Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juhu juhu juhuhuhu

fotelik samochodowy, porady

Polecane posty

Gość juhu juhu juhuhuhu

Witam, synek ma prawie 6 miesięcy, w nosidełku już prawie się nie mieści, często z mężem jeździmy i chciałabym kupić fotelik. Syn waży juz 9 kilo, jaki polecacie? Najlepiej jakiś rozkładany, aby mógł w podrózy spać.

Gość maxicosi tobi 9-18 kg
długo szukałam i sporo czytałam na temat fotelików samochodowych. Opcje miałam 3. Maxi Cosi Tobi, Roemer King+ i Bebe confort Neo+. Wsyztskie są w jednym przedziale cenowym.Dla mnie kryterium wyboru było przede wszystkim bezpieczeństwo i wygoda dziecka. Mój smyk ma 9 m-cy i wyrósl juz z nosidła. Zdecydowalismy się na Maxi Coxi Tobi dlatego że spełniał nasze wymogi a co najważniejsze był poddawany testom ADAc. Bardzo prosto się go montuje w samochodzie. Funkcja spoczynkowa może mogłaby być lepsza (ale jest OK) ale dla starszych dzieci nie musi być płasko, wystrczy, że dziecko bedzie mogło sobie oprzec główke jak zasnie. Bebe Comfort Iseos Neo + (2010) też był bardzo w porządku, dziecko w nim siedziało wygodnie i ma bardzo przydatną funkcję regulacji szerokosci zagłowka. Lecz nie znalazłam żadnej informacji jaki jest bezpieczny, nie był poddany żadnym niezaleznym testom i gdyby nie ten fakt pewnie ten byłby naszym wyborem. Roemer King + ... dziecko siedziało schowane w nim i mały sie denerwował, zagłówek głeboki za bardzo. Podsumowując: Nie oszczędzajmy na fotelikach dla dzieci!!! Zrezygnujmy z kilku rzeczy dla siebie na rzecz lepszego fotelika. W końcu mamy chronić nasze skarby. Mam nadzieję, że te informacje bedą dla kogoś przydatne. Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru.

Gość maxicosi tobi 9-18 kg
długo szukałam i sporo czytałam na temat fotelików samochodowych. Opcje miałam 3. Maxi Cosi Tobi, Roemer King+ i Bebe confort Neo+. Wsyztskie są w jednym przedziale cenowym.Dla mnie kryterium wyboru było przede wszystkim bezpieczeństwo i wygoda dziecka. Zdecydowalismy się na Maxi Coxi Tobi dlatego że spełniał nasze wymogi a co najważniejsze był poddawany testom ADAc. Bardzo prosto się go montuje w samochodzie. Funkcja spoczynkowa może mogłaby być lepsza (ale jest OK) ale dla starszych dzieci nie musi być płasko, wystrczy, że dziecko bedzie mogło sobie oprzec główke jak zasnie. Bebe Comfort Iseos Neo + (2010) też był bardzo w porządku, dziecko w nim siedziało wygodnie i ma bardzo przydatną funkcję regulacji szerokosci zagłowka. Lecz nie znalazłam żadnej informacji jaki jest bezpieczny, nie był poddany żadnym niezaleznym testom i gdyby nie ten fakt pewnie ten byłby naszym wyborem. Roemer King + ... dziecko siedziało schowane w nim i mały sie denerwował, zagłówek głeboki za bardzo. Podsumowując: Nie oszczędzajmy na fotelikach dla dzieci!!! Zrezygnujmy z kilku rzeczy dla siebie na rzecz lepszego fotelika. W końcu mamy chronić nasze skarby. Mam nadzieję, że te informacje bedą dla kogoś przydatne. Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru.

Gość lkok
kogo kurwa interesuje two zaszczany bachor??

Gość kawał ch..ja z ciebie lkok
jak w temacie. Z resztą szkoda gadać....

ja polecam maxi cosi priori, używamy od października i jesteśmy zadowoleni, dużo jeździmy z naszą córcią

Taka mala sugestia ... Nie kupujcie fotelikow "na wyrost" (tzn tych do 9-25 kg... one sa po prostu "za duze" dla takich maluchow... a zanim dziecko dorosnie do tych 25 kg to fotelik bedzie 3 razy zniszczony, poszarpany i zaplamiony na maksa... Jak to mowia jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego ;)... My mamy Britax First Class Plus... kupilismy go zaraz po nosidelku i sprawdza sie super... na poczatku corka jezdzila tylem, teeraz przodem. Corka wogole w nim nie protestuje, i zazwyczaj po 10 minutach zasypia :)... nie rozlada sie na plasko (z takim sie nie spotkalam ?) ale mozna go przechylic "na lezaco", glowka nie leci do przodu i corka przepala w nim prawie cala podroz do Pl (1500km)