Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grafki

Mój synek nie umie przewrócić się sam

Polecane posty

Gość grafki

Mój synek skończy niedługo 4 miesiące, ale wcale nie umie przewrócić się z brzucha na plecy. Na brzuchu poleży tylko z 5-10 minut, bo potem zaczyna wrzeszczeć i płakać. Nie łapie też prawie zabawek do rączek :( Czy to normalne?

Gość hgf
moja coreczka tez ma 4 miesiace i sama sie przewraca. Ile frajdy jej to sprawia:) lapie tez zabawki, i za chwile bedzie sie przewracac z plecow na brzuszek

on jast jeszcze malutki, cierpliwości. moja zaczęła przewracać się jak mieła pół roku - nie bardzo lubiła się ruszać, bardziej wolał sobie podadać. Nie martw się.

hehehhe, moja cora my tyle samo i tez sie nie przewraca! I co z tego? Wszystko ejst ok! Pierwsza sie przewracala jak miala dopiero 4,5 miesiaca;) Kladz jak najczesciej na brzuchu i tyle;)

Zabawek tez sprawnie nie lapie, jak jej cos podam to pomacha lapkami, czasami traci ja ale tyle;)

Gość hgf
to trochę dziwne , bo ponad to co napisałam wyżej, moja w wieku 1,5 miesiąca już mówiła do mnie ''stara dawaj jeść'' :-D

Gość hgf
hahaha ktos jest zalosny i zal mu dupsko sciska:D

Gość hgf
nie wspomnę o tym,że sama wyciera sobie dupsko po sraniu! :-D

Gość hgf
moje stare dupsko zresztą też wyciera jak ją poproszę

Gość grafki
Wiem, że każde dziecko jest inne, ale jak czytam "co dziecko powinno potrafić", to moje niewiele z tego :(

Gość hgf
hahaha to, ze twoje dziecko podszywaczu jest nieudolne to nie moja wina. Ma to po tobie-niedorozwinietej mamusi

Gość i ****** co?
a moj ma 15 m-cy i sam nie chodzi -choc jego równiesnicy juz tak. i na niego przyjdzie czas. spokojnie więc :)

Najlepiej na te artykuły co dziecko powinno patrzyc z przymruzeniem oka Jeden maluch będzie wczesniej chodził a drugi póżniej

Gość i ****** co?
ale za to dużo mówi - bez porównania z rowieśnikami :)

Gość grafki
Staram się podchodzić do tego spokojnie, ale gdzieś tam w podświadomości cały czas o tym myślę. A już dobija mnie jak przychodzi babcia mojego męża i wypytuje a czemu to a czemu tamto :(

Grafki nie daj sie zwariowac! Ksiazki to ksiazki, zreszta zawsze jakies przedzialy wiekowe maja:D Jedne dzieci szybciej sie rozwijaja psychicznie inne fizycznie;) Ale i tak wszytsko sie wyrowna!!!! Widze to po moim starszym dziecku, mam wlasnie tutaj z kafe przyjaciole, ktora ma dziecko w tym samym wieku co moje! Jej dziecko rozwijalo sie zupelnie inaczej niz moje! Moje bylo szybko sprawne fizycznie, jej psychicznie, poznije jej zaczelo doganiac moje pod wzgleme rochowym, a moja cora jej syna pod wzgledem mowy, myslenia itd:D

eeee tam jakbym sie miala przejmowac babciami, ciociami i tesciowymi to juz bym dawno zeszla z tego swiata:D Nie sluchaj nikogo! Delektuj sie posiadaniem bobaska, bo ani sie nie odwrocisz jak bedzie juz duze:D

Gość grafki
No w sumie mój mały też strasznie dużo "gada" - do mnie, do zabawek, do siebie. Może zaczyna najpierw rozwijać się umysłowo, a potem fizycznie?

pewnie tak, moja druga ma na odwrót. Jak mieła 3 mc to się już turlała, ale za to jest dość mało rozgadana.

grafki wlasnie moja mlodsza cora tez duzo gada, bez przerwy doslownie:D Moja siostra ma dziecko 2 tyg starszen od mojego i anwet 1/3 tego nie mowi co moja! ale za to odwraca sie z plecow na brzuszek :D Aha i juz prawie sama siada:D

Gość mama 10 miesiecznego synka
Nie przejmuj sie, przeciez twoj synek jest jeszcze malenki! Wszystko w swoim czasie. Moj synus w tym wieku tez nie tego nie potrafil. Zaczal sie obracac jak skonczyl 6 miesiecy, a teraz ma 10,5 i stawia juz pierwsze kroczki, wiec kazdy maluch rozwija sie swoim tempem.

To ja juz powinnam się też martwić:-) Mój synek ma 9 miesięcy i sam dobrze nie siedzi:-)

niunka - też się nie martw moja siedziała sama jak miała 8 mc a sama usiadła jak zaczęła raczkować na przełomie 9 i 10 mc.

matkaizona........ napisałm ze tez powinnam się martwic bo dziecko juz "powinno" siedziec:-) Jakby w wieku ok 2 lat nie siedział sam to wtedy bym sie martwiła