Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JakaJaKajaATaka

Czy radzilibyście mi założyć aparat ortodontyczny?

Polecane posty

po 1 - nie przesadzaj, masz normalne zeby po 2 - jak juz strasznie chcesz prostowac (chociaz nie wiem co?:)) to moze skonsultuj sie jeszcze z innym ortodonta, bo wydaje mi sie, ze ta ortodontka przesadza..

Gość mrrrrrmmrrrrr
tylko je wybiel i bedzie dobrze

Gość JakaJaKajaATaka
Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Szczerze mówiąc oczekiwałam przykrych wiadomości, ż ejuz dawno powinnam założyć aparat, że mam straszne zeby itp. Wiem, ż enei sa ładna ale dzięki Wam wiem, że najgorzej też nie jest.

Gość JakaJaKajaATaka
To na moim miejscu nie zakładalibyście? Gdyby to było takie skomplikowane i wieloletnie?

Gość JakaJaKajaATaka
Słuchajcie czy licówką można zmienić ksztalt zęba? Jakby załozyła licówkę na tej krzywej czwórce, zrobiłaby się krótsza, nie zwisałaby tak i mogłaby być prostsza. Dałoby radę? Do kogo mogę iść z zapytaniem? Kto robi licówki?

Gość sareczka2010
ja tez nic zbytnio nie widze

Gość upupppp
odświeżam

Gość wczwarteknakladamaparat
Mysle,ze nie powinnas sie pytac ludzie na forum, tylko isc jeszcze do jakis innych ortodonwtow. Moze nawet pojechac gdzies poza miejscowoc Twojego zmaieszkania. Jesli chodzi o mnie , ja jestem jak najbardziej za aparatem, nawet jesli beda tego bardz wysokie koszty. Ma 25 lat i w czwartek zakladam aparat. Ogolnie jak ludzie patrza na moje zeby to sie stukaja w czolo, ze z takimi pieknymi zebami nigdy by nic nie robili. Niestety mimo, ze niby one takie piekne sa bardzo scisniete co powoduje notoryczne zapalenie dziasel, krwawienie, obnizanie sie szyjek.Przez to robia mi sie rany w buzi i czesto mam grzybice ust, mimo,ze nie mam ani jednego ubytku, myje zeby 3 razy dziennie, uzywam nitek i plynow specjalistycznych. Dlatego po konsultacjach z kilkoma ortodontami u mnie w miescie zdecydowalam sie na aparat. Wydalam juz ponad tysiac na przygotowanie sie do aparatu ( usuniecie chirurgiczne 4 osoemek, sciagniecie kamienie, wyplenienie 2 ubytkow). W czwarek wydam kolejne 4 tysiace na aparat. Wizyta 100 zl miesiecznie przez najblizsze 1,5 roku. Koszty sa duze i trzeba sie z tym liczyc. Dlatgo polecam Ci,abys sie nie sugerowala opiniami forumowiczow, tylko zasiegnela rady jeszcze innych fachowcow.

do autorki ..bez sensu zakładac aparat tak naprawde mało osób ma idealny zgryz a twoje zeby wyglądają ok tą kase jaką bys wydała na aparat nainwestuj w siebie ale w inny sposób :)

Gość JakaJaKajaATaka
No to nie będę zakładać!

Gość co za moda nastala
na te aparaty

Jeśli masz możliwość podjechania do Poznania to od serca polecam ci klinikę Candeo www.candeo.pl . Leczymy się u dr. Hędzelka całą rodziną. Mają przystępne ceny a dla tych co nie mają tych tysięcy na implanty to można płacić w systemie ratalnym.

Gość gość
ja mam od roku i jestem zadowolona, fakt to jest ból i naprawde duzo kasy, ale przynajmniej potem masz zdrowie i ladne zeby ;) a w ktorym gabinecie mialyscie "zabieg"? ja chodze do tego www.truszel.pl/ortodoncja.html i nie mam na co narzekac

Gość gość
moim zdaniem na aparat nigdy nie jest za pozno. Ja zaczełam nosić w wieku 25 lat i żaluje ze nie wcześniej. Nie wyobrazam sobie, żebym miala dalej chodzic z tymi krzywmi zębami.

Gość gość
Ja jestem już dorosła i znajomi mówia, ze tego tak bardzo nie widac, ale też się zastanwiam nad aparatem. Wiem ze trzeba też wszystkie żeby wczesniej wyleczyc i boję się kosztów. Znacie dobrego ortdonte z rejonu trójmiasta?

Gość Rosssita
Jeśli szukasz dobrego ortodonty polecam ranking https://ranking.abczdrowie.pl/c/45,ortodonta Gdzie możesz zobaczyć opinie o lekarzach. Mam nadzieję, że pomoże to w wyborze. Pozdrawiam

Gość gość
Ja chodziłam w Gdyni do p. Kaiser – Ziorkiewcz. To doświadczony lekarz i ma spory wybór aparatów na zęby. Poza tym jej gabinet współpracuje z chirurgiem, stomatologiem ogólnym i logopeda, więc to leczenie i aparat można zalatrwić sprawniej. Tutaj możesz więcej się dowiedzieć na jej temat: http://kaiserziorkiewiczbeata.pl/.

Gość yuika
Ja korzystam we Wrocławiu z pomocy doktor Iwony Gnach-Olejniczak. A czy założyć aparat? To już zależy czy dobrze się czujesz z takim uzębieniem, które posiadasz i czy chcesz coś zmienić. :)

Gość gość
super :) Ja bym poleciła gabinet stomatologiczny Ortoprotex w Łodzi. Super jest Pani doktor Joanna Ślusiewicz. Polecam!

Gość gość
Pewnie, jesli tylko uwazasz ze Twoje zeby tego wymagaja i bedziesz sie z tym czuc lepiej to swietna opcja. W http://ortodontawroclaw.com.pl/ na pewno szybko CI sie wyprostuja.

Gość gość
To ocenić może najlepiej ortodonta. Ja mam dosyć proste zęby ale krzywo mi się zgryz układał przez co bardzo zęby się ścierały. Musiałam nosić aparat ale nie żałuję tej decyzji. Zobaczysz, że po pewnym czasie się do niego przyzwyczaisz. Jeśli mieszkasz w Wawie możesz iść do Pani dr Marii Redlińskiej-Górnickiej. Przyjmuje w gabinecie Saska Smile na Saskiej Kępie i ma bardzo fajne podejście do pacjentów, ale przede wszystkim świetne wyniki leczenia. Jest super dokładna!

Co prawda ja miałam poważniejsze wady zgryzu, ale wiem, że leczenie ortodontyczne nie tylko wpływa na estetykę, ale też na zdrowie zębów. Skrzywienie zębów utrudnia ich dokładne mycie (zwłaszcza przestrzeni między zębami), dlatego zęby mogą szybciej się psuć. Nie namawiam do pochopnego leczenia, ale skoro już dwóch ortodontów powiedziało to samo, zastanowiłabym się na Twoim miejscu. Ja leczyłam się w Szczecinie, u dr Durki z gabinetu http://www.orto-magic.eu/ Może zastanów się nad aparatem zdejmowanym? Leczenie jest tańsze i mniej uciążliwe...

Też uważam, że to po zdjęciu się nie wszystko zobaczy. Ja miałam tak jakiś czas temu, że niby miałam proste zęby, ale jednak mój dentysta powiedział, że widzi ścieranie się 2 zębów i że na dłuższą metę to skończy się źle, więc poradziła mi jednak pójście do ortodonty. Znalazłam w krakowie http://www.orto.info.pl/ i faktycznie, był problem - ja nic szczególnie nigdy nie czułam, ale jeszcze kilka lat i by te zęby były do usunięcia. Dostałam aparat, wyprostowały się, i już jest ok, więc jak masz wątpliwości to pytaj się specjalisty.

Gość gość
Przymierzam się do założenia aparatu ortodontycznego. Mam podobne dylematy i pytania związane z samym leczeniem. Rozglądam się przede wszystkim za kimś kto zna się na rzeczy i będzie mógł mi krok po kroku doradzić i pomóc wybrać najlepsze leczenie. Dużo dobrych opinii znalazłam o ortodontce z Gdyni http://kaiserziorkiewiczbeata.pl/. Mieszkam w Trójmieście więc dojazd dla mnie to żaden problem, ale czy ktoś z Was korzystał z jej usług i może powiedzieć czy warto?

Gość gość
Ja mogę polecić ortodontę w Warszawie, moja pani doktor to Agnieszka Wronka, która przyjmuje w klinice Rock Your Smile. Wcześniej też inny lekarz mówił, jakie to skomplikowane czeka mnie leczenie, tymczasem okazało się, że wada wcale nie jest aż tak trudna. Obecnie noszę aparat - o taki niewidoczny http://centrum-ortodontyczne.pl/aparaty-na-zeby/ceramiczne-przezroczyste/ i efekty są już powoli widoczne :) A zdejmuję już za kilka miesięcy :)

Gość gość
Ktoś tu wspominał o Krakowie... Ja bym polecała studio se+ http://www.studiose.med.pl/ moje córki miały tam aparaty robione i na prawdę wszystko profesjonalnie i fachowo.

Gość gość
Sądzę że aparat jest dobrym rozwiązaniem. Ja sama długo zastanawiałam się nad założeniem i teraz żałuję, że tyle zwlekałam bo już dawno bym go zdjęła. Aparat miałam zakładany w gabinecie www.citodent.pl we Wrocławiu.

Gość gość
Ja mam 38 lat i pod koniec zeszłego roku założyłam aparat. W końcu podjęłam tę decyzję i bardzo się cieszę, bo krzywe zęby były zawsze moim kompleksem. Chodzę do dr Teodorczyk w centrum ortodontycznym Rock Your Smile, to jest ul. Odkryta na Białołęce. Tej dr Wronki nie znam, bo ona musi w drugiej placówce na Pradze przyjmować. W każdym razie swoją panią dr polecam, leczenie idzie do przodu, jeszcze prawie rok przede mną, ale bardzo się cieszę, że się odważyłam, choć czasem nie jest łatwo, wiadomo, niekiedy trochę zęby bolą, ale to niewielki ból, a ja mam przed oczami swój cel :) Wiek nie gra roli, polecam każdemu taki krok - dla siebie, a nie dla innych :)

Gość Ilona DĄDA99
Radziłabym;) Ja mając 38 lat postanowiłam założyc aparat a miałam tak skomplikowaną wadę że leczenia podjeła się tylko dr Iwona Gnach-Olejniczak przyjmująca we Wrocławiu!Efekt po zdjęciu aparatu byl mega!!Uśmiech nie znika z mojej twarzy!

Gość gość
Ja bym się nie zastanawiała nawet nad tym tylko zakładała bo zęby zupełnie inaczej wyglądają jak się zdejmie aparat. Na wizyty chodziłam do http://drfrank.pl/pl/. W aparacie chodziłam 2 lata ale opłacało się. Teraz mam proste zęby i odcień ich wydaje mi się bielszy.