Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zła żona czy nie zła

ludzie, czy ja się czepiam?

Polecane posty

Mnie i mężowi spalił się TV (bardzo stary, naprawdę nie warto go naprawiać, bo koszt tego przewyższa prawie wartość samego TV). Od dawna chcieliśmy kupić nowy, ale nie stać nas było. Teraz raczej nie mamy wyboru i kupujemy nowy, ale dopiero za dwa tygodnie (czytaj: po wypłacie). Mój kolega mieszkający od nas 300 m zaproponował, że pożyczy nam narazie swój stary - ma dwa i ten jeden stoi nieużywany. I tu zaczyna się problem: mąż powiedział, że on nie będzie pożyczał TV na dwa tygodnie, że mogę sobie przez ten czas książki czytać itp. Z nas dwojga to ja więcej ogladam TV, ale on też się nieraz przyłączy, brak TV przez dwa tygodnie to dla mnie dużo, nie jestem maniakiem (wiem, że niektórzy nie mają w ogóle TV i nie czują potrzeby posiadania go, ale ja lubię wieczorem usiąść i coś oglądnąć). Problem polega na tym, że TV jako że jest stary i naprawdę cieżki trzeba przewieźć samochodem, którego nie mamy, ale mamy kolegów mieszkających po sąsiedzku i wiem, że zgodziliby się go nam przewieźć. Mąż powiedział, że on nie chce TV i go nie będzie niósł, no bo po przywiezieniu TV pod blok trzeba go wnieść do windy a potem do mieszkania i on mi nie pomoże, bo nie wykorzystuję jego możliwości do końca (ja tylko siedzę, a on bawi się w tworzenie muzyki, czego nie może robić na laptopie). Ja na to, że to on nie chce mi pomóc z TV więc ja będę zajmować kompa a on na to, że nie, że mogę sobie siedzieć ale na laptopie. Dla mnie to straszny egoizm, nie spodziewałam sie tego po nim. Wie, że lubię oglądać TV, czasem razem oglądamy, ale on nie będzie pożyczał TV na dwa tygodnie i prosił ludzi o przewiezienie, a potem nie wniesie mi go na górę (czytaj: do windy i z windy). Jestem po zabiegu, nie mogę za bardzo wyjść (normalnie to często chodzę na jakieś ćwiczenia), chciałabym po pracy usiąść przed TV, ale nie będę mogła. bo on się upiera przy swoim. A może to ja nie mam racji?

Gość drgawka
Te dwa tygodnie chyba wytrzymasz...

nie bedzie go w domu, to poros niech znajomi przywioza i wniosa i bedzie niespodzianka :)

Tam wyżej coś pomyliłam. Przepraszam. Chodzi o to, że jak nie mogę oglądać TV, to chcę siedzieć na kompie, a on niech sobie siedzi na laptopie. Wtedy powiedział, że ja nie wykorzystuję do końca możliwości kompa, bo tylko siedze i oglądam czy czytam coś a on tworzy na nim muzykę (jest gitarzystą), czego on na laptopie robić nie może, więc to ja mogę siedzieć na laptopie. Ja na laptopie nie lubie siedzieć, wolę komputer stacjonarny. I tu znowu kłótnia, bo on nie będzie siedział na laptopie, bo na nim nic nie zrobi...

Gość drgawka
O rany :D Kłócisz się z nim o komputer stacjonarny, bo Ty 'nie lubisz laptopa'?:D Gdyby mógł robić to samo na laptopie, co na stacjonarnym, to pewnie by Ci ustąpił, ale dlaczego ma być tak, że on Ci ustąpi, bo Ty wolisz tak i już? Upierdliwa jesteś

Gość tututitityty
matko chyba posikam sie nooooo jaki masz problem kobieto?widac ,ze nie mialas w zyciu problemow bo robisz z igly widly:odwa tyg nie wytrzymasz majac kompa laptopa net? i wogole co za problem?jak dzieci w piasku ten chce lopatke nie wiaderko wiec afera....ludzie czy wy nie macie problemow?

Gość atramika
ja też uważam że na dwa tygodnie nie ma co robić zamieszania, najpierw prosić kogoś o pomoc, potem znowu trzeba go będzie odwieść - moim zdaniem to bez sensu, co to jest dwa tygodnie?

Gość uhahahaahha padlam:D
ile ty masz idiotko lat? 15?????? ten gosc to cie powinien w dooope kopnac i poszukac normalnej kobiety:D:D

Gość gurula
autorko zachowujesz się jak dziecko!!! dwa tygodnie bez telewizora i taki to dla ciebie problem?? Radzę Ci nawet nie rób sobie śmiechu przed tymi kolegami - i tym od którego chcesz pożyczyć i tym który miałby Ci to przewieść

Gość gurula
rozumiem - pół roku, ale dwa tygodnie??? aż żal mi Twojego męża...

Gość ludzie sa slabi
żal mi twojego mężczyzny, powinień rozgladać się za innną, mam wrażenie że nie masz zadnych zainteresowań i żyjesz życeim innych

Gość przeciez mozesz
sobie oglodac tv na necie albo jakies filmy online

Gość provokejszyn jak nic
no z leksza robisz z igly widly, moze to i lepeiej ze neo ebdzie mieli TV i gdzie wyjdziecie zamaist kisic sie w domu. ?

Gość drgawka
Ale ona przecież nie lubi laptopa, a stacjonarny jest potrzebny mężowi, więc zamiast te 2 tygodnie już wytrzymać z laptopem, woli pożyczyć na 2 tygodnie tv od kolegi i założyć temat na kaffe z nadzieją, że wszyscy jej napiszemy, jaki to jej mąż jest FE

do weź spadaj wariatko Najpierw przeczytaj ze zrozumieniem, a potem zastanów się czy obrażać kogoś napisałam, że pracuję, tylko jako że jestem po zabiegu NIE MOGĘ po prostu gdzieś wyjść, wyjechać itd. Do pracy poszłam tylko dlatego że długo mnie tam nie było z powodów zdrowotnych i wypłata będzie mała (a byłaby jeszcze mniejsza, gdybym w ogóle przez miesiąc nie była w pracy) a nam kasa jest bardzo potrzebna. Normalnie to jestem aktywna, chodzę na aerobik, basen, spacery, ale NO NIE MOGĘ mimo, że bym bardzo chciała. Jak wracam z pracy, to jedyne co mogę to usiąść na tyłku i nic nie robić (jak dojdę do siebie, to już tak nie będzie)

jeśli chodzi o tv ...skoro masz znajomych którzy by przewieźli ten telewizor to na pewno nie będzie problemu żeby go i wnieśli prawda ?....skoro mężowi się nie chce dźwigać pokaż mu że sama sobie potrafisz poradzić co do laptopa i komputera stacjonarnego ....tutaj zgadzam się z mężem skoro on pracuje na stacjonarnym powinnaś odpuścić i zająć laptop

Gość drgawka
No ale dziewczyno, weź tego laptopa, uwal się z dobrą herbatą na łóżku i skończ marudzić ;)

Gość chinota
jesteście dzieci poza tym dwa tygodnie bez tv to świetna okazja żeby poprzebywać razem w wolnych chwilach ;) ja nie oglądam tv...

Gość pancake sweet
powinnas byc wdzieczna losowi! dwa tyg wystarcza na odzywczajenie sie od tv, bo tv to wielkie gowno! na lapku mozna sciagac i ogladac filmy i wiadomomosci na http://www.tvp.info/programy wiec czego chciec wiecej?

Gość uhahahaahha padlam:D
..ty jestes chyba po zabiegu na glowe bo inaczej to nie ogarniam tego topa:D:D mozg ci usuneli czy jak????

Gość W ogole tego nie rozumiem :(
ja pikole jakie to smutne jak juz zabraknie tv to czlowiek nie wie co ze soba zrobic wspolczuje ci kobieto ze nie umiesz zorganizowac sibie czasu poza tv :(:( nie masz zainteresowan ksiazek nie czytasz ??

Gość gość344242
Czepiasz się na maksa!! nawet ja nie wytrzymalabym z takim kims w domu;/ jakas masakra. Ty weź zastanów się jakie inni ludzie maja problemy;/ bo brak tv przez 2 tyg, albo to że Ty nie lubisz laptopa to GÓWNO a nie problem.. żal takich ludzi jak Ty..

Jaki nowy topik??? niczego nie zakładałam, zejdź ze mnie