Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bim bala bim

jak powiedziec lekarzowi żeby zrozumiał?

Polecane posty

Gość bim bala bim

bo już raz próbowałam... chciałam zrobić takie ogólne badania, czy wszystko jaet oki (krew, mocz i inne) i jak powiedziec lekarzowi żeby mi wypisał skierowanie tak żeby te badania wykonać? już raz probowałam to pytał sie jakie, ja mu na to że takie ogólne, no ale jakie? i tak w kółko a ja przeciez lekarzem nie jaetem żeby wiedziec jaqkie :) a teraz coraz gorzej sie czuje, mam problemyz koncentracją i głowa często mnie boli, a i jeszcze brzuch tak po llewej stronie i ból promieniuje na kręgosłup i mnie boli, a i jeszcze kolana, wyspać sie coś nie mopge, śpie po 10 godz i mało a dawniej wystarczyło 6... nie wiem co mi jest.... mam 22 lata a sypie sie jak emeryt

Gość osjojidjoowoa
lekarze rzadko dają skierowania na takie podstawowe i naprawdę tanie badania, więc ja co jakiś czas robię je prywatnie, morfologia koszt ok.8-12 zł, mocz 3-4 zł, przy wynikach masz zaznaczone czy mieszczą się w normie, czy nie, możesz już z wynikami iśc do lekarza i je interpretować, a jakby było coś nie tak, to już sam lekarz da ci skierowanie na bardziej specjalistyczne wyniki, np. poziom hormonów czy coś.

Gość osjojidjoowoa
rano robisz badania i jeszcze w tym samym dniu popołudniu masz wyniki, na drugi dzień z tymi wynikami możesz iść do ogólnego lekarza, jak sama o to nie zadbasz to będziesz tylko odsyłana bez skierowania

Gość bim bala bim
dzięki, mały koszt a od czegoś moge zacząć :)

Gość hggyfcfyujk
zbadaj sobie poziom żelaza- 5zł bodajże. Ja miałam problemy z koncentracja, kładłam się spać o 18 i spałam do 8 rano i jeszcze chciałam w dzień spać. Ciągle byłam zmęczona i niewyspana. od 2 mc biorę żelazo i odżyłam ;)

Gość bim bala bim
moze masz racje. Brakuje mi jakiegoś waznego minerału czy coś takiego i stąd takie problemy. biore teraz tran i troche sie poprawiło ale niestety nie za wiele :( zna tktos jeszcze jakieś badania które powinnam wykonać? PROSZE POMÓŻCIE, uczyc normalnie sie nie moge...

Gość ala od gala
zrób sobie na krew utajona w kale, nie wiem ile to kosztuje skoro brzuch cie boli moze to coś od żołądka albo jelit...

Gość bim bala bim
upupup czy ktoś mi jeszcze poradzi? proszę przeciez na pewno robicie kontrolne badania

Gość bim bala bim
nikt nic już nie poradzi? :(

Gość bim bala bim
upupup

Gość aaaaaaaaaaawwewewewew
moze masz niska witamine d ale to specjalistyczne badania duzo kosztujace