Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maldzka

Wypowiedzenie w czasie ciąży!!! POMOCY

Polecane posty

Wiecie co i tu się mylicie!!!!!! Ja dałam wypowiedzenie w pracy w tym czasie dowiedziałam się ze jestem w ciąży,dostarczyłam pracodawcy że odchodząc z pracy nie wiedziałam ze jestem w ciąży i nie byłam tego świadoma, dostarczyłam zaświadczenie lekarskie że (wtedy)jestem w 7tyg. ciąży i pracodawca się przychylił do mojego podania o przywrócenie do pracy.Wróciłam i kazali sami mi iść na L4.Nie jestem leniem itp. tu gdzie mieszkam jest bardzo ciężko o prace i nie łatwo to nie Warszawa itp. lecz mała gmina.A że dowiedziałam się że jestem w ciąży gdy zmieniałam pracę to wyszło jak wyszło.

Gość Maldzka
Musze was zmartwić mądrale ciąża jest chroniona od dnia poczecia :)

Gość udowodnij dziewczyno
ze byłaś w ciąży.

Gość do Maldzka
skoro jest chroniona od dnia poczęcia to co ty tu robisz, idź walcz! Tylko zauważ, ze jest chroniona w momencie gdy pracodawca Cię zwolni, a nie gdy Ty się sama zwalniasz. Ja jako pracodawca mam w dupie to , ze Ty nie wiedziałaś, ze jesteś w ciąży- zwolniłaś się na własną prośbę czyli wychodzę z załozenia, ze wiedziałaś co robisz! Jestem kobietą, matką, ale mam również firmę i jak mam do wyboru zatrudnić 20 latkę lub 40 latkę to zatrudniam 40-stkę. Już się przejechałam na małolatach :O i dziękuję, nigdy więcej!

Gość kalkaisdjowru4
ciąża jest chroniona od dnia poczęcia, a w pracy odkąd powiadomi się pracodawcę i/lub przedstawi się zaświadczenie lekarskie. student prawa i nadzieja się mylą.

takie bzdury piszecie, że normalnie ręce opadają... a ta durna,zamiast zadzwonić w realu do pierwszego lepszego specjalisty ... siedzi przy kompie i szkodzi dziecku :O

embe cośtam sama piszesz że pracodawca sie przychylił. Ale to była jego wola a nie decyzja sądu

Proste i logiczne musi wziąć zaświadczenie od lekarza że w tym czasie co dawała wypowiedzenie była w ciąży,a pracodawcy nie są głupi jak nie wierzą to mogą zadzwonić do lekarza prowadzącego i dowiedzieć się czy taka i taka osoba prowadzi ciąże i od którego tyg. itp. i w którym obecnie jest tyg. Ale dziewczyna pisze od początku że jest w ciąży i nie ukrywa tego wiec nie rozumiem was o co wam tak naprawdę chodzi?

takie bzdury piszecie, że normalnie ręce opadają... a ta durna,zamiast zadzwonić w realu do pierwszego lepszego specjalisty ... siedzi przy kompie i naraża dziecko na promieniowanie, szok :O a potem będzie topik: urodziłam chore dziecko :O

Powiem Ci tak mam adnotacje z spraw Sądowych gdzie dostarczyłam też pracodawcy a po 2 mam prawnika w rodzinie i to on podał mi wszystko !!!!

Ja jej tego z całego serca życzę. Jeżeli ma czelność okradać innych to niech urodzi chorego szczyla za kare

18:57 [zgłoś do usunięcia] kalkaisdjowru4 ciąża jest chroniona od dnia poczęcia, a w pracy odkąd powiadomi się pracodawcę i/lub przedstawi się zaświadczenie lekarskie.... tiaa... tylko, że z tą różnicą,że ona nie powiadomiła pracodawcę o ciąży, ale o tym, że chce się zwolnić, a to zmienia jej sytuację o 180 stopni ... teraz to może sobie i sześć zaświadczeń przedstawiać i g.... zyska.

A do Sądu idzie się wtedy gdy dostanie się negatywną odpowiedź od pracodawcy!!!!! A nie od razu do Sądu. A po za tym jest bardzo dużo kobiet z takimi problemami więc nie krytykujcie innych bo nigdy nie wiadomo co może was spotkać w życiu i jaka sytuacja z praca itp.

Gość Maldzka
dziekuje dziewczyny za wsparcie :)

19:04 embejiczka embejiczka@tlen.pl'; A do Sądu idzie się wtedy gdy dostanie się negatywną odpowiedź od pracodawcy!!!!! ------> kobieto, nie krzycz, chyba, że jesteś nauczona, że walczysz krzykiem, a nie argumentami :O A po za tym jest bardzo dużo kobiet z takimi problemami więc nie krytykujcie innych bo nigdy nie wiadomo co może was spotkać w życiu i jaka sytuacja z praca itp. ----------> nikt tu nikogo nie krytykuje, oceniamy tylko postępowanie i zachowanie niektórych osób, a tego nikt nam nie może zabronić.. A jeśli chodzi o autorkę, to nie rób jej złudnych nadziei :(

Gość kpiarz to ścierwo!
a ty nadzieja wszystkie rozumy pozjadałaś że się tak wymądrzasz?

Nadzieja8 piszesz bzdury na prawdę!!!!! Jeśli nie byłaś w takiej sytuacji to nie pisz takich rzeczy bo normalnie już czytać się nie chce tych tekstów!!!!! Ja poinformowałam byłego pracodawce o tym ze jestem w tym i w tym tygodniu po 1miesiącu a nawet ponad od odejścia z pracy i gówno prawda że nikt jej nie przyjmie itp.Kobieta która nie wie że jest w ciąży i odchodzi z pracy lub jest zwalniana jest pod ochrona i takie jest prawo czy komuś to się podoba czy nie!!!!!

kłaniam się w pas a kurwa sie sama zwolniła więc o chuj jej chodzi

Gość Maldzka
kpiarz, mam nadzieje ze pozalujesz kiedys tych słow, jestes chory psychicznie zyczac mi czegos takiego , i to jest moja ostatnia wypowiedz do ciebie bo nie jestes czlowiekiem na moim poziomie. u specjalisty bylam i powiedzial ze moge wrocic do pracy ale chcialam dowiedziec sie czegos wiecej kto w praktyce zrobil cos takiego, ale wy ludzie jestescie podli i zawistni i nie wiem jak mozecie atakowac mnie czy moje nienarodzone dziecko

Gość hahahhaha
Nadzieja to wielka purchawa!!!

Gość ja nie atakuje
ani ciebie ani dziecka , szkoda mi go, ze urodzi się z matki złodziejki. Ja pytam: dlaczego chcesz okradać swojego pracodawcę? I dlaczego ojciec dziecka nie poczuwa się do utrzymywania ciebie?

Gość pani z personalnego
Maldzka, jestes chroniona od pierwszego dnia ciąży. nawet jeśli złożyłaś wypowiedzenie i już nie pracujesz możesz ubiegać się o przywrócenie do pracy. weź zaświadczenie od lekarza, że od dnia.... jesteś w ciąży - jeśli ciąża była piwerwsza niż wypowiedzenie nawet o jeden dzień TO JESTEŚ NA WYGRANEJ!!! nikt nie podważy zaświadczenia lekarskiego i nikt nie zadzwoni do lekarza bo go obowiązuje tajemnica lekarska. zaświadczenie + pismo do pracodawcy z prośbą o przywrócenie do pracy, ponieważ w dniu złożenia wypowiedzenia byłaś w ciąży i musisz być przyjęta - powinnaś dostać umowę minimum do dnia porodu, a jak odprawi Cię z kwitkiem to zostaje Ci Sąd Pracy, który jest dla Ciebie bezpłatny. a jeśli jest to sieciówka - to mają prawnika i Cie przyjmą. Pozwodzenia.... :)

powinien cie zatrudnić i tak ci dać po piżdzie żebyś martwego szczyla urodzila. albo oskarżyć cie o kradzieź i całą ciążę po sądach ciągać za twój tupet suko

Gość ale nawet jeśli
to was bedzie okradała, ze sie tak sracie???jesli takie jest prawo i można z trgo skorzystac to czemu nie?szumowiny...

Gość Maldzka
nikogo nie chce okradac! gdybym wiedziala ze jestem w ciazy nie odeszlabym i tak zrobilaby pewnie kazda kobieta na moim miejscu! A przyszly tata poczuwa sie lecz zarabia 1,700 zl a mieszkamy na stancji za ktora placimy 1100 zl wiec logiczne jest ze chocby i chcial nie da rady! pracuje na 3 zmiany po 12 godzin nie da rady znalezc pracy dodatkowej !

Gość kpiarz ty k u t a s i e j e b
sie na ryj ty p o pi er do lona pi z do!

Nikt Ci źle nie życzy, wręcz przeciwne ale Twoja roszczeniowa postawa i obrażanie wszystkich jest poniżej pasa:D Czasami się ma wrażenie, że się mścicie na pracodawcach za swoją obecną sytuację, a przecież Ci ludzie w niczym wam nie zawinili:D Napisałam: znajdziesz odpowiednie przepisy, będziesz umiała się wybronić -Twoja sprawa :D a na tę Em, cośtam, szkoda mi klawiatury :O /............. ............/