Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maldzka

Wypowiedzenie w czasie ciąży!!! POMOCY

Polecane posty

Gość i jineka
nie moze idiotka zrozumiec, ze gowno jej sie nalezy, boze gdzie takie kretynki sie rodza?

Gość taka sobie ja ...
no tak jesteś ta jedna na 1000 która zaszła biorąc tabletki. na kafe każda miała wpadkę choć brała tabletki :/ nie wiem po co sie tłumaczysz. jak poczytasz swoje posty od razu w nich widać pracować nie będę ale chce kasę z l4 i macierzyńskiego

Witaj podaj mi e-maila a ja Ci podam wszystko co masz dostarczyć pracodawcy ;) Pracodawca ma zasrany obowiązek przyjąć cie do pracy po wypowiedzeniu lub zwolnieniu gdy udowodnisz że byłaś już w ciąży i nie świadoma tego!!!! :)

wiecie co jesteście beszczelne na maxa a w życiu rożnie bywa!!!! ciekawe czy Wy takie mądre byście były gdy byście dały wypowiedzenie a potem okazało się ze jesteście w ciąży lub pracodawca by was zwolnił!!! Nie stety w Polsce ciężko jest z pracą i nie jest proste w nie których regionach ja znaleźć!!!!!

17:37 [zgłoś do usunięcia] Maldzka przywroci czy nie warto sprobowac, a jak sie nie uda to powiem wam ze moge isc do innej pracy i po miesiacu pojde na zwolnienie poniewaz lekarz zabronil mi pracowac! nie obchodzi mi w tym momencie kto co powie na ten temat dla mnie liczy sie dobro mojego dziecka i tyle i kazdy normalny czlowiek by w takiej sytuacji tylko o tym myslal, zal mi waszych przyszlych dzieci. P.S. bralam tabletki antykoncepcyjne drodzy panstwo niestety jestem jedna kobieta na 1000 ktorej sie zdazylo zajsc podczas stosowania tableteczek, wiec ci co maja tu takie opinie na moj temat a szczegolnie kobiety , radze uwazac 1. dlaczego szczególnie kobiety mają uważać i dlaczego ośmielasz się kobietom grozić? :O 2. to nie chodzi o Twoją ciążę tylko o to, że sama na własne życzenie pozbawiłaś się możliwości pracy, a teraz ponosisz tego konsekwencje 3. pracodawca i do tego należy dodać -prywatny, to nie Caritas, tylko instytucja, która musi sama na siebie zarobić i często gęsto są to ludzie, którzy też mają rodziny i nie będą ryzykować przyszłości firmy dla osób nieodpowiedzialnych 4. .......... z uwagi na Twój stan oszczędzę Ci dalszej krytyki :) aha.... długie przebywanie koło urządzeń typu komputer zagraża zdrowiu Twojego dziecka, o czym radzę pamiętać. Powodzenia P.S. Urząd bezrobotnych otacza kobiety w ciąży szczególną opieką, radzę się zainteresować, poza tym, chyba Twój facet też się powinien poczuwać do odpowiedzialności.

Gość malcostam
alez ta dziewucha PRAWDOPODBNIE była w ciąży - napisała że to był 1 tydzień! Znaczy, albo była albo nie.

17:46 [zgłoś do usunięcia] embejiczka Pracodawca ma zasrany obowiązek przyjąć cie do pracy po wypowiedzeniu lub zwolnieniu gdy udowodnisz że byłaś już w ciąży i nie świadoma tego!!!! O tym decydują przepisy i rozporządzenia, a nie dobra, czy zła wola. Poza tym ochrona wchodzi dopiero od 4 miesiąca ciąży.

Gość Maldzka
moj mail malwina40@wp.pl bardzo Ci dziekuje :)

Gość Maldzka
embejeczka dziekuje Ci za te słowa, masz racje w życiu różnie bywa a teraz najwazniejsza jest dla mnie moja fasolka :)

Gość Maldzka przeczytaj koniecznie!
Moją koleżankę zwolnili z pracy, rozstala się z pracodawcą za porozumieniem stron. Dwa tyg. później dowiedziała się, że jest w ciąży. Zaniosła zaświadczenie o wieku ciąży do byłej pracy i przywrócili ją. Oczywiście jak wróciła po macierzyńskim od razu dostała wypowiedzenie. Nie wiem jak to się ma do Twojej sytuacji. Acha i ciąża jest chroniona od dnia poczęcia, a nie tak jak kiedyś od 3 m-ca dopiero. I nie przejmuj się tymi wszystkimi pojebanymi ludźmi, aż się rzygać chce! Trzym się!

do tej, co wyżej ....gdzie masz w przepisach, że od początku? masz na to potwierdzenie w przepisach? to daj i ludzie, na litość, nie wyzywajcie się chociaż tutaj... bo wychodzi, że sami jesteście pojebani :O

Gość Maldzka
Jejku dziekuje bardzo ze to napisalas :) dodalas mi otuchy :) wiesz ja zwolniłam sie poniewaz nie wiedziałam ze jestem w ciazy, chcielismy sie jakos ustawic w zyciu no ale w zyciu to wlasnie roznie bywa. Ja chcialabym zostac w tej pracy ale obawiam sie ze moze byc tak jak u twojej kolezanki ale wtedy juz dam rade znalezc inna prace.

Gość i jineka
Trzym się! haha, widac jze prymitywy sie wspieraja:D:D

Gość posłuchaj Maldzka
Dlaczego uważasz, żew ktoś obcy ma ponosić koszty utrzymywania ciebie? Wyjaśnij bo nie rozumiem twojego stwierdzenie że tobie się należy. Co się należy, od kogo i za co? Bo przecież nie od pracodawcy, który się nie przyczył do tego, że jesteś w ciąży. Z jakiej racji coś ci się należy. Odpowiedz. Czy tylko wymagac potrafisz i żyć na cudzy koszt? A co ojciec dziecka robi? Powinien poszukać sobie drugiego etatu, lepiej płatnej pracy. Nie uważasz?

Gość LOLA2010**
to co ty w tej Holandii cegły na plecach nosiłaś czy masz ciąże zagrożona? koleżanko ciąża to nie choroba a to opinie to nie kwestia zawiści a wyczulenie na leserów. właśnie ty takim leserem sie wydajesz jak jeśli nie chorobą nazwać ciążę w czasach gdy 2/3 ciąż jest zagrożone, patrząc na statystykę urodzeń nasuwa mi się wniosek, że ciężarne powinno się nosić na rękach, oferując im więcej niż 3 m-ce macierzyńskiego. L4 na szczęście dostaje się bez problemu. Ale jak później wrócić do pracy o ile jest gdzie wrócić. Ciąża to nie jest choroba, ale szczególny stan w jakim jest kobieta!!! Ja przez dźwiganie segregatorów (praca biurowa) w 3 m-cu poroniłam zdrową, fizjologiczną ciążę. Powód był taki, że przy przeprowadzce do innego biura nosiłam przez 8 godz. ciężkie rzeczy, wieczorem dostałam skurczy i diagnoza była jedna- poronienie.

Gość Maldzka
Słuchajcie ja nie chce aby mnie ktokolwiek utrzymywal. z tamtej pracy nie odeszlabym gdybym wiedzial ze jestem w ciazy i mysle ze zadna z was by nie odeszla bo jeszcez sie nie potkalam z przypadkiem ze kobieta ktora wie ze jest w ciazy odchodzi z pracy zeby nikt nie musial jej utrzymywac. A tatus dziecka zasuwa jak moze ale to jest Polska drodzy panstwo a moj facet nie jest politykiem i nie zarabia kokosow na cudzym nieszczesciu wiec nie ma szans utrzymac naszej wkrotce trojeczki.

Gość LOLA2010**
kpiarz jak to nie chcesz oszukiwać? a co chcesz robić? popracować 3 mies i iść na L4 a potem na macierzyński? po co komu taki pracownik. Tak jesteś k**wą bo nawet sie dymać nie umiesz skoro wpadłaś. a twój szczyl to bękart sprawdź w slowniku co to znaczy jineka nie moze idiotka zrozumiec, ze gowno jej sie nalezy, boze gdzie takie kretynki sie rodza?po pierwsze to po chuj sie pytasz skoro jak ci pisza ze cie nie przyjmie bo nie ma takiego obowiązku to ty udajesz madrzejsza i pie**olisz ze musi cie przyjac? Własnie ze nie musi i jestes w dupie. Po drugie nigdzie cie nie przyjma bo trzeba zrobić badania do nowej pracy i jak zrobisz badania krwi czy moczu i tak wyjdzie ze w ciąży jestes wiec tego nie ukryjesz oszustko jacy wy ludzie jesteście bezczelni i wygadani w sieci..... chyba część z was to garbate 30 latki z zezem które nigdy nie znajdą partnera i ojca dla dziecka. Zazdrość czy co... pozostała część to 32 letnie prawiki którzy by chcieli coś spłodzić ale żadna laska nie chce ich genów przekazać. Autorko nie martw się a porady poszukaj lepiej na forum prawniczym albo pod darmowym telefonem z poradą prawną. Są takie. Gratuluję Ci dzidziusia, najważniejsze że zdecydowałaś się go urodzić, nie szukałaś innego wyjście. Masakra co się robi z tego forum tu się zbiera stado jakichś wykolejeńców!!! Wyzywać czyjeś nienarodzone dziecko od bękartów :/ ŻaaaaaaL!! kogoś tu mama nie kochała i ma problem, psycholog by się za głowę złapał czytając wasze wypowiedzi

Maldzka, cały świat opiera się na przepisach, więc jeśli znajdziesz takie, żeby mieć poparcie dla swoich słów, to próbuj :) jeśli swoich żądań nie potrafisz udowodnić rozporządzeniami, to marne są szanse na powodzenie akcji.

A traz przez 1 minute popatrz z punktu widzenia pracodawcy. Baba SAMA sie zwalnia, orientuje sie że jest w ciąży i chce wrócić do roboty żeby cie naciągać na kase, blokując miejsce pracy które mógłby zająć ktoś kto by faktycznie pracował. nie bawi cie to?

Gość posłuchaj Maldzka
A co według ciebie oznacza "a moj facet nie jest politykiem i nie zarabia kokosow na cudzym nieszczesciu " ? Uważasz że każdy kto zarabia trochę więcej niż twój facet - to dorabia się na cudzym nieszczęściu? Otóż jesteś w błędzie. I ile według ciebie potrzeba na utrzymanie rodziny? I dlaczego niby inni mają do ciebie dopłacać. Posłuchaj,. jest opieka społeczna, jak wam będzie ciężko to możesz iśc tam po pomoc. Ale nie szukaj rozwiązania jak ty masz okradać innych - bo właśnie to chcesz zrobić: okradać swojego pracodawcę. Jasne? Widzisz, w życiu różnie się układa, ty akurat odeszłaś z pracy i zaszłaś w ciążę. To się zdarza, tylko nie okradaj innych.

BĘKART - Nieślubne dziecko (pozamałżeńskie) dziecko pochodzące ze związku pozamałżeńskiego, inaczej „z nieprawego łoża (łac. 'illegitimi thori') lub dziecko naturalne (w prawie kanonicznym, w przeciwieństwie do dziecka prawego).

Gość ciąża jest chroniona od 13 tyg
tzn.że od 13 tygodnia pracodawca nie może zwolnić ciężarnej,wcześniej jeśli kobieta nie jest na zwolnieniu może ją zwolnić,co można oczywiście obejść nie przyjmując wymówienia i lecąc jak najszybciej do ginekologa po zwolnienie:) Przykro mi ale nie masz najmniejszych szans na to aby pracodawca przyjął Cię spowrotem do pracy. Student prawa.

18:16 LOLA2010** jacy wy ludzie jesteście bezczelni i wygadani w sieci..... no to wygodne, wydawać takie sądy zaocznie.... :O wyobraź sobie, że niektórzy mieli z taką sytuacją styczność w realnym świecie ---choć Tobie może się wydawać to mało realne :O

18:30 [zgłoś do usunięcia] ciąża jest chroniona od 13 tyg tzn.że od 13 tygodnia pracodawca nie może zwolnić ciężarnej,wcześniej jeśli kobieta nie jest na zwolnieniu może ją zwolnić,co można oczywiście obejść nie przyjmując wymówienia i lecąc jak najszybciej do ginekologa po zwolnienie Przykro mi ale nie masz najmniejszych szans na to aby pracodawca przyjął Cię spowrotem do pracy. Student prawa. dokładnie tak.

MOJA KUMPELA USŁYSZAŁA TO SAMO :D do 12tc baba nie jest chroniona

Gość ciąża jest chroniona od 13 tyg
No trudno:) w prawie ortografia nie jest najważniejsza:P

no fakt :D /chociaż należy jednak unikać rzeczy, które podważyć mogą autorytet ;)/ kurka.... ja też zrobiłam literówkę :D:D:D:D