Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uuuppuuuppppuuuu

przeciez debil komorowski chce prywatyzacji sluzby zdrowia

Polecane posty

Gość moze teraz
Ja od paru lat chodze do prywatnych placowek i nie place. Tylko moherki chyba placa :D

Gość nietolerujetak
a ja jestem biedna i chodze -- skad ty sie wzielas? przeciez pisze wyraznie, ze prywatyzacja szpitala oznacza zmiane statusu firmy. jak bedziesz ubezpieczona to dalej sie bedziesz leczyc za darmo.. z ta roznica, ze szpitale nie beda mogly zaciagac milionowych dlugów, beda lepiej zarzadzane... pojdziesz do lekarza i od razu cie przyjma skad wam sie to wzielo, ze prywatyzacja szpitali oznacza cos takiego jakbyscie chodzili się leczyc prywatnie :o

Gość Czarnuuuuuula
Zobaczymy kto się będzie śmiał, jak takie kolejki będą po prywatyzacji, tylko będziesz musiał jeszcze za to bulić kapuchę. Żałośni PO-wcy

Gość fsdfdfdwr
meaaa-> bardzo rzeczowa odpowiedź nie ma co :classic_cool:

Gość nietolerujetak
czarnuuuuuua - oprócz placenia skladek nie będziesz placic zadnych skladek. CZY MAM DO WAS PISAC WIELKIMI LITERAMI ???? :o

Gość nietolerujetak
tzn, nie bedziesz placic nic oprócz skladek * za zadna wizyte!

W Polsce już prawie co dziesiąty szpital przekształcił się w spółkę prawa handlowego. Działają na podstawie kodeksu handlowego, mają udziałowców i zarządy, które decydują o tym, na co przeznaczyć zysk. Wszystkie były wcześniej publicznymi placówkami borykającymi się z długami. Dzięki przekształceniu pozbyły się ich i rozpoczęły działalność bez obciążeń. Część musiała przejść zmiany organizacyjne związane z redukcją personelu i administracji czy zleceniem wykonywania niektórych usług zewnętrznym firmom. Dzięki temu koszty ich działania są nawet o 30 proc. niższe niż ich publicznych odpowiedników. Te zmiany nie wpłynęły jednak na ograniczenia w dostępie do świadczeń zdrowotnych. Pacjenci leczą się tam nieodpłatnie, placówki te w dalszym ciągu wykonują te same usługi co wcześniej, a ich głównym źródłem finansowania jest kontrakt z NFZ.

Gość a jak ktos nier pracuje
pierdolisz!!!! a co jak ja nie mam pracy bo niema??!!!! bede musial za wszytko placic tak paranoja!!!!!!!!

Dyrektorzy niepublicznych szpitali samorządowych podkreślają, że zmiana formy prawnej nie wpływa na zasady udzielania świadczeń zdrowotnych pacjentom. Wszystkie one działają na podstawie kontraktu z Narodowym Funduszem Zdrowia. W 2007 roku łączna wartość ich umów z Funduszem wynosiła ponad 750 mln zł. - Pieniądze uzyskane z NFZ stanowią główne źródło finansowania naszej działalności - podkreśla Krzysztof Tuczapski, dyrektor Niepublicznego Szpitala Samorządowego w Zamościu. Niepubliczne placówki nie ograniczają się również do udzielania świadczeń np. z zakresu tzw. chirurgii jednego dnia. Dysponują wieloprofilowymi oddziałami, wykonują specjalistyczne świadczenia z zakresu chirurgii, urologii, kardiologii czy leczenia onkologicznego. - Leczymy pacjentów na podstawie kontraktu z NFZ, a więc nie płacą oni za uzyskane świadczenia. Mamy oczywiście możliwości wykonywania również zabiegów odpłatnych, ale stanowi to margines naszej działalności - podkreśla Grażyna Zabielska. Nie ma również mowy o tym, żeby pacjenci z zagrożeniem zdrowia lub życia nie uzyskali niezbędnej pomocy medycznej. Szpitale te dysponują szpitalnymi oddziałami ratunkowymi czy oddziałami intensywnej terapii.

Gość musztarda daruj sobie te
wycinki wybiórczej

Gość nietolerujetak
jak ktos nie pracuje to sie rejestruje w urzędzie pracy i stamtad ma ubezpieczenie :o swoją drogą teraz jak ktos nie pracuje to tez nie jest w zaden sposób ubezpieczony :o

Gość nietolerujetak
brawo musztarda... moze wkoncu zrozumieją co oznacza "prywatyzacja" :o

Gość moze teraz
Watpie zeby zrozumieli :O

Gość czarny nie ciezarny
a ja kocham jarka

Gość doczytajcie tepi pieniacze
a swoja droga "nie toleruje tak" dobrze pisze.

Oczywiście, że nie zrozumieją i nawet nie chcą. Po co, lepiej mieć "twardy" argument w dłoni. A, że kompletnie nie przystający do realiów, co tam! Smutne, że taki jest poziom wiedzy w społeczeństwie.Ciągle jednak łudzę się, że to tylko tak tutaj, na kafeterii.

Gość fsdfdfdwr
łał autorytet gazet prawnej :classic_cool: to ta sama co straszyła ludzi odebraniem mieszkań za złotówkę :D

Gość Jestem przeciw prywatyzacji!
"Część musiała przejść zmiany organizacyjne związane z redukcją personelu i administracji czy zleceniem wykonywania niektórych usług zewnętrznym firmom."---- czyli, jeśli będzie mniej personelu w szpitalach, to nie będzie kolejek do lekarza? albo "tu chodzi o to, ze jak szpital bedzie mial status firmy.. to po zlym zarzadzaniu i zbankrutowaniu. szpital oglosi opadlosc i go zamkna.. "---to chyba raczej nie przemawia za prywatyzacją, wiele firm upada, więc pewnie kilka szpitali upadnie i co wtedy? Mam jeździć do innego miasta kilkadziesiąt kilometrów, jak coś mi się stanie, albo jak będę miała dziecko urodzić?? Poza tym trochę z innej beczki- u nas w mieści po prywatyzacji poczty zamykają placówkę i moja mama zostanie bez pracy- 4 lata przed emeryturą, na pomostówkę się nie kwalifikuje, to co ma zrobić? Do inych oddziałów wszystkich nie upchną, to co ma dojeżdżać 60 km? Albo szukać innej pracy? Kpina i tyle! Tak samo będzie ze szpitalami, nie poradzą sobie z długami, pozamykają i będziemy zapier... do innych 50 km, już nie mówiąc o personelu (pielęgniarkach itp, bo lekarze przeważnie mają jeszcze prywatne gabinety), którzy pójdą na bruk!

Gość Czarnuuuuuula
Skoro prywatyzacja jest taka "dobra", to dlaczego Bronek się jej wypiera ?

Gość klaudyna z lulina
haaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaahaaaaa brawo poprzedniczko?? wlasnie dlaczego??

fsdfdfdwr łał autorytet gazet prawnej to ta sama co straszyła ludzi odebraniem mieszkań za złotówkę Wybacz, Naszego Dziennika nie czytuję.

Gość Czarnuuuuuula
Przeczytaj Gazetę Polską, to może otworzą Ci sie oczy

Czarnuuuuuula Skoro prywatyzacja jest taka "dobra", to dlaczego Bronek się jej wypiera ? 09:41 [zgłoś do usunięcia] klaudyna z lulina haaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaahaaaaa brawo poprzedniczko?? wlasnie dlaczego?? Bo nie chce prywatyzować, tylko komercjalizować. Czaisz?

Gość klaudyna z lulina
ukłony dla Czarnuli dziewczyna was zgasiła

Przecież prywatyzacja służby zdrowia i tak nas czeka, a zapewnienia i jednej i drugiej partii, że nam to nie grozi, to dopiero jest kłamstwo.

Gość fsdfdfdwr
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/409169,wykupione_mieszkania_spoldzielcze_z_niewaznymi_aktami_notarialnymi.html ta gazeta została zmieszana z błotem po wielu lipnych artykułach :D a ten to tylko najgłośniejszy

Czarnuuuuuula Przeczytaj Gazetę Polską, to może otworzą Ci sie oczy Dobre. :D Cześć, szkoda czasu. 🖐️

Gość klaudyna z lulina
nie nie czaje bo zalozeniem PO byla cytuje "prywatyzacja sluzby zdrowia" nie komercjalizacja :)