Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jozek_z_kontowni

Nowa Nasza Klasa a prawa autorskie?

Polecane posty

Gość jozek_z_kontowni

Co z ta naszą klasą? Czy teraz po zatwierdzeniu nowego regulaminu oni mogą każde moje zdjęcie wziąść i np. dać je do celów reklamowych czy jakich kolwiek innych?

Gość cddd
a ja wszystko pozatwierdzam :O a po co im tam moje zdjęcie do reklamy?

ja zatwierdziłam ten nowy regulamin, uzywam n-k od 2 lat i tak nagle ciężko mi zrezygnowac

Gość michassss
dzieci nk hahahahaha

Gość no właśnie, bez sensuuuuuuu
Ja muszę się przyznać że nawet nie czytałam tego regulaminu i zaakceptowałam, ale właśnie z kafe wiem, że to chodzi o jakieś reklamy itd. Bez sensu wymyślili,bo pewnie dużo osób tego nie zaakceptuje i liczba kont znowu się pomniejszy...

Gość michassss
no i co znajomych bedziesz miala mniej ?! hahhaha ja wywalilem konto 10miechow temu bo to zenada.

Gość brak szacunku
ja się swoich fot nie wstydzę w końcu gołego tyłka nie wystawiłam w galerii :D

Gość no właśnie, bez sensuuuuuuu
Niee, ja nie kolekcjonuje znajomych, ale autorom powinno zależeć żeby mieć dużo użytkowników, a wymyślają bezsensowne regulaminy i przez to ich tracą

Gość fąfaba
mają prawo umieścić np zdjęcie faceta na stronie gejowej , jeden już pisał że tam znalazł sie jego wizerunek masakra :-O

Gość jozek_z_kontowni
to nie chodzi o znajomych tylko o to, ze wlasnie wiekszosc osob nie czyta w ogole regulaminu - przyznam sie, ze ja tez nie czytalem - gdyz sadzilem ze tak "familijny" i maloznaczacy dla mnie portal moze mniec jakies haczyki.... Poza tym co do wykorzystywania zdjec przez ta cala spolke to nie wobrazacie sobie jaki to dla nich biznes... Poszukajcie w necie ile kosztuja prawa autorskie zdjec gdzie jest jakas osoba, niektore zdjecia nawet po kilkadziesiat zlotych kosztuja - a na nowym NK kazdy kto zaakceptowal regulamin sprzedal swoje wszystkie obecne zdjecia za free. NK bardziej oplaca sie stracic nawet polowe obecnych userow ale miec prawa wlasnie do zdjec, tekstow zamieszczanych i co oni tam jeszcze wymyslili.

ja się swoich fot nie wstydzę w końcu gołego tyłka nie wystawiłam w galerii a ja jestem fotografem i wystawilam zdjecia rzeczy ktore fotografowalam. Fakt ze miniatury, ale nie zycze sobie zeby ktos ich uzywal... Poza tym nie czytalam calego regulaminu - wystarczy ze byl punkt do zaakceptowania o mozliwosci otrzymywania tekstow reklamowych. Tekstow nie chce, dziekuje

Gość To już nie jest Nasza-Klasa
Artykuł z WP: Internauci wycofują się z Naszej-klasy. Nie chcą oddać najpopularniejszemu serwisowi społecznościowemu w Polsce praw do wszystkich zdjęć, informacji i wpisów, które w nim umieścili - pisze "Gazeta Wyborcza". Nasza-klasa, najpopularniejszy w Polsce serwis społecznościowy, który przyciągnął ok. 14 mln internautów, zmienił w tym tygodniu nazwę na Nk.pl. I kazał użytkownikom zaakceptować nowy regulamin - kto tego nie zrobi, w ciągu 30 dni straci konto. Użytkownicy się buntują. Internautów zirytowało zmuszanie ich do udzielenia zgody spółce na nieodpłatne przetwarzanie danych, w tym wizerunku. M.in. w "celach reklamowych spółki i jej kontrahentów, w ramach serwisu lub poza serwisem". I licencji na praktycznie wszystko, co opublikowali w serwisie - donosi "Gazeta Wyborcza" http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,To-juz-nie-jest-Nasza-Klasa,wid,12415243,wiadomosc_prasa.html w linku na 100% pojawi się zbędna spacja, dlatego wklejam całość.

Gość kldhfklshfldsf
Dziwię się ludziom, że w ogóle nie czytają regulaminu. No dobra, są tacy co czytają, ale większość tego nie robi. A przecież tu nie chodzi o jakieś błahostki tylko o zdjęcia i dane osobowe. Jacy ludzie są dziwni :O

Gość brak szacunku
na Facebooku ma być podobnie:D

Gość cddd
to ja ide se zmienic imie i nazwisko na nk :)

Gość jozek_z_kontowni
@cddd - za pozno - te dane nawet jak zmienisz oni beda miec ciagle w swojej bazie danych dot. historii a w momencie kiedy potwierdziles nowy regulamin nawet jak usuniesz zdjecia, imie, nazwisko - Ba! NAwet całe konto - to oni i tak ciagle beda Cie mieli w bazie dancyh - jedynie z obcja ze usunales konto - tzn. ze zwykly user juz Cie nie zobaczy, ale w bazie dancyh juz pozostaniesz na zawsze.... No wlasnie NK POLECIALO W CHUJA tak ze wielo osob nawet sobie z tego sprawy nie zdaje czym ta niewinan zabawa się wlasnie dla nich zrobila.... I kurwa wes tu sie ucz na bledach...

Gość alica_w_krainie_czaROWASD
cZUJE SIE OSZUKANA! ZARAZ DZWONIE DO ADWOKATA, CO ZA GLUPI PORTAL!!!

Gość zersra
Przecież i tak do tej pory wstawialiście swoje zdjęcia pod publikę, każdy mógł sobie je kopiować i naśmiewać się np. na kafeterii nie wiem o co wam teraz chodzi. Nasza klasa jest dla idiotów i tyle

Gość zabadak
Zdjęcia po porodzie, zdjęcia płodu itp

Gość ahahahhaahhhaaaaa
A ja nigdy tam nie miaam konta i wygralam :)

Gość asdsadascxzc
do tej co pisze ze zdjacie byly publiczne - bzdura! Zdjecia mogly ogladac osoby albo znajome - jesli bylaopcja blokowanie zdjec - albo zwyczajnie jesli juz to zdjecia byly dostepne tylko na NK - a teraz NK moze te zdjecia wszedzie wstawic bo maja do tego prawo. Moga np se logo zrobic z moja podobizna. I o to tu chodzi.