Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna co pyta

po 5 latach zaręczyny i ślub czy pół roku, zaręczyny ślub ... jakie jest wasze..

Polecane posty

Gość taka jedna co pyta

zdanie? Pytanie i do kobiet i mężczyzn. Czy uważacie że jeśli jest się z chłopakiem np 5 lat powiedzmy od 17 roku życia ciągle jeden partner/partnerka to że to prowadzi prędzej czy później ( czyli po ślubie) do destrukcji? Czy uważacie raczej że związek chłopak- dziewczyna powinien trwać powiedzmy pół roku zaręczyny ślub i po ślubie poznajemy siebie wzajemnie, cieszymy się sobą tak jak mielibyśmy to robić w tych 5 latach przed ślubem? Jakie są wasze opinie? Bo mam przykład dwóch osób..Jedna- 7 lat przed ślubem z partnerem i 5 po ślubie i rozwód ;/ Druga pół roku znajomości, ślub i są szczęśliwi jak dzieci, minęło im 6 lat od ślubu...I nie wiem czy to taka zależność czy jak

Gość ja tam o zareczynach
to moge jedynie pomarzyć :(

Gość taka jedna co pyta
ja na razie też. :)

ponoć w 10 roku najwięcej związków się rozpada ;p po to jest okres przed ślubem aby się poznać ale trzeba też zwrócić uwagę dlaczego związki się rozpadają a nie kiedy bo ślub to tylko prawne uregulowanie związku dwojga ludzi

ja sie raczej nigdy nie doczekam

Gość taka jedna co pyta
Levviatan - zaręczyny powinny być takim okresem do poznawania się :) Owszem powinno się jakoś zgrać żeby po ślubie nie było zgrzytów...Ale też nie przesadzać chyba, bo po ślubie nuda, kiedy jedno drugiego doskonale zna i wkrada się rutyna...Ale gdzie leży granica, to nie mam pojęcia :(

Gość taka jedna co pyta
dlaczego się nie doczekasz? Nie gadaj głupot 👄

taka jedna co pyta - nuda? przecież po ślubie można robić wiele ciekawych rzeczy a nie koniecznie nadal siebie poznawać

Gość taka jedna co pyta
Levviatan - nie wiem, nigdy nie byłam po ślubie :P ja tylko próbuje to sobie jakoś racjonalnie wytłumaczyć. Bo aż strach ślubować miłość wierność i że cię nie opuszczę aż do śmierci kiedy tyle rozwodów :( I nawet wśród moich bliskich.

Gość Levviatan ma rację

Gość taka jedna co pyta
Ludzie zamiast walczyć o swoje związki, o swoją miłość i wspólne życie idą na "łatwiznę" - rozwód :/ Pytanie dlaczego? hmm Bo moja kuzynka jest wykształcona, bardzo ładna i zadbana...I właśnie się rozwiodła z mężem- również przystojny,wykształcony,zaradny. Dla mnie byli przykładem jak do tej pory idealnego małżeństwa, i powodem nie była zdrada..coś tam bez orzekania o winie i doszli do kompromisowego rozwodu :(

taka jedna co pyta -> zdrady by nie było gdyby rozmawiali między innymi o uczuciach i seksie

Gość taka jedna co pyta
Levviatan doczytaj :P i powodem nie była zdrada ..

Gość WIMA
5 lat chodziliśmy 10 jesteśmy po ślubie i jesteśmy ze sobą szczęśliwi

Gość taka jedna co pyta
WIMA zazdrosze i gratuluję :) A jak tego dokonaliście ? :P

Gość WIMA
dzięki :) po prostu się kochamy a miłość jak zapewne wiesz wszystko potrafi przezwyciężyć

Gość taka jedna co pyta
WIMA czy moge Cię podpytać w kilku kwestiach ? :)

Gość taka jedna co pyta
Levviatan - chyba raczej już tego nie było :) No cóż, zachwiało to troche moimi poglądami na temat małżeństwa :P

Gość WIMA
wal śmiało

Gość taka jedna co pyta
Ok :) Więc czy oboje pracujecie? Czy np. twój mąż gdzieś bez ciebie wyjeżdża ? i Ty wyjeżdżasz sama np do koleżanka do Hiszpanii na dwa tygodnie i tam dyskoteka czy coś. Czy raczej razem się urlopujecie. Czy jesteś rodzajem kobiety hmm no że jesteś w domu, gotujesz i zajmujesz się tylko domem... czy raczej typ kobiety niezależnej i pracującej, wiesz o co mi chodzi, nie umiem ubrać tego w słowa taka biznesłomen :P I czy macie dzieci ? :) Aaa i czy kiedykolwiek było między Wami bardzo krucho ale daliście rade :) Jeśli na coś nie chce odpowiadać, żaden problem :)

Gość eoeerkooewr
a u mnie znajomi bardzo dobrze zyja po slubie. nie ma w okolicy ani jednej pary po rozdwodzie. Ich staz to 3-12 lat.

Gość taka jedna co pyta
eoeerkooewr a długo się znali przed ślubem?

Gość WIMA
na początku małżeństwa nie pracowałam mąż wziął kredyt jeszcze przed ślubem żeby wyporządzić mieszkanie, mamy córkę 7 letnią, różnie bywało z moją pracą raz pracowałam potem znów nie, potem to on stracił pracę i ja pracowałam, zawsze są cięższe czasy i lepsze, mieszkam z teściową choć ona na dole a my mamy całą górę i różnie było na początku a nawet trudno bo się wtrącała, na szczęście mąż jest bardzo za mną a ja za nim i potrafiliśmy się nie dać, to był trudny czas na początku, bo zaczęło się prawdziwe życie inne niż w czasach narzeczeństwa, obowiązki, spłata kredytu itp mąż bardzo mi pomaga w prowadzeniu domu, czasem sprzątaniu, opłatach, zakupach itp zawsze wyjeżdżamy razem i nie wyobrażamy sobie innej sytuacji koleżanki się dla mnie nie liczą i rzadko się spotykam np w kawiarni, jak już to raczej w domu robimy imprezę

bo wiesz już 4 lata prawie a tu jeszcze nic:( i pewnie tak długo jeszcze będzie

Gość taka jedna co pyta
WIMA rozumiem. Potwierdziłaś moją teorię co do rozpadu małżeństwa mojej kuzynki. :) Ona dzieci nie chciała jeszcze, a miała 29 lat on 31 i dalej uparcie uważała że za wcześnie. On wyjeżdżał sam z kolegami bo miał swoje hobby...;/ Ona za to do Hiszpanii do koleżanki i bardzo dużo czasu spędzali osobno jakby uciekali od siebie.... Mieli swoje duże mieszkanie.. a mieli kasy jak lodu ale nie sami do tego doszli..- jej teściowie im wszystko podali na tacy - uważam że w tym też leży wina, no i oboje mieli swoje prace, ona swoją firmę on jakąś tam swoją również. Ok dziękuje WIMA :) I powodzenia na dalsze lata :)

Gość WIMA
ok dzięki wiem, że jak się wspólnie do wszystkiego dochodzi to się szanuje co się ma i człowiek się zżywa z drugim człowiekiem i wszystko jest wspólną pracą i poświęceniem moja bratowa dostała wszystko na tacy dom, samochód, mają dobrą pracę itp. ale widzę, że nie bardzo im się układa, chodzili tez 5 lat a 7 są po ślubie

Gość taka jedna co pyta
ja tam o zareczynach - ja jestem pół roku sama, po 5 latach mi się rozpadło, nie mogłam się z nim dogadać..to było takie duże dziecko jak mu palcem nie pokazałam to nie zrobił nic sam :/ już nie wytrzymałam bycia jego "mamą" . Nie szukam nikogo na razie, bo sama również umiem żyć, choć jest mi ciężko, ale również nie zamykam się na ludzi...na mężczyzn, będzie dobrze! i u Ciebie też :*

Gość taka jedna co pyta
WIMA- zgadzam się w 100% :)