Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdsxffsfsedgedg

nowe nawyki - złe samopoczucie - kiedy to przejdzie

Polecane posty

Gość fdsxffsfsedgedg

zaczęłam się zdrowo odzywiać, baaaaaardzo dużo chodzić oraz ćwiczyć od poniedziałku...w kazdym razie xle to znosze jestem zamulona, boli mnie glowa, słaba, nie mam siły i wszystko mnie boli kiedy organizm się przyzwyczai? dodam, ze musze schudnc nie jest to fanaberia mam 20 kilo relanej nadwagi - 80/165 cm

Gość fdsxffsfsedgedg
schudnąć, realnej - przepraszam za błedy

Gość fdsxffsfsedgedg
????

Gość 10kg mniej
Około 3-5 dni.

Gość fdsxffsfsedgedg
własciwie to juz 2 dni jestem taka zamulona

A nie jesz przypadkiem za mało kcal? Albo może wyeliminowałaś zdrowe tłuszcze i przez to się czujesz osłabiona?

Gość fdsxffsfsedgedg
no obcięłam kalorie tzn. nie tykam słodyczy a potrafiłam zjeść tabliczkę czekolady dziennie więc to na pewno dla organizmu szok na śniadanie jem dwie kanapki, obiad jem normalny tylko połowę, w miedzyczasie jakaś przekąska (dzisiaj parówka), codziennie jogurt , teraz wieczorem zjadłam mała kanapke bo było mi słabo, ale generalnie jem jak najmniej wieczorem chyba ze chrupki chlebek z jakims smarowidlem

Gość fdsxffsfsedgedg
pije tez codziennie dwie slodzone kawy 3 in 1 a to tez sa kalorie minimum 75 kalorii taka kawa, pije tez szklanke soku

Gość fdsxffsfsedgedg
????

Gość fdsxffsfsedgedg
mysle, ze się zwyczajnie przetrenowałam, to już nie 19 latek na karku kiedy mozna było robić z organizmem wszystko....

Bez urazy ale jak to jest zdrowa dieta to ja jestem zakonnica :P No chyba że masz na myśli że odżywiasz się zdrowiej niż kiedyś. Możesz być przetrenowana, ale to ciężko określić jak nie znam Twojej kondycji i nie wiem ile i jak ćwiczysz. Możesz ograniczyć ćwiczenia i zobaczyć jak będzie dalej. Co do przyzwyczajenia się organizmu to i ze 2 tygodnie może to potrwać. Kup sobie jakieś witaminy i minerały bo może się przydać. Co do wieku, to ja jestem po 30 i odwalam bardzo ciężkie ćwiczenia codziennie (2-3 razy po godzinie) i żyję :D Jak się chce to się da :D

Gość fdsxffsfsedgedg
nie chcialo mi sie bardzo szczegółowo pisac co jem na sniadanie musi być obowiązkowo serek kanapkowy - taki serek starcza mi maksymalnie na 1,5 dnia, uwazam że nabiał jest cenny dla kobiety, czesto tez pije mleko, do obiadu zawsze warzywa, ostatnio czesto arbuz co jest nie tak?

Gość fdsxffsfsedgedg
Neit ja z wykształcenia jestem technologiem zywności i wiem co nalezy jeśc i czego nie jeść ale ja przy normalnym jedzeniu nie chudnę tylko stoję w miejscu praktycznie od dziecka byłam grubiutka i żeby chudnac musze duzo mniej jeśc i duzo sie ruszac

Gość fdsxffsfsedgedg
a chlebek chrupki z jakims smarowidlem - miałam na mysli własnie serek kanapkowy rzadko pasztet a chlebek ryzowy z pelnego przemiału nie chrupki

Ja jestem dietetykiem (powiedzmy że bardziej ukierunkowanym na sport) i takie cuda jak serki kanapkowe, parówki albo kawy 3 w 1 uważam za zupełny syf. Co do białka to zgadzam się że jest ważna, ale po pierwsze w takim serku jest go niewiele, a po 2 po nocy lepsze by było białko szybciej przyswajalne żeby uzupełnić niedobory po nocy. Dlatego lepsze by były np jajka. Mleko, czy jogurty to nie jest dobre źródło białka. Węglowodany na noc to bym całkiem odradzała czyli chleb chrupki czy ryżowy precz, Lepiej zjeść właśnie twaróg i jakieś warzywa. Arbuz to sporo ww prostych. Może być po treningu, w innych posiłkach radziłabym stawiać na takie rzeczy jak ryż brązowy, makaron razowy czy kasze. Po za tym przypominam o zdrowych tłuszczach (oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy, pestki) Proszę bardzo piękny artykulik na temat tego co jeść na diecie: http://www.sfd.pl/Podstawy_uk%C5%82adania_diety-t367367.html Schudłam przeszło 50 kilo bez głodzenia się i durnych diet. Uwierz mi, wiem co pisze.

Gość fdsxffsfsedgedg
kawa no niestety z niej nie zrezygnuje wiem że ona jest mi niepotrzebna ale to mój nałóg podobnie serek kanapkowy jem go od kilku lat - hohlandu - nie wierze że jest on taki bezwartościowy twaróg czesto mam na śniadanie ze szczypiorem prosto z działki, a na obiad na zmiane ryz i kasza, aczkolwiek młode ziemniaki tez nie sa złe moja mama tez twierdzi, ze parówki sa bezwartościowe, ale ja jak mam wciągnąc batonika miedzy posiłkami to wole własnie parówke

Gość fdsxffsfsedgedg
o własnie makaron brazowy to ostatnio mój wynalazek

Gość fdsxffsfsedgedg
Neit dzieki za porady a Ty kawy nie pijesz? Ja ograniczam kawe 3 in 1 do 1-2 sztuk dziennie, pije gorzka z samym mleczkiem, staram się co jeszcze moge jesc wieczorem?

Gość fdsxffsfsedgedg
Neit dzieki za porady a Ty kawy nie pijesz? Ja ograniczam kawe 3 in 1 do 1-2 sztuk dziennie, pije gorzka z samym mleczkiem, staram się co jeszcze moge jesc wieczorem?

Gość fdsxffsfsedgedg
Neit Ty może i schudłaś bez głodzenia sie, ale ja potrafie czasem jeśc w ilościach wręcz nieograniczonych zwłaszcza w nocy i praktycznie nie czuje wtedy sytosci, dlatego w stosunku do tego to ja sie muszę przegłodzić:-)