Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfghjkloiuytr

Kaczyński czy Komorowski

Polecane posty

Gość dfghjkloiuytr

moje zadnie jest takie ani jeden ani drugi... no ale jak już mam między nimi wybrać to Kaczyński.. niech będzie jeden co ukradnie księżyc... na Komorowskiego nie mogę patrzeć.... jak widzę jego plakat to z chęcią bym go potargała.. dla mnie to najgorszy kandydat z tych co mieliśmy do wyboru... nie chcę mieć w Polsce władzy monopol. jak PO wygra to tak właśnie będzie... :(

Gość hoohoo
czyli rozumiem ze jesli kaczynski wygrałby te wybory to do sejmu bedziesz głosować na PO zeby nie było żadnego monopolu wladzy i to jest twoja główna logika wyborcza?

Gość Pan Jaroslaw i tylko on!
no i pozytywny: Pan Jaroslaw i tylko on! Rozmawialem kiedys z nim osobiscie, jak robil objazd wyborczy w mojej miejscowosci. Cieply, pogodny i skromny facet. Bardzo uprzejmy i szarmancki, zone mi buchnął w płetwe (hmmm, jezeli to niezrozumiale, to przetlumacze, ze pocalowal ja w reke...) Usmiechniety i dowcipny, z duzym dystansem do siebie. Bardzo zyskuje poznany osobiscie. Gdy zginal Lech, jego brat poczulem sie, jakby umarl ktos mi bliski.. Gdybym nie poznal Jarkacza osobiscie, pewno niewiele by mnie obeszla jego tragedia. Uslyszalem o katastrofie w radiu, gdy jechalem samochodem. Nie chcialem plakac, bo mam sie za twardziela. Musialem jednak zjechac na parking i plakalem chyba z godzine. Nawet tego smarka Karpiniuka bylo mi zal, nie lubilem faceta, ale nigdy bym mu nie zyczyl takiego konca... Byl mlody, mial zyc, jak Jaruga Nowacka, jak Szmajdzinski, jak Natali-Swiat, Stasiak czy Gesicka... Ale ja to w sumie dosyc sentymentalny facet jestem. Tekst o Komorowskim powiesilem takze na Salonie24. Pod koniec komentarzy, a bylo ich chyba z 80, napisal do mnie facet, ktorego zona umiera na raka. Plakalem, jak skrzywdzone dziecko. Ja, facet 45 lat stary, byly zawodnik karate kyokushinkai w skali miedzynarodowej, ktory zaliczyl i areszt za demonstracje za komuny i izbe wytrzezwien za studenta, ryczalem jak bobr. Tu ta dyskusja: http://zapiskiczterdziestolatka.salon24.pl/ Gosc nazywa sie abis. Nie chce tego jeszcze raz czytac, bo znowu sie rozkleje... Ale dobra, nie przyszedlem tutaj, aby ludzi zasmucac.

Gość grejp f r u t
tylko Kaczyński, nie uważaj żeby nie ulec "modzie" na Komorowskiego.

Gość grejp f r u t
* uważaj, nie "nie uważaj" oczywiscie :D

Gość dziewczyna-25
Komorowski prezydentem i Polska socjalna. PO obiecywała liberalizację gospodarki, a tymczasem ten znienawidzony PiS tylko przez 18 miesięcy z Giertychem i Lepperem na karku: 1. Obniżył podatki i progi podatkowe 2. Obniżył koszty pracy poprzez obniżenie składki rentowej - walka z bezrobociem 3. Zniósł podatek od darowizny przez co dzieci dziedzicząc mieszkanie po rodzicach nie muszą płacić tego głupiego podatku od 2007 roku. 4. Swoją ustawą także z roku 2007 umożliwili wykup mieszkań dawno spłaconych za tzw. złotówkę. Przede wszystkim spełniali obietnice przedwyborcze - jednym się podobały innym nie ale SPEŁNIALI. Proponuję poszukać obietnic wyborczych pana Tuska z ferajną. Gdzie niższe podatki? Gdzie 3000km autostrad? Gdzie odbiurokratyzowanie? Gdzie uproszczenia administracyjne? Co zrobił Palikot i jego "Przyjazne państwo"? Gdzie projekty ustaw przygotowywane przez gabinet cieni kiedy PiS był u władzy?

Gość antykomuchhh
w pierwszej rundzie głosowałem na Kaczyńskiego ale odkąd on sam powiedział że jest lewakiem to już nigdy go nie popre i teraz sam sie za siebie wstydze ze oddalem na niego glos:o

Gość AniaMM
PO nie ma jasnej i spójnej koncepcji na kampanię wyborczą, czego nie można powiedzieć o sztabie konkurencyjnym, który przynajmniej sprawia wrażenie, że niemal każdy ruch, gest, słowo jest przemyślane, zaplanowane i klarownie wpisuje się w spójną całość. Nie to jednak może przesądzić o przegranej Komorowskiego. Nawet nie niska frekwencja spowodowana wyjazdami wakacyjnymi. Kandydata PO gubi pewność, która zakłada, że co jak co, ale Polacy nie chcą powrotu do „starego. Pytanie tylko, czym jest to nowe. Bo jak na razie konkretów ze strony marszałka brak. Ten taniec połamaniec, który wykonuje Komorowski, musi w końcu źle się skończyć. I zgadzam się ze stwierdzeniem, że Kaczyński jest jaki jest, może się nie podobać, lub można go uwielbiać. Można go potępiać za jego poglądy, albo się z nimi w pełni identyfikować. Tyle, że przynajmniej wiadomo jakie te poglądy są. W przypadku Komorowskiego, określenie, co jest priorytetem, a co niewarte uwagi, określić bardzo trudno. Bo konia z rzędem temu, kto wie, czy jest to kandydat partii liberalnej, czy lewicowej. Przykład pierwszy z brzegu. Kandydat partii, która na potęgę wprowadza kolejne wielkie państwowe spółki na giełdę, twierdzi, że prywatyzacja jest zła. Kandydat, który przekonywał, że polskie wojska muszą być w Afganistanie, po kolejnym zamachu, nagle chce je stamtąd wycofywać. Ale już nie mówi dlaczego. No i jak by było mało, to sam stwierdza, że w życiu jest niezaradny i niesamodzielny, bo, żyje pod pantoflem żony. Jak jest niegrzeczny, to nie dostaje obiadu. Można tak wymieniać długo.

Gość grejp f r u t
ale i tak niektórzy lecą bardziej na "argument że "pisiaki to mohery bo to i tamto" niż na konkrety, nie wiem, może ich nie rozumieją albo nie chce im się czytać??

Gość ,jfdfjnfd,nmffd
po co wklejacie na wszystkie topiki te teksty? watpliwe ze ktos to czyta ale czy macie za to jakies pieniądze?

Gość tylko KACZYNSKI!!!
Andrzej Wajda: To wojna domowa. (...) Mamy przyjaciół w TVN, wspiera nas też druga prywatna telewizja. Władysław Bartoszewski óki sił, do ostatniego tchu będę głosił potrzebę powołania Komorowskiego (na prezydenta), aby Polska nie zeszła w opinii świata na miejsce między Grecją a Bułgarią i Rumunią pod względem stabilizacji, zaufania, szacunku, możliwości. Bronisław Komorowski: Na pewno nie jesteś (Donald Tusk - przyp. moje) z Poznania, ani z Krakowa, ani tym bardziej nie jesteś Szkotem, skoro robisz taki cenny prezent (szalik - przyp. moje). W warszawskich Łazienkach Wajda otworzył karty. Poparcie TVN, zapewne Polsatu, wojna domowa - czy Państwo to rozumiecie? Szczególnie rozbawiła mnie "wojna" - kto ją po 10 kwietnia rozpoczął i na czym ona polega? Na atakach Kutza, Niesiołowskiego, Nowaka, Bartoszewskiego i Wajdy? Komorowski palnął gafę, po której - jeśli zostanie nagłośniona - może mieć problem z większym poparciem w Poznaniu i Krakowie. Chciał pewnie zabłysnąć, że w tych miastach są centusie. W kampanii wyborczej tak doświadczony polityk, pompowany przez media, nie może robić takich wpadek. Na pewno wielu, którzy nie opowiedzieli się po żadnej ze stron, ma wrażenie, że takie błędy powinien robić Kaczyński i jego sztab. Bo PiS zawsze był punktowany z każdego słowa i pomyłki. Dziś wydaje się, że przeciwnik Komorowskiego wyciągnął wnioski i otoczył się sprawnymi politykami, Komorowski zaś ciągle atakuje i miewa zbyt dużo wpadek (nieudana prezentacja strony internetowej, słowa o polskiej obecności w Moskwie 400 lat temu). W najnowszym sondażu Homo Homini dla "Polskiego Radia" PiS traci niecałe 5 % do rywala. To również konsekwencja ostatnich dni - kiedy ludzie Komorowskiego atakują Kaczyńskiego, a ten nie ma ochoty wdawać się w wojenki. Szczere słowa, szczególnie Wajdy, wizerunku agresywnego nie poprawią. Sztab PO powinien też odpowiedzieć na pytanie, czy pracuje w mieszkaniu dziennikarki "Gazety Wyborczej" - Anny Bikont. Niedawno pisała o tym "Rzeczpospolita

Gość hoohoo
ale atak wklejaczy:D:D

Gość ertiza
Komorowski to cieć taka lebioda, nie widzicie tego? :o I na kolanach przed Putinkiem, jak gębe otworzy to zaraz palnie coś głupiego no i najważniejsze - powiązania z WSI. Wy chyba nie wiecie co to jest?:) inaczej nie miałby 40% poparcia (wątpliwego po tych aferach z fałszowanymi kartami do głosowania). WSI to agentura rosyjska, gratuluje kandydata na prezydenta hejjj 🖐️

Gość dfghjkloiuytr
hmmm... ja mam innego kandydata na którego mogę głosować jak będą wybory do sejmu... pojechałam w maju do Lichenia... i kogo spotkałam?? Komorowskiego... niech jeszcze jedzie do Watykanu się pokazać....

Gość tylko KACZYNSKI!!!
dLA MNIE kOMOROWSKI JEST TAKIM SAMYM SMIECIEM JAK pALIKOT, TYLKO TEGO PIERWSZEGO BARDZIEJ PILNUJĄ BY ZA WIELE NIE PAPLAL W KAMPANII

a nie lepiej po prostu napisac na kogo będziecie głosować?...tylko wklejacie te durne teksty których i tak nikomu nie chce się czytać...

Gość Szukam męża umiem gotowac :)
Teksty durne nie są!

przeciez kazdy i tak wie na kogo będzie głosowac...więc wklejanie po raz setny tych samych tekstów jest bez sensu

Gość OCZYWISCIE ZE KACZYNSKI!
To jest przeciez oczywiste, ze Pan Kaczynki! Kto teraz wierzy dla TVN, czy dla Wyborczej? Komorowskiemu poprostu pozostalo dalej polowac na jelenie, ktorzy oddadzą na niego swoj glos! Do autorki: ja tez juz mam odruch wymiotny jak widze badz slysze Komorowskiego! Mam nadzieje, ze to sie juz skonczy... i przestanie sie pokazywac publicznie

Gość polinkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
KOMOROWSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!