Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość don komorra

Nie znasz się na polityce? Lepiej nie głosuj!

Polecane posty

Przy obecnym stanie kandydatow wybory mozna porownac do przechadzki do burdelu celem wybrania sobie zony nie ma wiec wiekszego znaczenia, czy ktos sie na polityce zna czy nie no nie powiedzialbym tak do konca chociaz jest w tym troche prawdy. najlepsi sa wyborcy komorowskiego ktorzy obrazaja kaczynskiego a tak naprawde nie wiedza czemu bo tylko sie naogladali tv i to jest najlepsze maja po 30 lat nie raz wysokie stanowiska dobre wyksztalcenie a i tak ich ru ch a tv jak chce :)

Gość tvn w usa nadaje już 5lat
tak jestem pewien, jest to TVN International

- Będę namawiał swoje środowisko polityczne, by przyjąć 35-proc. parytet, a jeśli Sejm uchwali 50 proc., to jako prezydent też taką ustawę podpiszę - zapowiedział na Kongresie Kobiet marszałek Sejmu Bronisław Komorowski. No mówię, że teraz będą wszyscy za. :) Powtarzam Ci, projekt ustawy leży od kilku miesięcy w komisji i nie było nad nim pracy, w ogóle miało nie być. A, że będzie... cóż... takie jest życie polityczne, jakoś głosy trzeba zyskać. :)

a ja powtarzam , że Kaczyński jest przeciw a komorowski to albo lewak albo sprzedajny lewak

To mojej kumpeli przyjechala w zeszlym miesiacu ciotka z "Ameryki" i przywiozal jej mnostwo slodyczy, bo myslala, ze u nas nadal sa puste polki jak w PRL. I tacy wlasnie ludzie wybiora dla nas prezydenta jakie to brednie sa:D:D taka tania propaganda idiota napisze jakies gowno i mysli ze ludzie to lykna a bananow ci nie nawiozla ta ciotka??

Dlaczego wyborcy Komorowskiego umieja tylko opowiadac herezje i glupoty :D ???? no to pa ide na poczte bo przyszla paczka z hameryki moze beda donaldy mamby i bluzy w myszke miki :D

Dzięki wszystkim Wystarczy. Już wiem na kogo zagłosuję :classic_cool:

kretyni to ludzie zakladajacy A ty dlaczego plujesz jadem na polonie z usa? nie znam nikogo co by myslał, że u nas puste półki są a znam wielu co chce wrócic i zakładać w Polsce firmy

Nie mogę powiedzieć. Przecież wybory są powszechne i TAJNE, no nie ? ;)

"Znam wielu co chce wrócic i zakładać w Polsce firmy" Lepiej zostańcie tam gdzie jesteście. Szok coolturowy mógłby was zabić. :p

najlepsze jest to ze ty zyjesz w tej polsce wiesz jak jest a i tak jestes idiota podczas wyborow bo sie naogladasz jakis spotow propagandowych i myslisz ze znasz sie na polityce:D i jaka to jest demokracja jak masz ustalone od samego poczatku dwie opcje do wyboru i zadnej innej. kiedys byla komuna i byla tylko jedna strona teraz masz demokracje i masz dwie strony wielka mi roznica:D:D tylko w innym opakowaniu a i tak dalej w usta cie pchaja :D tylko to trzeba rozumiec swoim mozdzkiem a nie jak nie ktorzy tutaj medrcy :D

A w irlandii dzięki komu był wysoki wzrost gospodarczy?? dzieki ich emigracji z usa co zakładali firmy. Tylko że oni mają kilka razy wiekszą emigracje

tyle we mnie jadu bo jestem wyborca kaczynskiego!! wiec kryj sie :D i rob zapasy :D bo jak wygra jarek bedzie jak w koreii polnocnej nie bedzie co zryc bedzie tylko trawa :D:D i pomniki :D

Wzost gospodarczy jest zawsze wynikiem stworzenia dogodnych warunków do rozwoju przedsiębiorczości. Przeczytaj jeszcze raz uważnie program PIS. Zwróć uwagę zwłaszcza na ich stosunek do prywatyzacji. :)

Gość ja głosuję na Kaczyńskiego
i wiem dlACZEGO:)

Nie powołuj sie na artykuły z portali internetowych. Po prostu przeczytaj program wyborczy J. Kaczyńskiego - zwłaszcza te fragmenty o "pospiesznej i nieprzemyślanej" prywatyzacji. :)

A o czym jest ten artykuł??? właśnie o pospiesznej i nieprzemyślanej prywatyzacji i o czyms odwrotnym co bedzie najlepszym wyjściem bo i tak za duzo sektorów waznych i strategicznych zostało pochopnie sprywatyzowane.

"za duzo sektorów waznych i strategicznych zostało pochopnie sprywatyzowane." Nie to co w USA i Irlandii. Tam przecież wszystko państwowe jest, no nie ? :p

w usa gospodarka była od podstaw budowana czyli rozwijała się w naturalny sposób, a w Polsce nie. I dlatego to co budowało społeczeństwo trzeba oddać społeczeństwu. Nie można prywatyzowac za psi grosz.

Gość Lena6661
Hm. Ja się na polityce nie znam, ale wydaje mi się że powinno się dać szansę Komorowskiemu skoro mamy teraz do wyboru tych dwóch kandydatów. Choćby dlatego, żeby zobaczyć coś "nowego". Rządów Kaczyńskiego możemy się domyślać choćby z wcześniejszej kadencji jego brata (ciągłe kłótnie z premierem sprawiały wrażenie że PIS kłóci się tylko po to aby się kłócić), a wydaje mi się, że J. Kaczyński jest jeszcze bardziej "kłótliwy" od brata ( o czym świadczy już jeden jego przegrany proces). Chyba nie mam ochoty na "powtórkę z rozrywki". A może warto zobaczyć jak to będzie wyglądało kiedy będzie jednolita władza? Wiadomo, że w Polsce jest system parlamentarno-gabinetowy i najwyższą władzę ma premier a nie prezydent. Może kiedy i prezydent i premier będą z jednej partii to coś się zacznie w końcu zmieniać na lepsze. "Ręka ręki też myła nie będzie" bo przecież jest opozycja z wyszczekanym J. Kaczyńskim. Zastanawiam się na kogo głosować w drugiej turze, jak wspomniałam nie znam się na polityce. Co o tym sądzicie?> Co radzicie?

"to co budowało społeczeństwo trzeba oddać społeczeństwu." To oddaj to wszystko społeczeństwu. Bylebym tylko ja nie musiał do tego potem dopłacać, jak społeczeństwo zacznie tym zarządzać. "Nie można prywatyzowac za psi grosz." Sprzedać coś można dokałdnie za tyle, ile ktos jest skłonny za to zapłacić. To nie zależy od twojego ani mojego widzimisię.

Gość Lena6661
szansę na jakieś zmiany. Nie wiem czy dobre czy złe, ale myślę że lepiej jak coś się dzieje, coś się zmienia, niż nie zmienia i nie dzieje się nic. A z tą prywatyzacją to chyba też można to przeprowadzić w taki sposób, żeby nikt nie ucierpiał. W moim mieście jest niepubliczny zakład opieki zdrowotnej i wszystko jest za darmo, bo ma umowę z NFZ.