Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alister

co dalej ??? co robić ??

Polecane posty

Gość alister

sytuacja wygląda tak...Z moją dziewczyną z racji odległości widzimy się tylko w weekendy. Studiuje w innym mieście. Kiedyś pisała o wiele więcej czułych słów na gg i smsów...teraz smsów już nie pisze prawie w ogóle, tylko jak jesteśmy oboje to na gg pogadamy... Dzisiaj miała wracać no i czekam na wieści od niej co w sprawie przyjazdu no i rozmawiamy na gg i nic nie wspomina o przyjeździe...więc w końcu ja pytam co z przyjazdem, na co ona, że przyjedzie po weekendzie bo coś tam się jeszcze musi spakować w akademiku czy wymeldować czy jakoś tak...Szkoda, że dopiero mi łaskawa była o tym poweidzieć jak już sam zapytałem. Wcześniej jak z nią rozmawiałem w poniedziałek to mówiła, że w piątek wraca i cały czas się tak na to nastawiałem...zresztą nic mi później nie mówiła, że plan się zmienił czy coś...Trochę się głupio poczułem...no ale cóż...później gadamy na gg i nagle zniknęła bez słowa od tak se... Coś w opisie ma o imprezie czy coś takiego... Kurde nie wiem co mam o tym wszystkim sądzić...Jakoś mam taką dziwną kapę... :| ona jest młodsza ode mnie...

Gość alister
up

Powiedz ile ze soba jestescie, wiesz w pewnym monecie uczucie wygasa juz nie ma takiego zafascynowania soba jak na poczatku znajomosci co z reszta wiesz, ale madry czlowiek probuje to przezwyciezyc, cieszy sie ze ma te bliska osobe, probuje ja zatrzymac i nawet jesli jest jakas czastka monotonii zawsze to mozna zatuszowac przyjacielkim nastawieniem. Mysle ze w milosci osoba powinna starac sie zawsze, ale malo osob tak robi bo niestety wiekszosc wyznaje zasade "co bylo mi dane tego nikt mi juz nie odbierze" takze jest kilka opcji: pierwsza jest ta ze ona moze mysli ze skoro juz jestescie razem to nie musi sie starac nie musi juz psiac czulych smsow poswiecac Ci uwagi bo wie ze Ty i tak od niej nie odejdziesz co by nie zrobila. Druga, mroczniejsza to to wlasnie ze milosc z jej strony juz wygasa, brakuje jej czegos i niestety zwiazek chyli sie ku upadkowi (ale jeszcze mozna to uratowac). I niestety ta trzecia najgorsza, ze poznala kogos jest zauroczona ale nie wie jak Ci o tym powiedziec.. Po prostu jest jedno rozwiazanie, musisz usiasc obok niej, objac ja i spokojnie powaznie z nia porozmawiac powiedziec o swoich obawach i stanowczo podkreslic ze chcesz uslyszec tylko i wylacznie prawde, ze przyjmiesz wszysto byleby byla tylko z Toba szczera i ze nie znosisz oszukiwania. Zycze powodzenia i im wczensiej porozmawiasz z nia tym lepiej

Gość alister
jesteśmy ze sobą rok. Ona lat 21 ja 25. Może ta różnica wieku ? Trochę chujowo się po dzisiejszym dniu czuję i mam mieszane uczucia...

Ale ona sie tak zachowuje zawsze, czesto czy moze teraz sie jej to przydarzylo bo wiesz moze byc duzo powodow, miala zly dzien np, nie miala humoru.. Mzoe za duzo o tym myslisz. Ale jesli zaczela sie tak zachowywac coraz czesciej i coaz bardziej Ciebie olewa to musisz porozmawiac, musicie

Gość alister
a już gdzies tak od 2-3 tygodni mniej czułości okazuje. Ale w tym tygodniu to już w ogóle...Wcześniej tłumaczyła się ciągle tym, że jest zmęczona, że sesja, że egzaminy...Ja starałem się to zrozumieć...ale ileż też można? znowu bez przesady...

Ojj to nie ejst jeszcze tak zle, tez mam aktualnie sesje i jestem od jakis 2 tygodni zestresowana i zmeczona. Po prostu wspieraj ja zamiast miec do niej pretensje, Zobacz pozniej co sie stanie, to jest krotki czas zmian w jej zachowaniu jak na razie, jesli sie to bedzie przedluzac do 2-3 miesiecy to wtedy porozmawiaj. Obserwuj bos esja niedlugo sie konczy i beda wakacje zcas radosci i odpoczynku, jesli sie wtedy bedzie tak zachowywac to pogadaj ale jak na razie daj jej czas, zachowuj sie normalnie i obserwuj :)

Gość alister
ale wiesz...ja rozumiem mieć złe dni czy nawet tygodnie, ale to chyba własnie wtedy masz ochotę porozmawiać z partnerem ? a ona właśnie kiedyś się odzywała a teraz mniej...No i to też dzisiejsze zachowanie...

Gość hahahaaaa
Typowy facet ktory chcial szalec i nie wchodzic w powazne zwiazki a kiedy przyszedl czas na ustatkowanie sie znalazl mlodsza naiwna dziewczyne i sie kurczowo jej trzyma bo innej nie znajdzie. Daj kobiecie zyc, ty pewnie szalales, bzykales co popadnie wiec daj jej spokoj a nie sie czepiasz biednej dziewczyny. Jest mloda i teraz ona chce sie wybawic

Gość alister
i tu się mylisz i to grubo :-)

Alister po prostu pogadaj z nia opowiedz o swoich obawach, jelsi nie ma rozmowy w zwiazku wtedy druga strona zaczyna snuc jakies dobitne scenariusze, nalegaj by powiedziala Ci prawde a jesli Cie splawi mowiac ze sie nic nie stalo i ze przesadzasz to zobacz jak dalej sie bedzie zachowywala jelsi tak samo to uderz znowu i powiedz jej postrasz ze nie chcesz zyc w takim zwiazku bez milosci ze to nie ma sensu (wies zkierunek ku zerwaniu), jelsi sie wystraszy i bedzie o Ciebie walczyc to znaczy ze Cie kocha a jesli powie z obojetnoscia cos w stylu "ok to w takim razie odejdz jak ci cos nie pasuje" to wtedy sie ebdzies zmusial powaznie zastanowic.

Gość alister
tylko to jest trochę bez sensu aby dorosły facet prosił się młodszej dziewczyny o uczucia ;p to powinno samoczynnie od niej wychodzić. A chyba sama powinna wiedzieć co należy...

I tu sie mylisz :) Ojej jaki honorowy :p Jakby bolalo zapytac o co jej chodzi czy cos sie stalo. Nie mowie zeby pytac czy Cie nadal kocha tylko czy cos sie stalo i dlaczego sie tak zachowuje, nic strasznego rzacz ludzka, pzoa tym jestescie zwiazku, partnerstwo, jedna dusza w dwoch cialach wiec powinniscie rozmawiac o wszytskim a o takich zreczach szczegolnie ;)

Gość alister
ona jak zawsze powie, że nic się nie stało ;p nigdy nie mówi otwarcie o tym co się dzieje i co czuje :|

Gość dlaczegonie7
A ja uważam, że czekanie nic nie da. Po co masz się męczyć i truć tym co z nią jest. Gadanie przez gg nie jest dobrą alternatywą. Dobrze by bylo gdybys do niej po prostu zadzwonil. Wtedy, juz po samym glosie rozpoznalbys co jest grane. Osobiscie mysle, ze dziewczyna ktora wyjezdza do innego miasta i zostawia chlopaka ktorego kocha, nie zachowuje sie w ten sposob. Przepraszam ze tak mowię ale tak uwazam. Powiedz jej ze nie podoba ci sie to w jaki sposob cie traktuje.

Gość alister
wydaje mi się, że jeżeli się jest na odległość to jakoś się tez trzeba odpowiednio zachowywać i dbać w odpowiedni sposób o związek...a ona akurat wszystko robi na odwrót...Tak jakbyśmy byli ze sobą 10 lat i 10 lat mieszkali razem. Dlatego tym bardziej nie chcę się płaszczyć :p Nie będę się jej przecież prosił o lepsze traktowanie czy coś... :/

Gość dlaczegonie7
Wiesz...tu raczej nie chodzilo mi o proszenie tylko o jasne postawienie sprawy. Skoro zabolalo cie to ze ona nie informuje cie wczesniej o zmianach planow, że gryziesz sie jej zachowaniem to chyba lepiej zebys powiedzial jej na spokojnie o tym wszystkim, a nie za kilka miesiecy pluł sobie w twarz ze nie zrobiles nic zeby ja zatrzymac i naprawic to co sie miedzy wami psuje. Bo sie psuje. Z tego co piszesz to ona coraz mniej czasu poswieca na rozmowy z toba...sesja sesja ale nie trwa ona przez caly rok....zawsze mozna znalezc chwile. A skoro ma czas na imprezy....to powinna miec tez czas dla swojego partnera.

Gość alister
właśnie... Poza tym ja już się jej ostatnio pytałem, co się dzieje, bo widzę, że jakoś inaczej się zachowuje to wzruszyła ramionami... i taka z nią gadka :|

Gość Darka155
Moim skromnym zdaniem to (przepraszam) nie chce z Tobą już byc a nie wie jak ma zakończyc ten związek wiec robi wszystko zebys to Ty go zakończył... Czasem sama tak robiłam - egoistyczne wiem :(

Gość dlaczegonie7
Słuchaj...skoro ona ma taki stosunek do waszego zwiazku to dlaczego ty nie chcesz jej powiedziec o tym co myslisz o tej sytuacji? Przeciez juz tak naprawde nie masz nic do stracenia. Ona cie tatalnie olewa. Porozmawiaj z nia szczerze poki nie jest za pozno . Przynajmniej bedziesz mial spokojne sumienie ze podjąłeś jakiekolwiek proby ratowania tego związku. Co jezeli ona pewnego dnia przyjedzie i powie ze ma innego a ty do tej pory siedziales i myslales ze bedzie ok i wszystko sie samo ulozy. Odwagi !