Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o porade prawna

zwrot towaru bez paragonu :towar to szajs

Polecane posty

dzisiaj zakupilam na prezent pieknie zapakowany komplet recznikow, w sklepie nie obejrzalam go bo babka powiedziala ze raczej niemozliwe, no ale mysle, piekne puszyste za 72 zl, to chyba dobre, wrocilam do domu, i ciekawosc byla silniejsza:( dodam ze otwarcie i zerkniecie w zaden sposob nie uszkodzilo opakowanie, nic a nic nie da sie poznac ze zagladalam, doznalam szoku: reczniki raczej ozdobne, jakies hafty, od jedenj strony drapiace, pazkudne nitki wiszace wszedzie, juz szmata do podlogi jest bardziej puszysta:(:( i od razu biegiem do sklepu, jednak juz zamkniety,, poszukiwanie paragonu spelzlo na niczym:( mam problem, pewnie zostawialam w sklepie podjarana zakupem mam jakias mozliwosc na zwrot pieniedzy? albo chociaz na wymiane towaru na inny w tej cenie? w poniedzialek zaraz? prosze rade

bardzo mi na tym zalezy, a teraz tez mam dola, bo nie wiem co dam na prezent, bo takiego prezentu sie wstydze:(

Gość dobrze
bez paragonu raczej nie, ale zawsze mozna sprobowac zalezy od tej ekspedientki i wlasciciela sklepu...

ale mi chodzi o konkretna porade, bo czytalam rozne serwisy prawne na necie, i tam mowia co innego, tzn, ze paragon jest wazny ale nie musi byc podstawa, zreszta, polowa ludzi gubi paragony a roznie sie zdarza, od zakupu nie minie duzo czasu skoro jutroniedziela, to sklep nieczynny, moze ktos jest prawnikiem i wie cos wiecej>?

a chociaz wymiana towaru na cos w tej cenie? no nie chce mi sie wierzyc jak mozna takie gowno sprzedawac !!!!!!!!!!!!!

moze jakie linki ? do podobnych spraw

Gość bez paragonu nikt tego
nie przyjmie, sklep juz VAT za towar zapłacił. To ma do tego jeszcze dopłacać?? Z15 zł mieć w plecy że ktoś towar oddal???

Gość kate...........
To zależy:czy kupiłaś prezent w jakiejś sieci sklepów czy w jakimś tam prywatnym sklepie.Jeżeli w sieciówce to nawet nie warto próbować, tam potrzebny jest paragon...jeżeli w prywatnym sklepie to tam możesz porozmawiać z właścicielem i może coś wytargujesz....

Gość wiem ,że można oddac
towar nawet bez paragonu , ale trzeba miec jakis inny dowód zakupu , może to byc np. wyciąg z konta w banku na któym jest ta konkretna transakcja o ile oczywiście płaciłas kartą .

Gość Poszukująca okazji :)
wyciąg z karty debetowej lub kredytowej tez podobno moze byc

Gość no sorry ale jeśłi
komplet ręczników za 72 zł to badziew co widać po cenie. Dobre ręczniki kosztują więcej za jedną sztukę :o Jeśłi płaciłaś kartą to może być dowód transakcji, na jego podstawie zwrócą pieniądze na kartę.

Jeżeli kupiłaś w sklepie (placówce handlowej), to i tak nie zwrócą Ci pieniędzy- możesz jedynie reklamować niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową. Od woli sprzedawcy zależy czy wymieni Ci towar na wolny od wad czy zwróci zapłaconą cenę. Dowodzić, że zakupiłaś towar akurat w tym sklepie możesz w każdy przewidziany prawem sposób, nawet przy pomocy świadków :)

Gość lelelelelelelle
ja ostatnio kupilam buty deichman w polowie maja, po dwoch dniach uzytkowania butuw podeszwa mi sie rozkleila, nie mialam paragonu, mialam pudelko z butowo i pojechalam do sklepu spytalam o zwrot butowo pani mi odpowiedziala ze nie ma mozliwosci bez paragonu, to ja jej na to ze ja pamietam dzien i godzine kiedy kupowalam buty i niech z komputera sobie wydrukuje paragon , pani obrazona wydrukowala paragon a ja wymienilam na inne buty , tu chodzi o mozliwosci dobrej woli pani sprzedawczyni, mnie sie udalo a jak tobie tego niewiem ale zawsze warto sprobowac

Trudno będzie o zwrot pieniedzy,tym bardziej jeżeli nie masz paragonu. Pozostaje liczyć na uczciwość sklepu,a z tym bywa bardzo różnie.