Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dostalam w pyskk

Czy mialam prawo sie wkurzyc

Polecane posty

Gość dostalam w pyskk

W zasadzie potrzebuje opini. Rok temu walczylam z ojcem o kupno laptopa dla siostry jako prezentu. Udalo sie i go przekonalam, ja dolozylam niewielka kwote. Prawda ze laptop byl dla siostry, jednak ona utworzyla moj profil wiec czasem sobie z niego korzystalam, sprawdzalam poczte itd. Teraz cos jej odbilo i zrobila afere ze ja korzystam z jej komputera i poszla do ojca, razem umowili sie aby zablokowac komputer tak bym nie miala dostepu i uzywala go tylko siostra bo to niby jej. Owszem jej, ale nie przeciadywalam na nim bog wie ile. Bardzo mnie to zabolalo wszystko, czuje sie jakbym dostala po pysku. Zadna rozmowa nie pomaga, bo ojciec ucina krotko ze mam nie ruszac jej rzeczy. Gdzie sytuacja jest calkiem odwrotna to siostra bierze wszystko moje bez pytania. Ale mam prawo byc zla za to co zrobili?

Gość szychaVIP
miałam tak samo! zeby isc dalej do szkoły musialam znalezc prace a siostra wszysko miala co chciala , ja ciezko pracowalam i cokolwiek sobie kupilam to mi siostra podbierala.wiec wyprowadzilam sie z domu i zyje sobie calkiem dobrze a z siostra rozmawiam moze raz w miesiacu!skoro twoja siostra niepozwala ci uzywac jej laptopa zarzadaj zwrotu pieniedzy,a nastepnym razem kup jej byle co i niech sie cieszy ze wogole cos dostala!

ja pierdziu ale masz siostre:wspolczuje :O Tez bym sie wkurzyla. A powiedz jej ze w taki razie ona twoich rzeczy nie moze dotykac

Gość oOo ^
powiedz siostrze wprost, że ma zakaz ruszania Twoich rzeczy, w przeciwnym wypadku Ty będziesz podbierała jej (nawet jak Ci nie będą potrzebne, to zabieraj jej coś). zażądaj zwrotu gotówki. i nie pomagaj jej już w niczym, nie walcz o jej sprawy bo jak widzisz obraca się to przeciwko Tobie.

Gość dostalam w pyskk
No nie powiem przykro mi jest, bo jak on chciala mp3 dalam jej, chce prostownice pozyczam, nie rozliczam jej z kazdej mojej pozyczonej rzeczy a ona tak sie zachowuje :( Niestety jestem na przegranej pozycji gdyz ma po swojej stronie rodzicow - bo jest mlodsza! Zawsze robi afere i ja dostaje ochrzan :(

Gość oOo ^
to powiedz jej że od dzisiaj koniec z Twoją dobrodusznością, a rodzicami się nie przejmuj. powiedz że to Twoje, i skoro Ty nie możesz ruszać JEJ laptopa, to ona nie może ruszać TWOICH rzeczy. koniec kropka. nie krzycz, bądź spokojna ale stanowcza

młodsze siostry takie bywają. mają prawo do wszystkiego z racji tego, że żyją. bądź dumna, że nie jesteś małą wredotą i pożyczaj jej wszystko, ale z podniesioną głową.

Gość dostalam w pyskk
Dziekuje wam za porady, najlepsze jest to ze na tym laptopie mialam pare waznych plikow i teraz nawet ich zgrac nie moge, normalnie jak w areszcie :(