Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SNap

W Polsce ludzie z wyzszym wyksztalceniem nie potrafia policzyc calki - tragedia

Polecane posty

Gość SNap

Skad biora sie takie losie? To chyba wina systemu edukacji - uczy sie pierdol jak historia czy wos, a za malo jest przedmiotow najwazniejszych - fizyki i matematyki - przedmiotow, ktore ucza myslenia, a nie uczenia sie na pamiec

Gość myslenia uczy literatura
gdzie z mysleniem podstawiajac do wzoru? :O

Gość mówish i mash
widzisz ci wyksztalceni ludzie sa na tyle madrzy by wiedziec ,ze do obliczen stosuje sie wzory i nie trzeba ich ryc na pamiec jesli konczylo sie np marketing albo medycyne... ty tez jestes po wyzszych? nie sadze

Gość pieprzysz
jak poparzona ja jestem typem humanisty i w tym kierunku kończyłam studia ...nigdy nie miałam problemów z matematyką ale z całkami miałam bardzo nikły kontakt w ostatniej klasie LO i od lat nie miałam potrzeby akurat do całek wracać więc na dziś rzeczywiście pewnie bym miała problem obliczyć coś z całkami ale nie uważam się z tego powodu za kogoś gorszego zresztą pokaż mi dziedzinę życia codziennego gdzie całki się mogą przydać ....tragedią jest to że ludzie po maturze a nawet po studiach nie umieją tabliczki mnożenia i nie potrafią rozwiązać prostego równania a jedna niewiadomą a nie całki to trochę tak jakbyś napisała że że ludzie z wyższym wykształceniem nie potrafią rozmawiać o fizyce kwantowej pomyśl za nim coś napiszesz

Gość mówish i mash
SNap ja jestem inzynierem i moi wykladowcy zawsze powtarzali... ze jesli mam byc np pilotem to mam wiedziec jak fizyka dziala na samolot , jakie sa sily a obliczac calki czy strumien przeplywu mam ze wzoru - bo po to one sa. tylko niedorozwoj twierdzi ,ze inaczej. ty nim jestes skoro pisze o liczeniu calki a potem mowisz ,ze nie ucza nas myslenia a rycia :P

Gość nfgvhfgh
mało tego, na niektórych kierunkach studenci mają problemy z mnożeniem do 100 w pamięci magister magistrowi nie równy 🖐️

Gość igulka 26 01 1977
A do czego mi w życiu potrzebna całka?????

Gość nfgvhfgh
liczenie całek specowi po socjologii nie potrzebne tak samo jak matematyk nie musi znać wszystkich nazw kości

Gość taa niedobra pupa
Też jestem po humanistycznych, i znacznie b. w codzienny, zyciu przydaje się np. angielski, niz liczenie całek.... SWoją drogą całek nie było w programie liceum jak je kończyłam.

Gość mówish i mash
dla wszystkich magistrow ,ktorzy brakiem wiedzy zawiedli autora :) całka z 1 = x całka z x podniesionej do n-tej potegi = x do (n-tej potegi+1) podzielone przez n+1 całka z 1/x = logarytm naturalny z x :P ha ha