Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zde$perowana

ciąża 16-latki

Polecane posty

Gość Zde$perowana

co o tym myślicie?

Gość zataniawiam sie nad tym
aco mamy myśleć? przgrała życie, a przynajmniej kilka lat ma wyrwane z życiorysu i to jakich lat, kiedy powinna śmigac po dyskotekach, spotykać sie z koleżankami, jezdzic na koncerty itp WSPOLCZUJE!

hahahha zapomniałam o nauce :P

Gość panda wola
ale teraz wakacje to można zapomnieć o nauce 16 lat w ciązy to makabra - w wieku 30 lat będzie babcią ? dziewczyną powinna zainteresować sie dzieckiem będą przed 30 -stką a teraz szaleć, żyć, rozwijać sie

Gość Zde$perowana
dlaczego zrujnować życie przecież ona może chciceć tak samo dziecka jak 30, a będąc 30 będzie już dość tara, zresztą niektóre 30stki są zbyt zajęte rozwojem kariery zawodowej, żeby myśleć o dzieciach

Gość kafeteriankaaaaaaaa
Nie ważne, czy matką jest 16latka, czy 30latka, dziecko jest zawsze darem :)

Weźcie wy się wszystkie walnijcie w czub zryte berety :o Niech 13-latki zaczną już dzieci rodzić to żyjące pokolenie będzie dłuższe :o Krętaczki dajecie dupska za piwo, a później te biedne dzieci mają takie rozkapryszone matki-nastolatki co po barach ciągają wózki i nadstawiają 4 litery na kolejną wpadkę :o Żal.

jak fajnie poczytac że majac 30 lat jest sie już 'starą' he he pamietam sama kiedys myślalam 20 to juz rodziny maja stare pryki no :P

zdesperowana, to ty jesteś ta zaciążowaną 16 tką ???

Gość to tragedia i patologia
Ja mam 21 lat i nie wyobrażam sobie mieć teraz a nawet za 5 lat dziecka bo zniszczyłoby mi to życie :o Gdzie studia? praca? Kiedy pojawia się dziecko trzeba z wielu rzeczy zrezygnować. Fakt, można iść na studia zaoczne ale jakie? zarządzanie? czy pedagogika? :o Mało przyszlościowe, zaocznie nie można zrobić medycyny gdzie jest po tym wiele możliwości, z resztą nawet jeśli pójdzie zaocznie na studia to za co? Nie ma pracy bo kto się dzieckiem zajmie? Zrujnowałaś sobie życie, współczuję.

Gość karolcia888
A co mamy Ci napisać? Za wcześnie na dziecko i tyle. Urodzisz to zobaczysz jaka to bajka :P Z mężem i jakąkolwiek pracą łatwiej a mniemam, że nie masz ani jednego ani drugiego.

Gość Zde$perowana
nie nie jestem tą zaciążowaną 16nasto latką hehe jak to brzmi...

witam... Dla mnie 16 lat to jest przegiecie.... troche ale to jest Twoje zycie ja mam 19 i jestem w ciazy no przydazyło sie ale mam pokonczona szkołe i wogole a Ty biedna co podstawawa bedziesz miec?? Szkoda mi cie;(

Gość karolcia888
Zastanawiam się nad tym no pewnie że to ona. Z reszta widać po tej wypowiedzi "dlaczego zrujnować życie przecież ona może chcieć tak samo dziecka jak 30, a będąc 30 będzie już dość stara, zresztą niektóre 30stki są zbyt zajęte rozwojem kariery zawodowej, żeby myśleć o dzieciach"

Gość karolcia888
A najśmieszniejsze jest to że dopiero zaczęły się wakacje... Wtedy najwięcej młodzieży seksi się bez zabezpieczenia...

Gość Zde$perowana
oj karolcia nie jestem w ciazy ale tak twierdze, 30latki sa potem zbyt zajęte karierą... no chyba że zostają starymi pannami..

a czy bezdzietna 30-stolatka już jest uważana za starą pannę, brzydulę, której nikt nie chce? Są kobiety które chcą się ciągle rozwijać aby żyć godnie a nie płodzić dzieci i siedzieć ciągle przy garach i pieluchach, co nie znaczy że nie mogą mieć przy sobie faceta, który je wspiera :)

Gość Zde$perowana
są i takie zgadzam się, tylko że jak już kobieta wciągnie się w prace i rozwijanie sie to nie ma już czasu na dzieci nie ma gdzie ich upchnać a przeciez taki jest ludzki cel tworzenie nowych pokoleń. :) łodkich maleństw płaczacych robiących kupe :P

Ja mam 21 lat i nie wyobrażam sobie mieć teraz a nawet za 5 lat dziecka bo zniszczyłoby mi to życie Gdzie studia? praca? Kiedy pojawia się dziecko trzeba z wielu rzeczy zrezygnować. Fakt, można iść na studia zaoczne ale jakie? zarządzanie? czy pedagogika? Mało przyszlościowe, zaocznie nie można zrobić medycyny gdzie jest po tym wiele możliwości, z resztą nawet jeśli pójdzie zaocznie na studia to za co? Nie ma pracy bo kto się dzieckiem zajmie? Zrujnowałaś sobie życie, współczuję.'' 16 lat fakt za mało ale wg Ciebie jeśli 20 latka chce miec dziecko to jest skończona bo nie robi kariery bo woli rodzinę?? Śmieszna jesteś każdy ma inne plany na życie.Nie każdy chce zostać prezesem;]

miła nie chodzi mi o to bo jeśli kogoś stać na dziecko i niczego mu nie brakuję to ok, nie krytykuję ludzi którzy chcą mieć dzieci ale co taka szesnastolatka może mu dać? miłość? :D Przecież dziecko kosztuje a ona nie ma pracy. Jak skończy chociaż średnia szkole to może pójść pracować w sklepie za 1000zł i co? wyżywi rodzinę? będzie ją stać na mieszkanie? wątpię :o Do gimnazjum chodziłam z dziewczyną z patologicznej rodziny, której matka miała 5 dzieci i każde z innym, ta dziewczyna w wieku 15 lat wpadła i urodziła dziecko, nie miała na mleko dla córki, pampersy, dziecko było wiecznie brudne i głodne bo ona kasy nie miała, później w wieku 17 lat znowu wpadła z innym, z tym że ten chłopak się opamiętał jaka jest ta rodzina i odebrał jej dziecko a teraz ta dziewczyna ma 21 lat i trzecie dziecko urodziła :( I co? nie skończyła zawodówki, nie pracuje i te dzieci wychowują się w takich warunkach... Według mnie, jak ktoś nie ma pewnej pracy i mieszkania niech nie bierze sie za robienie dzieci :o

Gość Zde$perowana
ale czy 16nasto latka musi wychowywac dziecko sama, jeśli jest z normalnej rodziny, ma faceta który zarabia i jest odpowiedzialny to np. dlaczego uwazacie to za patologie? nastolatka moze tak samo kochac jak 30stka, czasami takie 16nastki to lepsze matki niz te 30stki.

Gość no wlasnie absolutnie wszystko
zalezy od okolicznoisci, sytuacji, a głownie ojca dziecka, od ktorego jest niewatpliwie zalezna.

To oznacza koniec jakiegokolwiek zycia towarzystkiego, nic nie jest takie samo, 16 latki to jeszcze dzieci, w tym wieku powinno się szaleć i korzytać z życia a nie chodzić koło osranych pieluch.

Jestem przekonana, że szesnastolatka nie jest przede wszystkim dojrzała emocjonalnie na macierzyństwo.

Mam koleżankę, która urodziła w wieku 16-lat i całkiem dobrze sobie radzi. Na imprezy zawsze chodziła - i jest przy tym dobrą matką .... Teraz kiedy syn ma 10 lat częściej ma wypady "na miasto". Dzisiaj z nią gadałam i mówiła, że nie wyobraża sobie życia bez synka. CZY TO ZNACZY, ŻE WY WSZYSTKIE BYŚCIE USUNĘŁY??? TO JEST DOPIERO PATOLOGIA!!!

Nie popieram oczywiście wczesnego macierzyństwa, ale też nie tępię. podziwiam TE które urodzą i wychowają dziecko na tzw. "ludzi" a gardzę tymi co dają 2.000 zł lecą usunąć!!!

Gość Zde$perowana
Myszka Minni 16 latka ma przed sobą gimnazjum (3 klasa) później liceum lub technikum. 16latka jest już po gimnazjum :D

Gość Zde$perowana
sorki zwracam honor nie zauważyłam nawiasu. nie liczy sie wiek tylko jaką jest się matką hmmm czasami mi się zdaje, że wy zazdrościcie takim młodym matką, bo same albo nie macie faceta, albo dziecka, albo macie małe dziecko i musicie siedzieć w domu na du****

Gość antypatologia
Hmm, mialam uczennice, ktora urodzila w 1. klasie LO. Pochodzi z duzej, rodziny (nie jest to rodzina patologiczna, chyba ze ktos za patologie uwaza sama wielkosc tej rodzinki) i widocznie tam panuja takie wzorce. Dzieciak sie dobrze chowal, ona wrocila do szkoly. Najbystrzejsza nigdy nie byla, ale tez glupolem jej nazwac nie mozna. Dziewczyna studiuje, zajmuje sie wychowaniem na spolke z rodzina i ojcem malego. Podejrzewam, ze ma zdrowsze podejscie do macierzynstwa niz te "pyrtusiujace" mamusie. Na przerwach bynajmniej nie nadawala o kupkach i zupkach, ale moze to dlatego, ze nie znalazlaby zrozumienia u rowiesniczek zajetych sciaganiem mp3, czy porownywaniem blyszczykow. Ale mialam tez i uczennice w gimnazjum, juz z roczniakiem. Bieda az piszczy w domu, facet kopnal ja w d... a dziewcze nie kontynuuje nauki. Moze kiedys...