Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z_głową_w_chmurach

brak pewności siebie

Polecane posty

Gość z_głową_w_chmurach

Mam 20 lat. Wiem jak to zabrzmi( prowokująco) ale jestem normalną dziewczyną . Od znajomych słyszę nawet , że bardzo ładną o delikatnej i subtelnej urodzie. Problem w tym, że ja zupełnie nie umiem tego dostrzec. nie znam uczucia zadowolenia z siebie. Nie potrafię patrzec na wlasne zdjęcia , nagrania wideo wprowadzają mnie w paralizujący strach przed tym co zobaczę. Kiedy ktos mówi mi komplement uważam , że kłamie. Kiedy mężczyzna mówi mi komplement mam wrażenie, że się nabija lub czegos chce. Mam wrażenie , że widzę zupelnie inny obraz siebie w porownaniu do innych ludzi. Nie wiem skąd to wynika. Nikt w przeszłości mnie przecież nie skrzywdził Ciężko mi się z tym zyje. Paralizuje to moje kontakty z mężczyznami. (Nigdy nie miałam chłoapka) Kiedy coś się zaczyna , ja brakiem wiary w powodzenie to kończę) Uwazan ze jesli juz jakis faceti interesuje sie mną to tylko ze wzg na moje przyjaciółki itp. Strasznie mi z tym źle. Wiem ze trace najpiekniejsze lata zycia. Jak nabrac pewnosci siebie?

Gość wez kuzwa
nie wiem. Mam to samo. Do doo[y sprawa.

Gość z_głową_w_chmurach
bardzo Was prosze o radę. Wiem jak to wygląda... Dla niektórych z Was to może rzeczywiście wydawac się głupotą.. błahostką.. ale mnie paralizuje to życie.Czasami Nie mam już siły

Gość z_głową_w_chmurach
Nie....Zawsze byłam bardzo nieśmiała. Moi rodzice trzymali mnie pod kloszem. (jedynaczka) Bylam ich oczkiem w glowie. Potem nagle zmarł mój tata co sprawilo ze jeszcze bardziej zamknelam sie w sobie...Kiedy jestem z przyjaciółkami które są duszami towarzystwa dół pogłębia się jeszcze bardziej. Myslicie , że wizyta u psychologa miałaby sens? Moglaby w jakis sposob pomoc czy to tylko wyrzucanie pieniedzy w bloto..?

dobry psycholog z prawdziwego zdarzenia może wiele pomóc :) ale tu masz tańsze odpowiedniki ;) po pierwsze... znajdź maszkarony i pomyśl sobie NIE JEST WCALE TAK ŹLE... po drugie... pomyśl czy obdarzasz sympatią ludzi głupich, złych i brzydkich... nie za bardzo? no to bądź pewna że inni mają podobnie po trzecie... każdy ma wady i zalety... skup się na zaletach i je eksponuj po czwarte... wiary w siebie można nabrać z czasem obcując z innymi ludźmi, dobrymi ludźmi, to jest coś czego można się nauczyć! po piąte... zaufaj czasem innym... skoro wiele ludzi to mówi znaczy że widzą w tobie niewykorzystywany POTENCJAŁ!!! po szóste... ucz się od innych i bądź szczęśliwa :) po siódme... masz skrzywiony obraz własnej osoby... lecz to!!! po ósme... każda potwora znajdzie amatora hehe-moje motto :D Będzie dobrze dzieciak ;) Tylko daj sobie pomóc. Bo jeśli nie dasz to nawet najlepszy psycholog nie da rady bez Twojej pomocy. No a teraz uśmiechnij się :) Zdradzę Ci sekret jak wychodzić ładnie na zdjęciach... po pierwsze luz a po drugie... to co czujesz wychodzi na zewnątrz w postaci miny. Może robisz minki do zdjęć a nie wiesz że jeśli czujesz się ładna to i ładnie wyjdziesz a wiec kiedy czujesz się ładna bez zaglądania w lusterko to taka też wyjdziesz nie tylko na zdjęciach ;) Moja mama ma to samo... nie zrobisz jej ładnej fotki bo robi takie miny że o dżizas krajst :) I robi to specjalnie zamiast poluzować mięśnie na twarzy :) A na żywo jest piękną kobietą... szkoda że tego NIE DOCENIA i wydaje jej się że fajniej jest sobie dowalać codziennie złą samooceną. Buenas!!!!