Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martynka91882776

tabletki anty w bułgarii!

Polecane posty

Gość martynka91882776

cześc, jutro jade do bułgarii. Teraz mam 7 dniowa przerwe i nastepna mam wziac 29.06. Zawsze biore tabletki o godzinie 22, tam jest zmiana czasu o godzine. Jak w Polsce jest godzina 22 to w bułgarii jest 23. Czyli mam brac o 23 godzinie, zeby czas byl taki sam jak w Polsce? skonczylam brac 1 opakowanie, wiec jeszcze tak bardzo sie nie znam na tabsach :/

Gość martynka91882776
podnosze

Gość turystka.....
Myślę, że jedna godz. do przodu czy do tyłu nie zmienia faktu, że będziesz dalej zabezpieczona :-) A czy byłaś już w Bułgarii, bo ja jadę za tydzień pierwszy raz i to samochodem......

Gość martynka91882776
ale wiesz boje sie tak :/ nigdy nie bralam tabletek, to bylo moje pierwsze opakowanie moje pierwsze plamienia :/ i pewnie okres bedzie w autokarze :( na ulotce p[isze zeby jednak brac o tej samej godzinie, wiec nie chce cudowac, dlatego pytam :( bylam juz 3 razu w bułgarii, 2 razy w Obzorze i teraz jade do Lozenca. bylam tez na wycieczce w nesseberze i sozopolu, a moj chlopak byl w rawdze :) ogolnie jest super i tanio :) w tym roku wlasnie jade z chlopakiem, dlatego pytam o ta godzine

Gość martynka91882776
kto mi jeszcze podpowie :(? prosze wazne to dla mnie

Gość turystka.....
Ja też dostanę okres tyle, że w samochodzie. My kobiety to się mamy ......

Gość martynka91882776
no tak, tylko ze ja po tabsach mialam plamienia i mam je do teraz... czekam na okres :/ a boje sie ze jak wezme 2 opakowanie to znow te plamienia beda i jak ja bede sie kapac w morzu? a do jakiej ty jedziesz miejscowosci?

Gość turystka.....
Jeśli masz wątpliwości to może po prostu przedzwoń do swojego ginekologa :-) Cieszę się, że chwalisz Bułgarię, bo niektórzy pisali, że to "dziki kraj"....

Gość martynka91882776
no ona mi tez powiedziala ze to roznicy nie robi.. ale ja straszna panikara jestem i nie chce jeszcze dziecka ;D a to pierwsze wakacje z moim chlopakiem. Ja mam 19 lat a on 20 :p mi sie tam osobiscie podobało :) sliczna opalenizna, morze cieplutkie ;) a w obzorze sliczna plaza, piaszczysta... w sozopolu smierdzi rybami ;/ i kazdy na kazdym lezy, taka mala :/ nesseber natomiast takie zabytkowe miasto :)

Gość dsasdsdfs
hej. ja mam tak samo. w zeszłym roku byłam w bułgari i zastanawiałam sie jak brac. i byłam u gina i powiedziała mi tak: po 1. tabletki nie trzeba brac o dokładnie tej samej porze tylko +- 12 h. czyli jak bierzesz wieczorem koło 20 to na dobra sprawe mozesz spokojnie wziac koło 17-23, jak nie wiecej. mimo to nadal miałam schizy i miałam dwie opcje: 1. jak do tej pory brałam np. o 7 rano. to w bułgari brac np. o 6:30 mimo ze powinnam o 6, mimo ze jest godzina róznicy to ja jakby wyposrodkowałam o te 30 minut 2 opcja. przez dwa tygodnie by moj organizm sie przystosował brałam tak: 1 dnia o 6:45, drugiego o 6:30, potem o 6:15 i potem o 6 i przed wyjazdme do polski brałam 6:15, nastpenego dnia 6:30 potem 6:45 a potem 7 i było spoko. ja wiem to ze tabsy mozna brac +- 12 h od stałej godziny, ale jestem panikara i mam schizy wiec tak to sobie zrobiłam. polecam:)

Gość turystka.....
Ja brałam plastry Evra i to różnie. Myślę, że w przypadku tabletek +-1 h to chyba nie "koniec świata" :-)

Gość martynka91882776
ja tez strasnzie panikuje :/ to moje 1 tabletki i nie chce ciazy, a chce byc zabezpieczona :P tez myslalam o tym czy nie brac o 22.30 w bułgarii.. ale chyba bede brac o tej 23 :/ a wpolsce znowu o 22 tak jak bralam

Gość martynka91882776
ale czy ja dalej zabezpieczona bede ?

Gość turystka.....
Martynko - Jadę do Słonecznego Brzegu. Może wiesz jak tam jest? A ja mam teraz 3 m-czną przerwę z hormonami i zastanawiam się czy przykleić plaster (prawdopodobnie w podróży) :-(

Gość martynka91882776
wydaje mi sie jest mala plaza, ale nie mam pojecia, znana mi miejscowosc ale nigdy nie zagoscilam, wyczytalam w necie

Gość dsasdsdfs
ja byłam w słonecznym brzegu m.in. nie byłam zachwycona. plaza kiepska, mało rozrywek na niej. głownie restauracje. mało barów. ale moze tak trafiłam. lepiej mi było w złotych piaskach chociaz na miejscu drozej. w złotych przy plazy tetni zycie.

Gość turystka.....
Ojej - to niedobrze :-( :-( :-(

Gość turystka.....
Ale pocieszam się ty, że przynajmniej pogoda gwarantowana no i woda cieplutka :-) :-) :-) W Polsce ceny jak za granicą, a do Bałtyku wchodzę tylko do pępka :-)