Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubeł zimn(=j w[]dy

kobiety straszliwie boją się być same

Polecane posty

Gość gość
Każdy ma inne wartości, priorytety w życiu i niech robi co chce :)

Gość instinct of persecutors
feministka jestem bardziej cywilizowany niż Ty , bo nie znoszę sztucznego pierdolenia o samowystarczalności , podczas gdy natura mówi co innego :D

autor generalizuje... bo: po pierwsze to nie kobiety boją się być same a ludzie, to działa niezależnie od płci że jednostek które chcą być same jest naprawdę bardzo niewiele. a po drugie to obniżanie wymagań przez kobiety po 30 to już mega-generalizowanie. Bo są takie które obniżają wymagania ale są i takie które je podwyższają i to nie z chęci okazania niedostępności tylko dlatego że są dojrzałe i rozumieją właśnie wtedy swoją wartość, wiedzą czego chcą od życia, wiedzą czego oczekują od partnera.

trafnik zgodzę się że muszą mieć jakieś wymagania , ale często gdy zderza je to z poczuciem samotności i pustki , potrafią je odłożyć na potem albo być same

Gość a mi to zwisa
sa to pewnie te ktore sie wlasnie odnajduja, malolaty nawet czesto nie widza, ze sa zagubione:-D nie pisalam o pewnosci siebie, wiec nie wiem skad to nawiazanie i z czym sie ima. starsze dziewczyna sa na pewno w wiekszosci bardziej pewne tego czego chca i kogo szukaja :classic_cool: trudniej znalezc takiego partner, bo faceci w tym wieku to jeszcze przewaznie duze dzieci :p

instinct of persecutors ------> ale czy to nie dotyczy także facetów? oni tak samo mogą obniżać wymagania i często to robią lub nie, więc nie generalizujmy że tylko kobiety i wszystkie kobiety.

a mi to zwisa trudno znaleźć bo przeważnie takich nie ma , a faceci są dużymi dziećmi bez względu na wiek i chodzi szczególnie o ich zainteresowania

faceci mają określony model kobiety , ale przeważnie robią do niego adnotacje w stylu : "w razie czego , jest plan B" i tyle , a kobiety marzą i czekają odrzucając po drodze nawet lepszych facetów by potem złapać jakiegoś idiotę na koniec :)

czyli żebym dobrze zrozumiała: faceci od razu zakładają ewentualne obniżenie wymagań a kobiety dopiero po pewnym czasie? i to świadczy o tym, że faceci nie są desperacko przerażeni samotnością a kobiety tak?

tak faceci to zakładają i potrafią bardziej "tolerancyjni" i nie szukają desperacko , bo mogą mieć 45 lat i dalej mieć kobiety

Tylko skąd oni biorą te kobiety, nie z tych desperatek przypadkiem? Bo jakoś tłumów 45 latków z dużo młodszymi laskami nie widuje się na ulicach? Nadal nie napisałeś/łaś nic, co przekonałoby mnie że temat nie jest generalizowaniem

mają często młode i które nie myślą jeszcze o desperacji

obracamy się w różnych środowiskach widocznie bo większość moich znajomych po 40 jeżeli wchodzi w nowy związek to są to raczej kobiety z zbliżonym wieku, czyli te desperatki po 30 właśnie. Ale ok, ile zdań tyle opinii. moja się nie zmieniła :)

Gość a mi to zwisa
akurat zaintersowania sa ok. nie musza lapac na koncu desperacko, bo rownie dobrze moga znalezc kogos bez desperacji lub byc same. rodzina to nie jest najwyzszy priorytet, wiec wiek u kobiety rowniez nie gra roli:-)

hahahaha jeśli rodzina nie jest najwyższym priorytetem naturalnym człowieka , to co nim jest? :D

Gość a mi to zwisa
rodzina w sensie dziecka :p dla mnie nie jest, jesli juz o tym pomysle, to moze pozniej, ale nie czuje takiego przymusu

nie chodziło mi po przymus tylko o naturalizm a to dwie inne sprawy , nie trzeba mieć rodziny na przymus , lecz i tak pozostanie to najbardziej naturalnym priorytetem

Gość a mi to zwisa
najbardziej naturalna potrzeba czlowieka jest picie i jedzenie (czyli priorytet przezycia) :-D pozniej jest pelno innych

zjeżdżasz niżej , w dół

Gość a mi to zwisa
a ty zmieniasz kolejnosc, przywracam porzadek :p

wręcz przeciwnie

stawiasz u góry sprawy które są na pozór górą , a tak naprawdę są na dole

nie po to masz rozum aby służył Ci tylko do zaspokajania obżarstwa i chlejusa , do tego wystarczyła by Ci zwierzęca część mózgu

Gość a mi to zwisa
moge miec swoje zainteresowania, prace, bliskich i po co sie na sile bardziej ograniczac?

aha i czujesz się rozwinięta bardzo? a rodzina to Cię ograniczy? :D

Gość Bella Barbarella
Boją się, bo trudno jest żyć w pojedynkę. Póki ma się przyjaciół, rodziców, rodzeństwo - to luz, ale jak się jest osoba po studiach i samotną - to nagle głupia grypa staje się problemem, bo nie ma ci nawet kto skoczyć po chleb, jak musisz leżeć... Facet "za wszelką cenę" to kretynizm, ale z drugiej strony - tak totalnie w pojedynkę też się długo nie pociągnie... Już nie mówiąc o tym, że seks jsest fajny, a to jednak milej kochać się ze stałym partnerem niż pieprzyć z jakimiś fagasami tak na jeden raz, "dla zdrowotności". Wszystko jest dla ludzi, ale w stalych zwiazkach seks jest jednak lepszy, bo z uczuciem. Przynajmniej przez pierwszych pare lat... Tak więc te laski, które mają wielu ludzi dookoła siebie to mogą sobie stawiać poprzeczkę wysoko - w końcu jak będą chore to np. mama albo siostra też im obiad zrobi, choćby miały lat 50... i jakos one sobie na co dzien dadza rade... Zaciagna do lozka czasem np. kolege z pracy - i przezyja ;) ale te laski, które raczej nie mogą liczyć na nikogo, to ladują sięw zwiazki, bo tak bezpieczniej... w kocnu czlowiek tez ma instynkt stadny ;)

Bella Barbarella , czyli laski , które są w związkach są dlatego , ze nie mogą liczyć na nikogo innego? :P :D

Gość a mi to zwisa
chlopak byc moze (zalezy), dziecko tak. nie napisalam, ze wykluczam takie zycie, tylko, ze nie trafiam na odpowiednich mezczyzn albo nic do nich nie czuje, a nie mam zamiaru wiazac sie z rozsadku:-)

Gość a mi to zwisa
jeszcze do pierwszego pytania, czuje sie rozwinieta i uwazam, ze mozna spelniac sie rowniez w innych dziedzinach (nawet bardziej):-) wracajac do tytulowego problemu, to akurat bardziej sie obawiam sie zwiazku niz samotnosci :P