Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ABB

Ktoś pracuje w ABB w Łodzi?

Polecane posty

Gość ABB

Jaka tam jest płaca i warunki pracy?

Gość a do jakiego
działu idziesz, jakie masz wykształcenie i przede wszystkim jako praktykant czy pracownik już?

Gość ABB
Na racie chcę się tylko zorientować jak tam jest i w ogóle warto sobie zawracać głowe. Jeśli już to jako pracownik produkcji

Gość a do jakiego
firma raczej nie zbankrutuje. ;] jakie wykształcenie masz? bo to istotne

Gość ABB
zawodowe- obróbka skrawaniem+ kurs na wózki widłowe i kurs spawacza

Gość a do jakiego
a ile lat pracy? powiem Ci tak, firma raczej nie zbankrutuje, kokosów nie zarobisz ale głodem też przymierać nie będziesz. moim zdaniem warto tam iść, nawet jak się popracuje jakiś czas to ładnie w CV wygląda bo to znana i ceniona firma

Gość a do jakiego
warunki pracy są normalne. nadgodziny wypłacają, żadnych przekrętów z kasą nie ma.

mam pytanie: czy osoba na PŁ wydział elektronika i telekomunikacja, bez doświadczenia zawodowego (1 praca) znajdzie coś tam dla siebie?

Gość a do jakiego
jeżeli studiujesz kierunek elektryczny to jak najbardziej!

nie ja, pytam w imieniu brata. i nie elektryczny a elektronika :/

ma straszny problem ze znalezieniem pracy w łodzi :( a że nazwa firmy wydała mi sie dziwnie znajoma to zapytac nie zaszkodzi :) nie wiesz może czy są teraz jakieś wakaty? czy rekrutacja jest non stop?

Gość ABB
obróbka skrawaniem- nie mam lat pracy operator wózka widłowego- 2,5 roku spawacz-1.5 roku A wiesz może jakie są tam płace? Najniższa krajowa czy może coś więcej? I jakie dają umowy o prace? A o ABB w Aleksandrowie Łódzkim wiesz coś?

Gość a do jakiego
@asda, elektroniczny też pewnie coś znajdzie dla siebie. musi zadzwonić do kadr i zapytać @ABB na początku chyba dostaniesz najniższą krajową, nie pamiętam jaki jest najwyższy pułap dla ludzi z zawodowym wykształceniem. o Aleksandrowie nie wiem ale sądzę że podobnie. może potrzeba więcej ludzi bo to nowy oddział

Ellinka czemu tak sądzisz? Chłopak jest już bliski desperacji (szuka pracy w zawodzi już rok) więc jeśli go przyjmą na coś pokrewnego to z chęcią by się zgodził :(

Gość a do jakiego
spokojnie :) skończył polibudę, ma łeb na karku to sobie poradzi. zawsze może się dokształcić na podyplomowych ;) warto zadzwonić do nich :)

właśnie robi podyplomówkę na PŁ bo wariuje już w domu. siedział pół roku i uczył się jakiegoś C++. Żal mi Go bo zaczyna żałować wyboru studiów a tak kocha to swoje dłubanie :)

Gość ABB
Tylko zastanawiam się czy mając praktyke jako spawacz mam szanse się tam dostać....

sadze tak bo sama studiuje na elektrycznym :P dlatego uwazam, ze wieksze szanse ma elektrotechnik, mechatronik albo automatyk ogolnie z praca wlodzi po elektronice i automatyce nie jest latwo, lepiej maja ludzie po elektrotechnice

Gość a do jakiego
spróbować zawsze warto!

Gość ABB
a do jakiego- a ty tam pracujesz?

przeciez nie pisalam, ze to bez sensu tylko, ze ma mniejsze szanse niech wysle cv

no wiemy cos o tym :( próbować będzie bo co mu zostaje? Wielkie dzięki za info! miłego dnia :*

Gość a do jakiego
tak ale w biurze

Gość ABB
A jakie są umowy o prace? Mam rodzine i chce w końcu znaleźć jakąś prace na dłużej ....troche mam dość ciągłej zmiany bo albo zakład zbankrutował albo zwalniają najmłodszych stażem pracowników bo nie ma zamówień:(

jeszcze jedno pytanie - nie wiem czy dobrze zrozumiałam czy w Aleksandrowie łódzkim nowy oddział powstaje? mają przyjęcia?

Gość a do jakiego
przyjęcia na pewno są, ale czy już tak do końca zbudowali co mieli zbudować to ja niestety nie wiem bo siedzę w Łodzi ;) @ABB, najpierw na 3 miesiące zazwyczaj są, jak się sprawdzisz to normalną umowę. nie ma przekrętów żadnych etc.

Jeszcze raz dziękuję za informacje. Będziemy próbować! W Łodzi piękna pogoda - czas na spacer! Ostatni raz z Wami się żegnam. papa ;)

Gość kobieta szukająca pracy
A kobiety też tam zatrudniają?:)