Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekko i zwiewnie

ile rozsądnie dać na wesele?

Polecane posty

Gość lekko i zwiewnie

ile należy dać w kopertę na wesele 2 dniowe? dwoje dorosłych i roczny bobas.idziemy do kuzyna.jego przyszła żona mieszka 200 km do nas więc będzie przejazd autokarem. nocleg na 2 noce. dodam,że przy kasie nie jesteśmy za bardzo, ale rodzina by mnie wyklęła gdybyśmy nie poszli.

Gość adasek23
pewnie dobrze sobie pochlasz więc daj tyle ile się należy; wesele jest tylko raz w życiu

dajcie tyle, na ile Was stac a jesli pytasz o 'srednia' obecnie - to jest to 400-500 zl od pary

Gość magdzie syndziak
teraz to minimu tak jak na was 500 zł - a i tak to mało jest jak na 2 dni daje sie nieparzystą kwotę wesele to teraz masakryczne koszty i nie należy dziada strugać

Gość lekko i zwiewnie
taaaa pochlam :/ oboje nie pijący jesteśmy. ja właśnie pytam o radę ile należy.

Gość adasek23
pochlasz sobie pochlasz a i nażresz się dobrze...

Gość magdzie syndziak
a kogo to interesuje że nie pijesz , nie strugaj dziada daje mniej bo nie pije albo daje mniej bo jestem wegetarianką minimum 500 zł , inaczej bym sie wstydziła gębę pokazać

Gość magdzie syndziak
wiele moich koleżanek chodzi na wesela i żeby nie wydawać majątku wymieniamy sie sukienkami żeby przy każdej okazji nie wydawać kasy tyle bo trzeba dać do koperty

Gość do magdzie syndziak
a nie wstyd liczyc ile kto da bo wesele to duzy koszt?? powem ci ze to wstyd nawet w takiej kategorii myslec a do autorki 500 zl to dobra kwota ale ja uwazam ze jak nie masz to i 200 jest ok

Gość magdzie syndziak
później takich ludzi sie obgaduje przez lata, słyszałam , 200 zł to jak na krzywy ryj

Gość weselicho
ja bym na Teoim miejscu dala 350zl

Gość adasek23
ja bym dał chociaż że 200zł

Gość weselicho
wesele nie robi sie zeby jak najwiecej kasy uzbierac od gosci, ani po to zeby sie zwrocilo

Gość stull
Ja cię nie stać na 500 zł to wykręć się i nie w ogóle nie idź

Gość wy wszyscy macie w leb
narobione! Nie zryj przez nastepny miesiac ale sie pokaz!!! Stare, polskie powiedzenie"Zastaw sie a postaw " To jest chore !Jak sie nie ma na wesele to sie go nie robi, koniec,kropka.Zmuszac gosci do zaplacania za wesele.

Gość weselicho
zgadzam sie z Toba!

Gość magda to ze ty oceniasz
innych przez pryzmat "ile dali", nie oznacza ze kazdy taki jest...rzeczywiscie masz sie czym chwalic...

Gość magdzie syndziak
wesele NIGDY sie w tych czasach nie zwraca myślicie że jak da 500 zł to sie wesele zwróci ? śmieszni jesteście, chyba dzieci po 15 lat ja mam 26 lat i chodzę na wesela po dwa razy w roku albo więcej więc wiem co mówię

Gość adasek23
to zależy gdzie to wesele jest. U mnie to by wystarczyło np 100zł i było by git.

Gość niektorzy to nawet tak
robią, że biorą kredyt na wystawne, huczne wesele bo mówią, że i tak im sie zwróci bo liczą na hojne gesty weselników :O typowo malomiasteczkowe myslenie:O

Gość Niedawna panna młoda
Miałam wesele w maju i średnia kwota od pary to było 400zł. Ale były pary które dały 250 i takie które dały 800. Osoby z rodziny raczej wyższe kwoty dawali. Zapewnialiśmy jeden nocleg, goście w większości przyjezdni, na własny koszt. Gdybym była na Twoim miejscu dałabym 500-600zł. Jeśli Cię na tyle nie stać to daj ile możesz i nie martw się. Dla mnie najważniejsza była obecność zaproszonych gości. Wiadomo, że im więcej ktoś dał tym więcej się zwróciło ale robiąc wesele nie można liczyć że wyjdzie się na zero, trzeba liczyć się z wydatkami. A może jakiś prezent? Zwykle to mniej kosztowne

Gość kołtuny zawsze będą patrzeć
na to ile kto dał a potem kazdego obgadają.

Gość magdzie syndziak
jak jesteście tacy to niech wogóle nie da i co ? przecież go nie wygonią z wesela wg waszej kalkulacji, nie o to chodzi że młodzi chcą kasy albo wydębić od gości ale przyzwoitość jakaś jest prawda ? jak można iść na wesele na 2 dni , jeść , tańczyć i dać 100 zł albo 200 nosz ...trzeba być totalnym dziadem

Gość Cos z sercem
Adasek zamknij pape nikt cie o zdanie nie pytal ...jesli ci wystarczy 100 zl to wesele w stodole robisz to pozdro:)

Gość adasek23
no to zależy kto ile zarabia...i czy jest bliskim krewnym

Gość a nie mozecie
np. byc tylko na jeden dzien?

Gość Niedawna panna młoda
Robiąc wesele nie liczyłam na zwrot kosztów. Jak kogoś na nie nie stać to niech nie robi.

Gość weselicho
niech dadza tyle ile moga, 200zl tez bedzie okej

Gość adasek23
a ja słyszałem kiedyś jak to jakiś koleś kiedyś naweselu zamiast pieniędzy włożył coś ale już nie pamietam co ale się z tego śmialemm..