Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usunęłam pieprzyki

laserowe usuwanie znamion

Polecane posty

Gość usunęłam pieprzyki

mam pytanie do tych którzy mieli usuwane laserowo znamiona po jakim czasie można nakładać puder. 5 dni temu usunęłam 3 pieprzyki z twarzy teraz mam czerwone rany- wyglada to jak przypalone papierosem chciałabym wiedzieć czy moge na to nakładać puder niestety nie zapytałam o to lekarki

Gość Laluna Trójmiasto
nie odpowiem ci czy możesz-zależy w jakim jest to stanie, ale powiedz mi proszę jakiej wielkości one były bo też chce usunąć swoje z buzi? i jakie są szanse,że po laserowym usuwaniu nie będzie śladu?

Gość usunęłam pieprzyki
do laluna no nie takiej odpowiedzi oczekiwałam. ja usunęłam trzy były niewielkiej wielkości ale takie wypukłe dlatego mnie drażniły. po usunięciu podobno ma nie być blizn nie wiem przekonam się za jakieś 3 tygodnie wtedy jak już rany dobrze się zagoją . na razie jest w porządku na początku kiepsko to wyglądało ale z każdym dniem jest lepiej. poczytaj o laserowym usuwaniu znamion skontaktuj się z chirurgiem on ci doradzi czy możesz usuwać czy nie.

Gość gość
A jakiego koloru były? Ja też bym coś chętnie usunęła :) Ale czytałam, że to się robi bardziej jesienią/zimą niż latem :)

Gość gość
Ja na Twoim miejscu nie nakładałabym jeszcze pudru w tych okolicach :) Poczekaj aż utworzą się strupy :)

Gość usunęłam pieprzyki
też tak myślałam ale ta lekarka mi powiedziała że rany po takich niewielkich szybko się zagoją że jeśli przez 3 tyg nie będę się opalać będzie ok dlatego sie zdecydowałam. a jeśli chodzi o kolor to były takie żóltawe może delikatny brąz a i jeszcze jedno lekarka powiedziała mi że laserem usuwa się tylko wypukłe znamiona nie płaskie bo w przeciwnym razie pozostana zagłębienia. do laluna; czytałam również że dobrym sposobem jest wymrażanie pieprzyków i wydaje mi się że jesli są duze to lepiej je wymrozic bo wtedy odpadaja a ranke się wypala ja miałam niewielkie dlatego dla mnie laser był odpowiedni

Gość giguśia
też się jutro wybieram do dermatologa ,mam chyba z 6 na twarzy ,zobaczymy czy mi zamrozi ,czy laserem .

Gość sweet secret
hej ja 4 dni temu usunęłam znamie 0,5 mm laserem. Czy ktoś może napisac jak przebiega gojenie takiej ranki. ps u mnie robi się lekki strupek ale w środku jest ciemny tak jak znamie, nie widac ze je usunęłam..... dzisiaj zauważyłam że leci z tego jakaś woda - ropa nie wiem sama.... miał ktoś tak?

Gość pinnnkii
Moim zdaniem po prostu jak juz macie takie problemy to najprościej bedzie pojsc do dermatologa.Ja mam bardzo dobra i sparwdzona Pania dermatolog przyjmuje tutaj http://www.kos-med.pl/

Gość gość
Ale do jakiego? konkretnie do kogo w Gdańsku?

Gość VictoriaBBBB
@sweet secret - mnie teśż czeka usunięcie laserem takiego znamienia z pleców, bo jest dość podejrzane i trzeba je usunąć. Powiesz mi wiecej, jak samo uczucie tego wypalania podczas zabiegu>? To w ogole boli? Bede wyopalać w śląskiej Euro-klinice, ale na wizycie zapomniałam sie dopytać a teraz juz mi glupio tam dzwonic i sie pytac.

Gość gość
Jeśli szukasz kliniki w Gdańsku to z pewnością warto iść tu: http://www.drpernak.pl/ Mają fantastycznych lekarzy z pewnością spełnią twoje oczekiwania.

Gość gość
Najlepiej skonsultuj się ze swoim lekarzem,bo każdy organizm pacjenta jest inny. ja miałam podobny zabieg w klinice http://chirurgnaczyniowykatowice.pl/ praca pana doktora przyniosła świetne efekty i zapomniałam już o moim kłopotliwych znamionach.