Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

omorfi kopela

dzis mi pani powiedziala.. masz 30l to juz zapozno na dziecko!!!!!

Polecane posty

Gość Ola 36
cześć myśle że każdy ma inną sytuacje więc z tego biorą się te różnice w decyzji o dziecku i ja to szanuje i niewypowiadam sie głupio na te tematy ale twierdze że macierzyństwo po trzydziestce jest inne niż po dwudziestce urodziłam córke jak miałam 20 lat i teraz tez urodze córke a mam 36 czuje sie swietnie wyglądam super i kazdej kobiecie tego życze

Gość Skończcie już ten temat bo to
nie ma sensu! Ile osób tyle opini:P

a ja mam 20 i bede siostra dla swojej corki hahaha:) ale 35-40 to juz przesada... pozniej bez kitu sa babciami dla wlasnych dzieci:/ i brechta w przedszkolku i szkole: -"babcia po Ciebie przyszla" -"to nie babcia to mama"... i zonk...

ja tylko napiszę, że dla mojej mamy późne macierzyństwo było zbawieniem. Wpadła w wieku 34lat (trzecie dziecko). Przed ciążą miałaogromne problemy z kręgosłupem, przyjeżdżało pogotowie, rehabilitacje, leki. Gdy się dowiedziała o ciąży wpadła w panikę(stosowała spiralę), ale zdarzył się cud :) ani razu nie "sparaliżowało" Jej, zero problemów z kręgosłupem od czasu ciąży(minęło 6lat). Odmłodniała bardzo :) Sama nie zdecydowałabym się na czekanie do 35r.ż. na pierwsze dziecko, ale rozumiem, że inne kobiety chcą korzystać z życia przed dzieckiem. I bardzo dobrze :) Najważniejsze jest kontrolowanie stanu hormonów, bo np. u znajomej w wieku 36lat okazało się, że przekwita i nie miała szans na dziecko

o rany dwa dni mnei na kafe nie bylo a wy ciagle o mnie mielicie :/ to juz wiem czemu pzrelezalam z bolem glowy i kregoslupa te dwa dni :P a sluchajac waszej rady ide sie powiesic bo dluzej nei wytrzymam tego podlego zycia, no chyba ze szybciej mnei szlag trafi :d tylko co wy beze mnei zrobicie kogo bedziecie obmawiac jak zle wyglada i jaki jest do dupy :) wasze ego spadnie :P

Fakt jest taki ze po 30 kobieta juz sie sypie i nic na to nie poradzicie. Myszsza poniekad ma racje, ze 30 nie bedzie wygladac jak 20 nie ma na to szans .

Gość rewqatrek
o bosszze i ten smierdziuch mysza tutaj przylazł ... Nikt kto sie kapie co 7 dni nie jest odpowiednim rozmówcą w temacie o tym która kobieta jest bardziej zadbana , bo ty ani w wieku 20 , 30 czy 40 zadbana nie bedziesz ... 30 lat to nie jest za późno , ale mi osobiscie po 35 roku życia nie bardzo sie widzi zachodzic w ciaże , no moze 35 to jeszcze jeszcze , ale 40 to już stanowcz za duzo . Na rozpoczecie roku w szkole do dziecka idzie parwie 50 kobieta , parner jest zazwyczaj miej lub wiecej starszy - to jest para dziadkow jak dla mnie a nie rodziców. Na 18-stce u dziecka rodzice mają prawie po 60 lat , jest nawet prawdopodobieństwo ze nie doczekają ślubu swojego dziecka , jezeli pójdzie ono w ślady rodziców z decyzją o potomstwie , nie mówiac o wnukach . Poniekad jest wieksze parwdopodobieństwo "wymuszenia" na dzieciach opieki nad niedołęznym rodzicem , wtedy gdy ono bedzie miało lat 30 czy 40 . Urodziła dziecko w wieku 30 lat , kocham córke ponad zycie, jeste szczesliwa ze z decyzja o dziecku poczeklam , bo mam ogromny wór wspomnień z wczesniejszego życia , ale nie zdydowalabym sie na kolejne dobiegając 40 - tki .

Gość hahahahaachahacha
moje trzy kolezanki zaszły w ciąze w wieku 18 , 20 , 22 lat Wszystkie trzy uwazają ,ze to było za wczesnie , nie były gotowe , nie wyszalały sie , macierzynstwo je przytłoczyło wszystkie trzy nie chcą drugiego dziecka i uciekają od obowiązków Chodza po dyskotekach ( maja juz ok 30 lat i powyzej do 33 ), gdzie srednia wieku to 16 - 18 lat :-p to dopiero zenada :-P I dopiero tam wygladają jak babcie :-D Bo gówniarstwo się patrzy i smieje ,ze babcie przyszły ( co innego gdyby to były kluby powyzej 21 lat , ale one chodzą do dyskotek bez ograniczenia wiekowego - zreszta innych w naszym miescie nie ma ) A wszystko przez to ,ze wpadły i musiały siedzieć w pieluchach zamiast szaleć i sie bawić :-P Nadrabiaja to , na co była pora ,ale one musiały siedziec z dziecmi I dla mnie większą zenada nie jestdojrzała kobieta , która przyszła pod szkołe tylko taka mamuska , która w wieku powyzej 30 lat cofa się do lat licealnych i studenckich

Gość rewqatrek
dojrzała kobieta jest około 40 , a nie 50 czy 60 ... umówmy sie 40-tka nie jest młoda tylko dojrzała , 50-tka to starsza pani , a 60 to babcia . I nie ważne jak sie czuje , tzn, młodo , ważne ze biologii sie nie oszuka. Taka natura człowieka , na wszystko w życiu jest czas . Nie potepiam kobiet które nie mogą/nie mogły miec dzieci i wwieku 40 lat udało im sie albo natualnie albo in vitro , ja nie rozumim kobiet które nagle olsniło że chca miec dziecko na "stare lata" . przecież taka kobieta ma lub już nie rodziców , pewno starych , jej kuzynostwo jest powiemy w jej wieku , czyli wszysty starzy , dziecko nie bedzie miało rodziny jak dorośnie.

Nie przesadzajcie ... mysza nie wygląda tak staro :P Ale swoją drogą to masz chyba bardzo niskie mniemanie o sobie, bo 28 latka to już prawie 30... do grobu ci niedługo iść. No a ja się tam nie wybieram, bo w dalszym ciągu proszą mnie w sklepie o dowód gdy kupuję alkohol... a jak przestaną to i tak się bie wybieram do grobu, bo po co, jak można być zadbanym szczęśliwym i pewnym siebie :)

A ja mam sie dobrze i moja dzidzia tez.W maju skonczylam 35 i jestem dumna.Po co gadac kto na ile wyglada.30-tka ma wygladac jak kobieta i tyle.Byle nie mylic zaniedbania i tuszy ze staroscia.Pozatym zobaczymy te madrlalinskie jak beda po 30 jak beda inaczej kwiczały,a teraz sie madrza.!Dobrze jak 30 wyglada na swoj wiek,a nie 20 starzej i tego nalezy sie trzymac.

mam w pracy babke co ma 45l i wlasnie jest w ciazy:) ma doje juz dzieci syna karola23 i corke agatke 21niezły numer co?? juz szykowala sie na babcie powoli.. a tu zaskoczenie... nie była zadowolona wrecz zła.. ze taka stara i głupia.. ale juz jest ok... p.s wypiekniala wymłodniala

Ja po 30 i planuje teraz, mam mnostwo kolezanek co mialy pierwsze w 30 ;)

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=876887 A WLASNIE, ZE PO 30 DUZO WYGLADA JAK PO 20, POLECAM TEMAT :))) P.S. A SIE SYPIE TO TYNK ZE SCIAN, mezczyznom powinnysmy zwracac uwage jak takie glupoty mowia, a nie jeszcze miedzy soba takie antykobiece testy, ble ************************************************************************* ❤️BABYHOPES / PO TRZYDZIESTCE / USA / 2010 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4442771 🌻TESTY OWULACYJNE - ktos stosuje? stosowal? http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4454939 ...i ja 😘 http://www.thegratefulgoddess.com/images/Sto ne_Sodalite_m.jpg

Gość podobno podobno
i zgodze sie z tym ,ze pózna ciąza to generalny remont organizmu Kobiety bmłodnieją , pięknieją , dostają zastrzyk hormonów , witalnosci i urody

Gość podobno podobno
zgodze się , bo znam i widze takie kobiety oraz słyszałam takie komentarze wydawane przez lekarzy