Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maleństwo 666

mam tego dość cholera jasna!!!! mam prawo się wściec?

Polecane posty

Gość maleństwo 666

Mieszkam wmałej miejscowości, pechc chciał że jako jedyna w okolicy mam prawo jazdy i czas bo jestem bezrobotna :o i sąsiedzi się tak nauczyli, że ciągle chodzą do mnie żeby ich gdzieś zawieźć, najgorsze jest to, że moja mama decyduje za mnie bo to jej samochód a nie chce im odmówić ale ja czasem mam do załatwienia ważne sprawy np lekarza, czy jechać złożyć cv czy najzwyczajniej posiedziec w domu a nie mogę bo z nimi trzeba jechać! Wkurza mnie to ,c oraz częściej tak robią, ich syn ma 23 lata zdawał prawo jazdy 21 razy i nie zdał to teraz ja muszę ich wozić.Kasy dają tyle, że nawet za paliwo nie starcza a matka nie chce nawet tego brać! a dodam że po same pierdoły jeżdżą jak się któremuś nie chce 2 km przejść ze sklepu to już dzwonią, oszaleć można!

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
mówisz, ze nie jesteś taxi tym bardziej darmową i już, a jak mama chce to niech sama ich wozi

Gość maleństwo 666
tylko, że mam ten dyskomfort że mieszkam w domu rodziców i bądź co nie mam nic do gadania lae mimo wszystko wkurza takie coś! nie ma nigdzie roboty bo gdybym zarabiała na siebie miałabym coś więcej do gadania

Gość erererryyrt
znajdź pracę to się problem sam załatwi

Gość maleństwo 666
szukam szukam, myślę, że teraz coś niebawem znajdę

Gość erererryyrt
staraj się na maxa wypełnić wolny czas,różnymi kursami,sportem itd. więcej narzekaj że jesteś zmęczona to może mama nie będzie kazała tobie wozić ich

Gość maleństwo 666
uczę się angielskiego i norweskiego, mam kursy on-line ale matka gada ze chwilę to potrwa (a zwykle pół dnia im schodzi) a poza tym, że mogę kiedy indziej się pouczyć :o

Gość lsfhslkfhlkahf
nie rozumiem jak możesz dawać się tak wykorzystywać :O bądź stanowcza, powiedz że szukasz pracy i nie masz czasu na żadne darmowe wycieczki. I koniec

Gość erererryyrt
to troszkę pocierpisz

Gość Ty tu rządzisz
Proponuję częściej i o różnych porach znikać z domu,żeby się czasem nacięli.Mamę uprzedzałabym,że np. w tym tygodniu nigdzie nie pojadę,bo mam ważne sprawy,niech nie obiecuje,bo stworzy niezręczną sytuację.

Gość to chyba prowo
Co to za okolica ze tylko 1 osoba ma prawko ? :P Jeżeli jednak to prawda to nie rozumiem jak mozna się tak dawać wykorzystywac przez jakichś nieudaczników życiowych. A jak zaczną od was pozyczać pieniadze i nie oddawać to tez się na to zgodzicie?

może, skoro jesteś bezrobotna, załóż firmę przewoźniczą i z tego żyj :) a tak serio - jak mamusia taka dobra ciocia, to niech ich sama wozi, jak tu ktoś napisał załatw to sposobem - codziennie z rana kieliszek wina - no i nie pojedziesz, bo pilaś, a chyba nie chcą, żebyś straciła prawko ;)

Gość jestes nierobem
to przydaj sie do czegos i nie marudzx

Gość to ze mieszkasz u rodzicow
nie znaczy, ze oni decyduja co i jak i kiedy masz robic :O nie maja prawa dysponowac twoim czasem. przeciez na swiat sie nie prosilas nie? a co do samego wozenia nie placi sie tylko za benzyne ale za czas! powiedz ze jak ci nikt za to nie placi to nie ebdziesz jezdzic, wiecej asertywnosci kobieto

zapowiedz ,zę koniec daromowego wozenia - teraz bierzesz forsę za swój czas - u mnie jest taki facet i bierze 30 zł za powiedzmy podwiezienie , zawizienie do miasta , zalatwienie sprawy i powrót do domu . na poczatku podobno ludzie dziamgali - jak ak mozna - ale w końcu sie przyzwyczili i jest ok . Zawsze jest siedo kogo zwrócić w sytacji awaryjnej - a chłop parę zł zarobi i wszyscy zadowoleni :)