Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 taka jedna 27

nie oswiadczyl sie po 4 latach wiec zerwalam

Polecane posty

Go艣膰 ewka3434
a z tym won to przecie偶 偶artowa艂am:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 man jest tutaj
czego chcesz puka ciebie na legalu, wiecej mu nietrzeba, ma zak艂ada膰 sobie petle na szyje? zwodzi ciebie bo tak mu jest dobrze, a jak go przycisniesz zwinie sie, poszuka innej i b臋dzie smiesznie jak sie szybko zar臋czy :) a to ostanio jest modne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zwodzi cie jak moze autorko
musisz postawic ultimatum albo to koniec.....potem bedziesz stara i zostaniesz sama..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 man jest tutaj
27 lat to ostanie chwila zeby kogos porzadnego z艂apac:) mysli ze znajdzie m艂odszego frajera? nie sadze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka jedna 27
myslalam ze kochamy sie, mieszkamy razem, jestesmy razem z milosci... bylam glupia.. zaczyna rozumiec ze jemu bylo tak wygodniej.. mam zal do niego ze zmarnowal mi tyle lat, mogl okreslic sie wczesniej, ale widocznie bylo dla niego latwiej mieszkac z jakas tam dziewczyna niz byc singlem. Nawet Bog nie moze cofnac czasu, jedyne co moge zrobic to uczyc sie na wlasnych bledach.. mialam wtedy 23 lata i to byl moj pierwszy zwiazek, nie mialam zadnego doswiadczenia :( kochalam go, ale on mi udowodnil ze to nei jest prawdziwa milosc mam nadzieje ze ON gdzies czeka na mnie i ze GO jeszcze spotkam :( Ciekawe ile goi sie zraniona dusza.. pozdrawiam, poplacze sobie i pojde spac dziekuje za wszystkie opinie czuje ze zrobilam dobrze, moglam przeciez obudzic si emajac 37, a nie 27 lat moze nie wszystko stracone buziaki :* odezwe sie jutro

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kropka25.
pewnie 偶e nie wszystko stracone, m贸j kuzyn pozna艂 dziewczyn臋 w pracy oboje mieli po 30lat, teraz s膮 ma艂偶e艅stwem i staraj膮 si臋 o dziecko, ona by艂a w podobnej sytuacji co Ty,te偶 jeden powa偶ny zwi膮zek z facetem , kt贸ry mydli艂 jej oczy. A dziewczyna i fajna i 艂adna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do Gosialicious
od du偶o starszej i du偶o bardziej do艣wiadczonej w tej sferze kole偶anki - odej艣cie od faceta z powodu braku o艣wiadczyn, zw艂aszcza po tak d艂ugim czasie, nie oznacza, 偶e kobieta go nie kocha, a wr臋cz przeciwnie: 偶e kocha go tak bardzo, 偶e nie jest w stanie d艂u偶ej znie艣膰 bycia jego pani膮 do towarzystwa. Bo, jak pokazuje 偶ycie, m臋偶czyzna, kt贸ry znajdzie t臋, w jego przekonaniu, jedyn膮 kobiet臋, nie b臋dzie si臋 waha艂 z o艣wiadczynami, nie b臋dzie si臋 martwi艂 o utrat臋 kawalerskiego 偶ycia, itp. Kto艣, kto kocha, nie ma takich w膮tpliwo艣ci. Ci m臋偶czy藕ni, kt贸rzy wci膮偶 maj膮 jakie艣 wym贸wki przed 艣lubem (zw艂aszca t膮: "a po co mi jaki艣 papierek?"), s膮 z dan膮 kobiet膮 tylko z braku laku, nie deklaruj膮c jej 偶adnych zobowi膮za艅, bo wci膮偶 czekaj膮, 偶e trafi im si臋 "co艣 lepszego". W mojej niedalekiej rodzinie by艂 ch艂opak, kt贸ry gada艂 tak samo przez 13 lat mieszkania z dziewczyn膮,m wsp贸lnych wyjazd贸w z ni膮 i jej rodzin膮, a偶 pewnego dnia znalaz艂 "lepsz膮" i z dnia na dzie艅 zapomnia艂 o tamtej i o tych wsp贸lnie prze偶ytych latach.

Udost臋pnij ten post

mo偶e niekt贸rzy ludzie nie maj膮 ochoty bra膰 艣lubu. wydawa膰 pieni臋dzy na urz臋dnik贸w, ksi臋偶y? wesele? mo偶e dla tych os贸b to strata pieni臋dzy. 90% nie ma ochoty na 艣lub, robi膮 to pod przymusem, 偶eby jedna pinda z drug膮 mog艂y ogl膮da膰 zdj臋cia i wpada膰 w fa艂szywy zachwyt nad fantastyczn膮 kreacj膮 panny m艂odej i cen膮 za ni膮. a teksty w stylu. kolega po p贸艂 roku si臋 oswiadczy艂. kole偶anka wysz艂a za m膮偶, maj膮 ju偶 dzieci to 艣miech na sali. w ameryce maj膮 czarnego prezydenta, to znaczy 偶e my te偶 musimy? mniej papierk贸w, mniej k艂opot贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Majka23...................
A sk膮d ta statystyka? Je藕dzisz po Polsce i spisujesz dane? Wyobra藕 sobie, 偶e 艣lub mo偶na wzi膮膰 skromny, nie trwoni膰 pieni臋dzy na kreacj臋, zdj臋cia mog膮 robi膰 znajomi. Je偶eli dla kogo艣 艣lub=szopka bo偶onarodzeniowa bra膰 go nie powinien. A je偶eli k艂amie i偶 nie jest to jego wola, bo w rzeczywisto艣ci zosta艂 do niego zmuszony to 艣lub jest niewa偶ny. Tak偶e o czym my w og贸le m贸wimy. Codziennie widz臋 jak ludzie trac膮 pieni膮dze na bzdury. Zas艂anianie si臋 nimi w tej kwestii jest ma艂ostkowe.

Udost臋pnij ten post

I na koniec, nic co pi臋kne nie przychodzi bez wysi艂ku. Do pospolitego bzykania "papier" nie jest potrzebny. A je偶eli zwi膮zek do zwi膮zku podchodzi si臋 na zasadzie "byle mnie problem贸w" to najlepszym rozwi膮zaniem jest pozostanie singlem. Wtedy to mo偶na szale膰 spokojnie i nie martwi膰 si臋 o nic. A zwi膮zek nieformalny te偶 nie jest pozbawiony praw. Nie mamy w prawdzie formalnego konkubinatu, ale i tak powinno si臋 偶y膰 wsp贸lnie, a wi臋c maj膮tek do podzia艂u w przypadku rozstania, z艂amane serce, nie rzadko szarpanie si臋 i zmarnowane lata, gdy jest dziecko odejdzie od rodziny, to zachodzi podzia艂 obowi膮zk贸w i zn贸w do s膮du o alimenty itd. itd. Nie bior膮c 艣lubu uniknie si臋 jednego, paru spotka艅 przed urz臋dnikiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak potrzebny nam papierek
Konkubentki wieczne nigdy nie zrozumiej膮, o co chodzi w 艣lubie i ma艂偶e艅stwie (albo udaj膮, 偶e nie rozumiej膮), wi臋c szkoda czasu na ja艂owe t艂umaczenia. Ka偶dy ma taki los, na jaki si臋 godzi. Jak kt贸ra艣 chce by膰 wieczn膮 konkubin膮 - jej sprawa. Ale 艣mieszne jest wpieranie kobiecie, kt贸ra tego nie chce, 偶e to z ni膮 jest co艣 nie tak albo 偶e - uwaga, uwaga - nie kocha swojego faceta! :D Nawet taka m膮dro艣膰 tu pad艂a (tekst mniej wi臋cej typu "jak to 艣wiadczy o twojej mi艂o艣ci do faceta, 偶e 艣miesz chcie膰 艣lubu i nie godzi膰 si臋 na konkubinat?"). A jak to 艣wiadczy o JEGO mi艂o艣ci do niej? :O Autorko, dobrze robisz. Albo si臋 kole艣 ocknie albo nie. Je艣li nie, b臋dzie to tylko znaczy艂o, 偶e podj臋艂a艣 s艂uszn膮 decyzj臋. Powodzenia.

Udost臋pnij ten post

Do Gosialicious - sama prawda. Takich przypadk贸w jest pe艂no. Facet lata ca艂e nie jest gotowy na 艣lub, a potem nagle w ci膮gu miesi膮ca jest. Tyle 偶e z inn膮 pani膮 :O Jak facet nie chce 艣lubu, to znaczy tylko jedno: on nie chce 艣lubu z TOB膭.

Udost臋pnij ten post

"90% nie ma ochoty na 艣lub, robi膮 to pod przymusem, 偶eby jedna pinda z drug膮 mog艂y ogl膮da膰 zdj臋cia i wpada膰 w fa艂szywy zachwyt nad fantastyczn膮 kreacj膮 panny m艂odej i cen膮 za ni膮." To s膮 propagandowe bzdury konkubin :) 90% chce 艣lubu - zar贸wno kobiet, jak i m臋偶czyzn. Jak m臋偶czyzna kocha - to sam leci si臋 o艣wiadcza膰, czuje tak膮 potrzeb臋, do niczego nie trzeba go zmusza膰. A 艣lub mo偶na zrobi膰 skromny.

Udost臋pnij ten post

'Masz racj臋 Ewka, ja te偶 o takich akcjach s艂ysza艂am... to musi by膰 koszmar - dla tej porzuconej po wielu latach osoby (zwlaszcza dla kobiety kt贸ra np. w wieku 33 lat zostaje na lodzie...)' - czy zdanie w nawiasie nie nie niczego wspolnego z desperacja???? Przeczytajcie swoje posty od samego poczatku. Zachowujecie sie tak, jak te stare panny z dowcipow, ktore poluja na faceta, dla ktorych kolejny facet po dlugoletnim zwiazku jest ostatnim dzwonkiem wiec trzeba go zaprowadzic do oltarza. BOZE WIDZISZ I NIE GRZMISZ! Do tej ktora myslala, ze mam wiecej niz 20 lat- to nie mysl, bo Ci to nie wychodzi. Wy mnie chyba tez nie za bardzo zrozumialyscie, ale nie czytacie moich postow ze zrozumieniem. Po co wam slub (jako dowod milosci) skoro faceci nawet po slubie znajduja sobie kochanki! Albo wierzycie w te milosc do konca zycia ze slubem, albo jestescie tak naiwne, ze akurat WASZ facet nigdy wam tego nie zrobi. Dla mnie wszystkie po kolei jestescie zdesperowane stare babska.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co za brednie .........
gosialicious dziecko ty masz jakis zly przyklad w rodzinie mamusia tatusia zdradzila albo odwrotnie a moze ciotka meza czy cos podobnego a moze tobie dziecko brak milosci w rodzinie ze dla ciebie swiat jest taki okropny ze wszyscy zdradzaja smieszna i zlaosna ty jestes dziecinko w ogole nie rozumiesz co tu kobiety pisza ale jestes tak skrzywiona ze widzisz tlyko polowanie na meza z tym kojarzy ci sie rodizna i malzensto no zal moze ja ci wyjasnie chociaz widze ze i tak nie rozumiesz co czytasz ale sprobuje dziewczyny nie zaciagaja na sile facetow do oltarza one nie godza sie tylko z byciem dla faceta zabawka i rozrywka chca byc traktowane powaznie a nie jak przejsciowa kolezanka ktora jak sie znudzi zostanie porzucona dla nastepnej kilkuletniej konkubiny albo gorzej zostanie porzucona dla tej jedynej z ktora takie facet blyskawicznie weznie slub jak facet kocha jest dojrzaly odpowiedzialny nie bedzie mial problemu ze slubem i oswiadczynami a zdrada moja droga jest wynikiem roznych relacji miedzy ludzmi jakiegos zaniedbania itd ale ty jeszcze zbyt mloda jestes zeby to wiedziec ze papierek jest potrzebny ale on nie daje gwarancji bo wszyskto od 2 ludzi zalezy i nie rozumiesz ze my to wiemy a slub jest wazny z innych powodow dziekco dorosnij troche nabierz doswiadczenia przezj cos a potem sie wypowiadaj a nie posluchalas troche ze ten tego zdradzil tamta tamtego i brednie wypisujesz swoja droga wspolczuje ci ze w takim srodkowisku sie obracasz musisz byc strasznie nieszczelsiwa jak mas ztakie pojecie oo relacjahc miedzyludkzich i tlyko to widzisz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bardzozagubiona
Zar臋czyny i 艣lub to podsumowanie ca艂ego dotychczasowego zwi膮zku, tego co najpi臋kniejsze, znak, 偶e chce si臋 przej艣膰 z drug膮 po艂贸wk膮 razem przez 偶ycie. Brak zar臋czyn i 艣lubu po kilku latach zwi膮zku na pewno mo偶e dobi膰... Nie by艂am nigdy w takiej sytuacji i nie chcia艂abym si臋 znale藕膰. Mam nadziej臋, 偶e w przysz艂ym zwi膮zku Tw贸j facet b臋dzie chcia艂 tego co Ty.

Udost臋pnij ten post

Widzisz broni艂am Ci臋 gosialicious, ale widz臋, 偶e r贸wnie偶 reprezentujesz poziom gimnazjum i nie mo偶esz si臋 oby膰 bez epitet贸w. Twoja sprawa jak chcesz aby Ci臋 postrzega膰. Mam 24 lata, wi臋c niewiele starsza jestem od Ciebie, ale zdecydowanie r贸偶ni nas jedno. Dojrza艂o艣膰. To, czy b臋d臋 zdradzana czy nie zale偶y ani od 艣lubu, ani do Ciebie, ani od rzeczywisto艣ci. Zale偶y od naszych relacji i mojego m臋偶a. Nie mamy wp艂ywu w 偶yciu na wiele rzeczy, nie wiem czy nie zachorujemy, czy nie zginiemy w wypadku, czy uda nam si臋 osi膮gn膮膰 swoje cele, a przede wszystkim nie mamy bezpo艣redniego wp艂ywu na to, czy kto艣 nas pokocha i nie skrzywdzi. Ale id膮c Twoim tokiem rozumowania nie ma po co dba膰 o zdrowie i tak mo偶emy zachorowa膰 艂api膮c jakiego艣 gro藕nego wirusa, albo podczas transfuzji krwi, nie warto podr贸偶owa膰, bo przecie偶 samolot mo偶e si臋 rozbi膰, o samochodzie nie wspominaj膮c... Codziennie w samej Polsce ginie kilka os贸b, na drodze... Wszystko obarczone jest ryzykiem i to jest istota 偶ycia. Nie unikniesz tego nawet je艣liby艣 sw贸j zwi膮zek nazywa艂a do偶ywotnio chodzeniem za r膮czk臋. Partner i tak Ci臋 mo偶e zdradzi膰. Zatem co? Najlepiej si臋 nie wi膮za膰? Poza tym masz tak parszyw膮 opini臋 o m臋偶czyznach, 偶e dziwi臋 Ci si臋, 偶e w og贸le chcesz si臋 z nimi spotyka膰. Skoro zdradzaj膮, to mog膮 przenosi膰 choroby, nie s膮 godni zaufania (zaufanie to fundament zwi膮zku), maj膮 tyle wad i s膮 tak lekkomy艣lni, 偶e najlepiej trzyma膰 si臋 od nich z daleka. Wszystko pi臋knie, ale jako艣 ten gatunek przetrwa膰 musi. Nie ka偶dej rodzinie si臋 udaje, ale wielu tak. Gra warta ryzyka, ale tylko wtedy gdy dojrzejesz do tej decyzji razem z partnerem i nie zechce Ci si臋 bawi膰 w dom. Inn膮 spraw膮 jest, 偶e trzeba by膰 wyj膮tkowo parszywym cz艂owiekiem aby komu艣 prorokowa膰, a wr臋cz 偶yczy膰 藕le. Wybacz, ale ja CI 偶ycz臋 aby Ci臋 Tw贸j partner (przysz艂y, czy obecny) nie zdradza艂, 艂adnie by by艂o gdyby艣 wykaza艂a si臋 je偶eli nie empati膮 to chocia偶 kultur膮 i nie 偶yczy艂a komu艣 rzeczy, kt贸re s膮 dla niego delikatnie m贸wi膮c niemi艂e. Inn膮 spraw膮 jest, 偶e desperatk膮 nie by艂am. Nie mia艂am zamiaru wi膮za膰 si臋 do 30-stki, ale spotka艂am kogo艣 kogo pokocha艂am, rodzina zawsze by艂a dla mnie wa偶na, a wi臋c zgodzi艂am si臋 j膮 za艂o偶y膰 z pe艂n膮 艣wiadomo艣ci膮 za i przeciw. I nie by艂 to m贸j wymys艂, gdybym nie dzieli艂a priorytet贸w w zwi膮zku nie by艂abym w nim. Nie urodzi艂am si臋 wczoraj aby nie wiedzie膰, 偶e zwi膮zek to ci臋偶ka praca, a gdy s膮 zgrzyty w tak wa偶nych kwestiach trudniej o porozumienie. Ja ich nie mia艂am, ale nie my艣l臋, 偶e wykupi艂am polis臋 na do偶ywotnie szcz臋艣cie. Sukni臋 艣lubn膮 wybra艂am w pierwszym salonie do kt贸rego posz艂am, nie interesowa艂y mnie sesje zdj臋ciowe, a ca艂y ten czas sp臋dzi艂am na rozmowach i przygotowaniu do ma艂偶e艅stwa. Mam nadziej臋 kocha膰 i by膰 kochan膮 do ko艅ca mojego 偶ycia, ale do zwi膮zku trzeba dwojga, a za my艣lenie m臋偶a nie odpowiadam. Tak wi臋c nie jestem ani stara, ani zdesperowana, ani pr贸偶na, ani te偶 naiwna. Mo偶e lubi臋 wyzwania, ale na pewno nie lubi臋 chodzi膰 na 艂atwizn臋.

Udost臋pnij ten post

I przede wszystkim 偶yj臋 tak by nie 偶a艂owa膰, a jak zostan臋 zdradzona i porzucona to 偶a艂owa膰 b臋dzie m贸g艂 jedynie m贸j m膮偶. Ja ze swojej strony obieca艂am, 偶e do艂o偶臋 wszelkich stara艅 by nie zawie艣膰 ze swojej strony. Tak偶e szanse s膮 50 na 50, poniewa偶 druga osob膮 ponosi dok艂adnie tak膮 sam膮 odpowiedzialno艣膰, na kt贸r膮 ju偶 jednak wp艂ywu nie mamy. Pilnuj臋 swojego 偶ycia i swojego sumienia. Tak jest najlepiej.

Udost臋pnij ten post

Majka23................... bardzo ladnie madrze i dojrzale napisane :)

Udost臋pnij ten post

Gosialicious, masz 艂adne zdj臋cia i 艂adna z ciebie dziewczyna, ale gadasz naprawd臋 g艂upio... 艣lub to jest zobowi膮zanie powzi臋te 艣wiadomie wobec innej osoby, 艣lubuje si臋 mi艂o艣膰 i wierno艣膰 itd, je偶eli si臋 to chce zrobi膰 艣wiadomie, to potem chce si臋 tego dotrzyma膰. To jest r贸偶nica czy si臋 偶yje na koci膮 艂ap臋 czy w ma艂偶e艅stwie. Jak dla mnie ogromna. Je偶eli kto艣 odchodzi albo zdradza ju偶 po 艣lubie, to najwyra藕niej nie by艂 got贸w na ma艂偶e艅stwo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka jedna 27
w zupelnosci popieram Majke 23... jak sie spotka odpowiednia osobe, jak sie ja bardzo pokocha, to chce sie ten zwiazek uczynic szczegolnym. Nie chce zeby on byl na poziomie 'chlopak-dziewczyna' tak jak moje inne malo istotne 'zwiazki' w przeszlosci. Bo czuje ze to ON jest tym facetem i jemu chce slubowac. Inna sprawa jak facet sie wymiguje :( wtedy kobieta dochodzi do wniosku, ze ze strony faceta to nie jest tak na 100% albo po prostu nie jest dojrzaly, boi sie odpowiedzialnosci, nie chce byc singlem, powody moga byc rozne. Chcialabym wiedziec ze moj facet po prostu nie dojrzal, bo to za bardzo boli gdy pomysle ze nie byl pewnien swoich uczuc, ze to nie ja bylam kobieta jego zycia :( te zapewnianie o milosci, slowa, gesty, ze juz nigdy nikogo tak nie pokocha, ze nie wyobraza sobie zycia beze mnie... po co to wszystko bylo? :( Facet dzwoni, pisze, przeprasza. Powiedzialam mu ze on nie ma za co przepraszac, nawet go rozumiem, to nie jego wina ze nie byl pewnien ze si enie zdecydowal. Teraz mowi ze chce sie ozenic ze mna, ze chce ze mna byc. To nadal jet dla niego szok, bo to sie stalo wczoraj, poczekam kilka tygodni, zobacze co ja czuje i co on czuje. Nie moge spac, nie moge jesc, nie moge myslec o niczym innym. Dzisiaj mam impreze pozegnalna w pracy, mam nadzieje ze bede w stanie prowadzic normalna konwersacje a nie odplywac gdzies myslami :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chinota
taka jedna, mo偶e dajcie sobie troch臋 czasu, decyzja o 艣lubie to nie jest hop siup, skoro taka jest sytuacja mi臋dzy wami to zamieszkajcie sobie oddzielnie i na spokojnie porozmawiajcie o przysz艂o艣ci, o tym czego ka偶de z was oczekuje. Bo mo偶e takich rozm贸w zbyt du偶o nie by艂o mimo mieszkania razem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dojrza艂akobieta123
A ja popieram autorke i uwazam, 偶e dobrze zrobi艂am. Wiele lat temu by艂am w podobnej sytuacji. jako m艂oda wdowa zamieszka艂am z facetem wszystko uk艂ada艂o sie wspaniale zero k艂贸tni, dzieci m贸wi艂y do niego tato, on nas utrzymywa艂, ja prowadzi艂am dom, ale.... nic o slubie. Po 3 latach by艂am tak zniechecona tym konkubinatem 偶e odsuwaam sie od niego coraz bardziej. W ko艅cu wszystko sie wypali艂o i bez k艂贸tni na spokojnie sie rozstalismy. On nawet nie wiedzi膮艂 dlaczego sie tak zmieni艂am bo nie potrafi艂am o tym rozmawia膰. By艂y rozmowy 偶e kiedys sie pobierzemy ale to na poczatku potem cisza. Niedawno wysz艂am za m膮z za faceta r贸wno po roku znajomosci, od pocz膮tku wiedzia艂 czego chce, wiedzia艂 偶e to ja jestem ta jedyn膮 i 偶e ze mn膮 chce spedzi膰 reszte 偶ycia. 艢lub jest dowodem na to 偶e myslimy o sobie powaznie, 偶e nie myslimy o rozstaniu. Oczywi艣cie zawsze mozna sie rozstac ale na chwil臋 obecn膮 na chwil臋 zar臋czyn, slubu jestesmy pewni 偶e chcemy byc z ta osob膮 - dlatego dla mnie slub jest tak wa偶ny. Poza tym wygl膮da to powazniej i wiele u艂atwia w zyciu codziennym.

Udost臋pnij ten post

Ciekawa jestem skad wywnioskowalas, ze ja mam parszywa opinie o mezczyznach ?? Wczesniej ktoras sie czepila mojej wypowiedzi, by sie spytac facetow czemu nie chca brac slubu. Nie, nie tylko oni maja monopol na wiedze. Jesli tak bardzo chcialas sie dowiedziec, czemu oni sie bronia to chyba bezposrednio trzeba ich sie spytac, a nie kobiet. Nie, nie u mnie w rodzinie nikt nikogo nie zdradzal. Na dzien dzisiejszy jest to dla mnie desperacja, jesli kobieta zrywa z facetem, bo ten sie nie oswiadczyl i za jakis czas ma nowego, z ktorym z nadzieja patrzy w przyszlosc. Ale ten tekst, ze 33letnia kobieta zostaje na lodzie. A to jakies zawody przepraszam kto szybciej wyjdzie za maz?? I co? Moze za 10 lat bede taka sama?? Zmienie zdanie?? I bede za wszelka cene chciala z facetem wziac slub, ale jesli on nie bedzie gotowy, to go rzuce?

Udost臋pnij ten post

gosialicious tak zmienisz zdanie jak dorosniesz kiedy np w rodzinie faceta bedziesz nikim kiedy zamiast mamo bedziesz mowila do jego mamy prosze pani kiedy maz bedzie w szpitalu a tobie nie udziela informacji na temat jego zdrowia kiedy od lat bedziecie mieszkac w wynajmowanym mieszkaniu zamiast ulozyc sobie zycie i kupic wlasny kat kiedy po dlugim zwiakzu facet nie bedzie w stanie powiedziec tak jestes ta jedyna najwazniejsza i z toba chce spedzic reszte zycia kiedy od lat nic sie nie zmieni bedziecie na tym samym etapie chlopaka i dziewczyny ale jeszcze tego nie rozumiesz tez tak mowilam a potem troche doroslam pozatym jak pokochasz prawdziwie to tez bedzisz chciala byc zona kims waznym a nie tylko byle jaka pierwsza lepsza dziewczyna prwda jest taka ze slub to bardzo powazne zobowiazanie i jezeli facet nie jest na nie gotowy p jakims dluzszym czasie i wtedy kieda instenieja warunki to znaczy ze nie kocha kobiety wystarczajaco mocno i nie ma sensu z kims takim tkwic i marnowac przy nim zycia bo taka osoba raczej traktuje nas jako chwilowego partnera a nie kogos na stale ale ty tego nie rozumiesz rozmowa z toba jest jak mowienie slepemu od urodzenie jak wyglada kolor czerwony

Udost臋pnij ten post

gosialicious ty jeszcze jestes mloda niedojrzala do slubu do towrzenia rodziny i tak mowisz niektorzy dorastaja do tego pozniej niektorzy wcale i to jest smutne ze mamy mase takich niedojrzalych osobinikow do zlaozenia rodizny i podjecia zobowiazan

Udost臋pnij ten post

gosialicious pozatym cehcujesz sie kompletnym brakiem doswiadczenia zyciowego wszyscko co piszesz to tyko frazesy jakies twoje teorie doswiadcz czegos przezyj pobadz w jednym zwiakzu drugim trzecim dziesiatym i wtedy z nami dyskutuj i polemizuj na razie to ty jestes mlodym samotnym podlotkiem co o budowaniu zwiakzu jeszcze guzik wie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka jedna 27
gosialicious przeczytaj wszystko od poczatku, moze zrozumiesz, jak nie to poczekaj kilka lat az poznasz najwazniejszego dla siebie mezczyzne i zobacz jak zmienia Ci sie priorytety. Mieszkasz w Anglii, ja tez (w srode wracam ;) tutaj ludzie sa silnglami dluzej, maja wiecej niezobowiazujacych zwiazkow. Czy tak jest lepiej, nie wiem, na pewno zalezy od osoby. Ale jak widze czasami Angielkii na imprezach, jak sie zachowuja, jak zwiazki pomiedzy kobietami a mezczyznami zostaly splycone do zaspokajania potrzeb seksualnych to mi tych dziewczyn szkoda... Wiesz co Ci powiem, jezeli para jest w zwiazku malzenskim, to kryzysy (ktore sie zdarzaja) nie sprawia ze od razu od siebie odejda, bo cos ich laczy, bo nie jest tak latwo wziac rozwod jak latwo jest poprostu sie wyprowadzic od konkubenta/konkubiny. Po takich kryzysach czesto nastepuje harmonia i ludzie sa znowu szczesliwi. Jezeli nie masz slubu z dana osoba szybciej odejdziesz, poddasz sie, nie bedziesz walczyc, a czasmi warto poczekac i poswiecic sie, bo po kazdej burzy wychodzi slonce.

Udost臋pnij ten post

Ja wyprowadzam sie stad za 2 miesiace do Szwajcarii. Dla Szwajcara. Dlatego nie wiem skad w niektorych z was przekonanie, ze ja nic o milosci nie wiem, ze nie rozumiem relacji damsko-meskich. Nie wiem skad i jak to wywnioskowalyscie. Sluchajcie nie ma sensu sie klocic i wyzywac, bo mozemy i 150 stron jeszcze zapisac klocac sie i wyzywajac. Zycze wam byscie znalazly faceta, ktory bedzie gotowy na slub z wami. O, jestem w pracy i mam bardzo dobry humor. ps. wiek nie swiadczy o dojrzalosci staram sie przypomniec. Moze i mam te 20 lat, ale nie macie prawa nazywac mnie niedojrzalym dzieckiem tylko dlatego, ze dziwie sie kobietom, ktore tak bardzo chca slubu.

Udost臋pnij ten post

gosialicjous sluchaj sama to napisalas "Jak mieszkacie z nim przed slubem to ma tak jak po slubie, wiec po co te wszystkie ceregiele zwiazane ze slubem mu potrzebne??? Moim zdaniem zamieszkac razem sie powinno po zareczynach. Wtedy poznajac siebie, mieszkajac razem nalezy przygotowywac sie do slubu. Nie odwrotnie. Tak tez planuje zrobic z facetem, Z KTORYM BEDE ;P " z ktorym bedziesz wiec na razie nie jestes z facetem a skoro bedziesz a nie jestes tzn ze jestes samotna prawda wiec albo wpadlas albo nie umiesz sie wyrazac odpowiednio

Udost臋pnij ten post