak masz podpisaną umowę z UP. Tam są wytyczne na jaki czas itp., więc skoro masz L4 UP raczej nie powinien się czepiać i nie wyrzuci Cię ze stażu, bo wiąże was umowa. Jednak fakt faktem zakład pracy, w którym odbywasz staż zapewne spojrzy nie przychylnym okiem na stażystę, który siedzi wciąż na zwolnieniu i możesz mieć mizerne szansę na zatrudnienie.