Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poranne plamienia

poranne plamienia

Polecane posty

Gość poranne plamienia

Witam, jestem w 5 - 6 tyg ciazy, od okolo 2 tyg plamie, ale tylko w godzinach 10-13, sa to plamienia w kolorze od pomaranczowego do jasnego brazu, biore duphaston 2 x 1 ale nie przechodzi (po poludniu i wieczorem nigdy nie mam plamien). Na usg stwierdzony pecherzyk ciazowy 8 mm, nie widac jeszcze zarodka. Beta wzrasta, ale nie ksiazkowo, zamiast 100 % wzrasta o jakies 85 %. Martwie sie tymi plamieniami. Czy ktoras z Was tez tak miala ?

Ja na początku 6tc rano zobaczyłam na bieliźnie brązową plamkę,potem nawet z krwią,ale pojechałam do szpitala i tak plamiłam tą krwią kilka dni.Duphaston mi nie pomógł!

Gość poranne plamienia
a beta hcg dobrze przyrastalo pomimo plamienia ?

Gość i znowu boję się
Jeżeli plamienia ustepuja to zaczy,ze jeszcze może być dobrze. Konieczna wizyta u gina + odpowiednie leki + leżenie. Kto nie przezył poronienia to nie wie jak bardzo trzeba na siebie uważac gdy się plami.

Nie robiłam Bety.Poprostu w 40dc zrobiłam test z apteki,wyszedł pozytywny.Ale po ok,4dniach od tego testu dostałam plamień!Więc długo się dwiema kreskami nie pocieszyłam!

Gość buzi buzi buzi
;)

Gość poranne plamienia
Bylam u dwoch lekarzy i nie wiedza skad te plamienia, bo jak mnie badaja wziernikiem to nie widac, zebym miala jakies plamienia. Pytalam, czy mam lezec az plamienia ustapia, ale mowili, ze nie. I tak sobie plamie codziennie rano, z tym ze tego nie ma duzo, ale wystepuje codziennie

Z tego,co się orientuję,to brązowe są upławy,a one się w ciąży zdarzają!gorzej,jakbyś zaczęła krwią plamić!A nie dźwignęłaś czegoś?

Gość gość
A może łożysko się odkleja?

Gość poranne plamienia
nic nie dzwigalam i nie dzwigam a co do lozyska, to nie wiem czy to nie za wczesnie ? te plamienia sa od 2 tyg, a jestem teraz 5-6 tyg ciazy (wg @ 6 tydzien, a wg usg 5 tyg)

Gość poranne plamienia
tak sie zastanawiam, czy te plamienia nie maja wplywu na to, ze beta przyrasta mi troche slabiej niz powinna (na poczatku przyrastala dobrze)

Ojej...to już nie wiem co Ci doradzić,a moze pojedź na pogotowie,bo tam dokładniej sprawdzą czy wszystko w porządku i skąd te plamienia itp.?Przynajmniej będziesz miała pewność i będziesz spokojniejsza,czy wszystko jest ok!

Gość poranne plamienia
na pogotowiu mi powiedza, ze mam jechac do szpitala jak to cos naglego - a teraz nie plamie, ale jutro rano juz bede w poniedzialek mam isc na kolejne usg, zeby zobaczyc czy pojawil sie zarodek, wtedy sprawdze tez czy beta sie rozbujala dziekuje za probe pomocy :)

Miałam napisać do szpitala,a nie na pgotowie:)może pojedź rano,podczas tych plamień,pewnie,że mogą Cię odesłać,ale im powiedź,że po duphastonie ci nie przechodzi.Myślę,że Cię zbadają!

Gość poranne plamienia
to jest pomysl - pojade kolo 10, bo wtedy to sie zaczyna (o ile nie przestane plamic zanim ktos raczy mnie zbadac :D ) Jesli uda mi sie cos konkretnego ustalic to napisze, moze przyda sie to potem innej dziewczynie jeszcze raz dziekuje za wszystkie porady :) dobranoc :)

Nie ma za co:)Nie zmieniaj wkładki przed wyjazdem,żeby widzieli te plamienia,mogą chcieć zobczyć wkładkę i mogą o to pytać!Powodzenia.Ps.mnie też o to pytali!Dobranoc

jedz do szpitala, tylko musisz sie z tym liczyc, ze pewnie zatrzymia cie na obserwacji. Pewno zwieksza dawke duphastonu, moze zaleca i no-spe. Albo zatrzyki kaprogest. powodzenia.

Gość poranne plamienia
bylam dzisiaj nadal nie wiedza od czego to jest (a dzisiaj mialam jakby nasilone, tzn mialy juz kolor ciemnego brazu, ale byly jak zwykle tylko w godzinach 10-12) mam brac duphaston 2 razy dziennie po 2 tabletki do ustapienia i w poniedzialek zglosic sie na beta hcg i w przyszlym tygodniu zrobic ponownie usg pozdrawiam :)

Moje plamienia byly spowodowane ciaza pozamaciczna niestety.Teraz jestem znowu w ciazy i mialam tylko w dniu spodziewanej miesiaczki male plamki.Na szczescie przeszlo wszystko .Tez biore duphaston.

Gość poranne plamienia
te plamienia byly spowodowane pustym jajem plodowym, jestem juz po zabiegu

Gość poranne plamienia
te plamienia byly spowodowane pustym jajem plodowym, jestem juz po zabiegu