Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kruselka

pierwsze wakacje z rocznym dzieckiem

Polecane posty

Gość kruselka

dziewczyny pomocy!!! Jak sie zorganizowac? jade z corka i kolezanka na tydzien nad morze . A ja panikuje bo nigdzie nie wyjezdzalam. Co z jedzeniem? tzn. corka je prawie wszystko co my ale tez czesto gotuje jej osobno. Co ja mam zrobic na wakacjach boje sie jej dawac obiadów z "restauracji" ( moze sie myle :( ) pewnie w pokoju bedzie tylko czajnik . Mam taki rozkład dnia ze o 11:30 je zupe i idzie spac a potem je drugie danie. A moze szukac pokoju z aneksem kuchennym? jak wy to robicie? !!!

Gość ala ma kotaa
nawet nie napisałaś w jakim wieku jest dziecko. A aneks to nie taki zły pomysł a zawsze wielki plus gdy np. pada. Nie musi byc koniecznie w pokoju może być w holu :)

Gość kruselka
w temacie pisze ROCZNE dziecko

Gość ojojjjjjjjjj
niemoże jeść gotowych obiadków ze słoiczków? podgrzejesz je w podgrzewaczu, w garnku albo mikrofali - jeju czemu wy sobie tak życie utrudniacie?

Gość kruselka
no niestety nie lubi dan ze słoiczka

Twój maluch jeszcze za mały na stołowkowo - straganowe jedzenie. Poszukaj pokoju z aneksem, albo chociaż z wspólną kuchnią dla wczasowiczów. Ja w zeszłym roku byłam z niespełna półrocznym Synkiem i wtedy był luz, bo jeszcze był mlekowo - słoiczkowy. W tym roku jedziemy w to samo miejce, będziemy mieli pokój z aneksem (kuchenka, lodówka, czjanik, mikofala) i zapewno będę gotować dla Synka, bo będzie miał 17 m-cy, a na dodatek jest alergikiem.

Gość pytająca mamusia
ugotuj w domu, oczyść porządnie i wyparz słoiczki, powsadzaj ugotowane dla dziecka obiady w słoiki na tyle dni ile bedziecie na wczasach i porządnie zapasteryzuj, na sam czas podróży nic im się nie stanie a jak dojedziesz do wrzuć do lodówki w pensjonacie. Problem z głowy :)

Gość pytająca mamusia
a desery możesz robić na bieżąco, z owoców sezonowych, weź tylko niezbędne naczynia