Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wzdęty brzuszek

Jak sobie radzicie ze wzdęciami w ciąży??? Już nie daję rady :(

Polecane posty

Gość Wzdęty brzuszek

Jestem w 16. tygodniu ciąży i od kilku dni męczą mnie okropne wzdęcia. Cokolwiek bym nie zjadła, to po godzinie mi już "pompuje" brzuch. Mam uczucie, jakby mi ktoś wsadził do brzucha nadmuchanego balona. Brzuch robi się twardy i czuję ogromny dyskomfort. Przechodzi dopiero rano. A potem zjem śniadanie i od nowa się zaczyna. Czasem mam wrażenie, że mnie rozerwie :o Espumisan mi pomaga, ale tylko na jakiś czas, a przecież nie będę codziennie go brać. Znacie jakieś naturalne sposoby walki z tym dziadostwem?

Gość Wzdęty brzuszek
Tylko ja mam taki problem? no to super ;)

Gość ja tez mialam takk
przez wiekszosc ciazy.. tylko zjadlam i potem chodzic nie moglam, bo tak ciezko mi bylo no ale teraz mam 40tydz i jakos dlugo mi to nie doskwiera... za to jestem co chwile glodna, bardzo glodna :P

Gość Wzdęty brzuszek
No ale tak się zastanawiam, czy taki twardy wzdęty brzuch nie uciska jakoś maluszka? No i czy to nie jest niezdrowe?

Gość ja tez mialam takk
czj nie przeszkadza.. on jest malutki wiec zapewne ma duzo miejsca i tego ni odczuwa, za to ty odczuwasz syskomfort

Gość ja tez mialam takk
*dyskomfort :P ja to sie nawet nie przejmowalam zabardzo

Gość Wzdęty brzuszek
A co można jeść, co pomaga choć trochę zmniejszyć to uczucie pełności? Może Danone activia? Niby reklamują, ze na wzdęcia, ale nie wiem czy to działa. Próbował ktoś?

Gość Wzdęty brzuszek
No lekarz mi doraźnie zalecił Espumisan, ale jak ja mam wzdęcia codziennie, to raczej nie będę go codziennie brała, tylko w wyjątkowych sytuacjach :) A wizytę mam dopiero za 2 tygodnie, a do tego czasu mnie rozerwie ;)

Gość ja tez mialam takk
ja nie bralam nic... najczesciej to szlam sie polozyc, pozniej jakos przechodzilo... nie lubie lekow :/

Gość Wzdęty brzuszek
Ja też nie lubię, dlatego pytam o naturalne metody :)

Espumisan się nie wchłania do organizmu, więc można spokojnie brać codziennie. Swoją drogą, że mi nie pomagał. Nic mi nie pomagało - dopiero poród ;) :P

droga autorko, ja też miałam taki problem, radziłam sobie z tym pijąc koper włoski w dosyć dużych ilościach, czasem kminek pomagał. gdy miałam juz duże boleści, poprostu dzwoniłam do mojego gina, ale nigdy mi na to nic nie przepisał, twierdził, by mieć dietę lekkostrawną, no i że to trzeba przetrwać. pod sam koniec ciąży już mi to przeszło, ale do 7 miesiąca to zdarzało mi sie prawie codziennie.

Gość Wzdęty brzuszek
Ehh no to się jeszcze pomęczę ;) Kminek mówicie..... lubię, więc spróbuję czemu nie :) A ten koper włoski to jak smakuje?

Gość Wzdęty brzuszek
Świeżą? Czy może być suszona?

chodzi o swieza, ale tak jak pisalam ciezka ja dostac. Byl nawet osattnio na onecie artykul o papaji, ze ma duzo wlasciwosci