Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karambaaaaaa

problem z kartą pamięci.

Polecane posty

Gość karambaaaaaa

witam. kupiłam dziś kartę pamięci : http://merlin.pl/Karta-pamieci-Kingston-microSDHC-4GB-class-2-SDC4-4GB_Kingston,images_big,1,KINGSTON-SDC4-4GB.jpg problem jest w tym, że gdy włożę tę małą kartę ( do telefonu ) do tej większej i gdy wkładam je do wejścia na karty sd w drukarce, wyświetla mi się komunikat : media error, please reinsert. w dysku wymiennym również nic nie wyszukuje. dlaczego ? myślałam, że w ten sposób będę mogła zgrywać zdjęcia i muzykę na telefon z komputera i odwrotnie, a tu nic .. co się dzieje? proooszę o pomoc.

Gość karambaaaaaa
jeszcze napiszę, że ta karta to : Transcend microSDHC Card class 2 4 GB. niech mi ktoś pomoże... :(

Gość karambaaaaaa
błagam, niech mi ktoś pomoże ;(

Gość karambaaaaaa
:(

Gość karambaaaaaa
jakbym założyła topik o cyckach to już bym miała 80 odpowiedzi. dzięki wielkie.

Gość karambaaaaaa
nie.

Gość karambaaaaaa
ale w telefonie działa :( ja już nie wiem co robić.

Kilka pytań do Ciebie : 1. Co znaczy : " w dysku wymiennym również nic nie wyszukuje " ? 2. Czy z tą kartą również był adapter (przejściówka), czy też adapter kupiłaś osobno ? 3. Czy komputer widzi kartę ? (Domyślam się, że punkt pierwszy dotyczy właśnie komputera).

Gość karambaaaaaa
1. tak, chodzi mi o dysk wymienny w komputerze. 2. adapter był razem z kartą pamięci 3. komputer nie widzi karty.

Zatem tak, jak napisał "takto", prawdopodobnie adapter jest uszkodzony i jeśli kupiłaś kartę w tradycyjnym sklepie, to po prostu poproś o wymianę i powiedz, jaka jest sprawa. Też mi się coś takiego kiedyś zdarzyło. Komputer powinien widzieć kartę, bo w takim wypadku nie możesz jej nawet sformatować (wyczyścić) i wykonać żadnych operacji na niej. Drukarka również nie widzi karty, więc Twój komputer nie jest tutaj problemem. Natomiast sama karta w telefonie pracuje , jak należy, więc wniosek jest jeden. Sklep musi wymienić kartę bez zbędnego gadania ;-)