Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 za m艂oda na 艣mier膰

Czy wierzycie w znaczenie sn贸w?

Polecane posty

Go艣膰 za m艂oda na 艣mier膰

Ja wcze艣niej nie wierzy艂am, ale ostatnio zacz臋艂am si臋 niepokoi膰... Codziennie mi si臋 艣ni膮 zapowiedzi mojej 艣mierci. To ju偶 zaczyna si臋 robi膰 straszne. Mam wra偶enie, 偶e moje 偶ycie trzyma si臋 na w艂osku. Czy wy r贸wnie偶 by艣cie si臋 tym przejmowali?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 za m艂oda na 艣mier膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za m艂oda na 艣mier膰
Mi te偶 si臋 kiedy艣 艣ni艂 w艂asny pogrzeb i 偶yj臋, ale te sny s膮 inne... Np. bardzo cz臋sto 艣ni mi si臋 m贸j zmar艂y ojciec i chce mnie zabra膰 :O 艢ni mi si臋 m贸j zmar艂y pies, kt贸ry chce mnie przed czym艣 ostrzec. 艢ni膮 mi si臋 inni zmarli z kt贸rymi normalnie przesiaduj臋, a osoby kt贸re tak naprawd臋 偶yj膮 s膮 dla mnie nieosi膮galni. Do tego przez ca艂y czas mi si臋 艣ni, 偶e wypadaj膮 mi z臋by co w senniku r贸wnie偶 odpowiada zapowiedzi 艣mierci :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za m艂oda na 艣mier膰
No ale u mnie si臋 to powtarza codziennie... Jak my艣licie? Mo偶e niepotrzebnie zaczynam panikowa膰... Czy jednak naprawd臋 s膮 powody?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 luuuuuu
idz do psychologa to ci szczeka opadnie jak ci wytlumaczy skad te sny. nie ma zadnej magii, wszystko to dzielo naszego umyslu, ukrytych lekow czesto nawet nieyswidomionych, idz do psychologa dziecko idz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za m艂oda na 艣mier膰
R贸wnie偶 nie wierz臋 w 偶adne magie itd, ale ostatnio zacz臋艂am wierzy膰 w 偶ycie pozagrobowe, sk膮d mo偶e naprawd臋 ju偶 mnie wzywaj膮 do siebie :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pot
to mo偶e oznacza膰 偶e ju偶 czas na ciebie.........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za m艂oda na 艣mier膰
Tylko, 偶e co ja mam teraz robi膰? :( Je偶eli to s膮 jakie艣 zapowiedzi, to powinnam si臋 jako艣 "ratowa膰". Ale nie wiem jak? :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ja my艣l臋, 偶e...
Sny nie sprawdzaj膮 si臋 dos艂ownie. 呕eby je zrozumie膰 trzeba "obserwowa膰". Polecane jest codzienne zapisywanie sn贸w. I czytanie ich p贸藕niej z perspektywy czasu. Tw贸j powtarzaj膮cy si臋 sen o 艣mierci, wcale nie musi oznacza膰 艣mier膰 w rzeczywisto艣ci. Nasz m贸zg pos艂uguj臋 si臋 metaforami. 艢mier膰 mo偶e oznacza膰 koniec jakiego艣 etapu w Twoim 偶yciu, a pocz膮tek czego艣 nowego. 艢mier膰 to tak偶e nacisk na dusz臋, mo偶e potrzebujesz umrze膰 i narodzi膰 Ci臋 duchowo na nowo. Przyjrzyj si臋 w艂asnemu 偶yciu i spr贸buj sama odgadn膮膰 sens snu. Je偶eli si臋 powtarza, to znaczy, 偶e co艣 ci膮gle w Tobie siedzi, w sensie co艣 musisz zrobi膰, nad czym艣 pomy艣le膰, co艣 zmieni膰. Nie znam Twojego 偶ycia nie powiem Ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ja my艣l臋, 偶e...
I nie panikuj! Nie jest Ci potrzebny psycholog, ani nie umrzesz ju偶, zaraz. Bez przesady. Je偶eli my艣lisz, 偶e Tw贸j sen oznacza rzeczywist膮 艣mier膰... to znaczy, 偶e umar艂am ju偶 kilkaset razy ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za m艂oda na 艣mier膰
ja my艣l臋 偶e widzisz ja w艂a艣nie tez tak w艂a艣nie rozumowa艂am, i w tym przypadku r贸wnie偶 jest podobnie. Mi nie 艣ni si臋 dos艂ownie, 偶e umar艂am, ale r贸wnie偶 jest to metafora. Np dzi艣 mi si臋 艣ni艂o co艣 takiego. Spotka艂am ojca, i si臋 zdziwi艂am poniewa偶 wiedzia艂am, 偶e on nie 偶yje. Powiedzia艂, 偶e musimy przyszykowa膰 jak膮艣 wieczerz臋. Chcia艂am si臋 skontaktowa膰 z matk膮, ale to by艂o niemo偶liwe. Nagle wyskoczy艂 m贸j zmar艂y pies, i nie chcia艂 mnie przepu艣ci膰 dalej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 luuuuuu
ale wiara w sny i zycie pozafrobowe to nie to samo. ja wierze w Boga i wedrowke dusz, w duchy o tym ze "strasza'" sama doswiadczylam na wlasnej skorze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za m艂oda na 艣mier膰
Albo jeszcze niedawno mia艂am taki sen: 艢ni艂o mi si臋, 偶e id臋 do mojej zmar艂ej babci (nawet jej nie pami臋tam, bo zmar艂a kiedy mia艂am 2 lata). Wesz艂am do domu gdzie kiedy艣 mieszka艂a. Zacz臋艂am z ni膮 rozmawia膰. Ona by艂a jakby zdenerwowana. Zapyta艂a mnie co ja u niej robi臋, 偶e jest ju偶 p贸藕no, 偶ebym wraca艂a do domu. Nie chcia艂am wraca膰, chcia艂am z ni膮 porozmawia膰, ale ona odpar艂a, 偶e porozmawiamy innym razem. Da艂a mi 艣wieczk臋 na drog臋. Wysz艂am z domu i zn贸w zobaczy艂am mojego zmar艂ego psa. Zacz膮艂 ode mnie ucieka膰. Goni艂am go, a偶 znalaz艂am si臋 pod swoim domem, a pies znik艂. Po przebudzeniu si臋 zapyta艂am matki o babci臋. Jaka by艂a itp. Odpowiedzia艂a, 偶e by艂a taka sama jak w moim 艣nie... Brrr Ju偶 po mnie 馃槶

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 .... .... ....
moja babcia zawsze m贸wi艂a, 偶e je艣li 艣ni膮 si臋 nasi zmarli krewni to nale偶y od nich ucieka膰, nigdzie z nimi nie i艣膰 we 艣nie i star膰 si臋 powtarza膰 odejd藕, umar艂e艣 (o ile zdasz sobie spraw臋 偶e 艣nisz). Mo偶na w to wierzy膰 lub nie. Czytaj膮c Twoje sny mam wra偶enie, 偶e Tw贸j pies odci膮ga Ci臋 od 艣mierci, babcia te偶 Ci臋 przegoni艂a. Zr贸b sobie badania, uwa偶aj na ulicach ale nie panikuj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za m艂oda na 艣mier膰
.... .... .... widzisz ja my艣l臋 podobnie. Uwa偶am, 偶e m贸j pies jest nadal tak jakby moim str贸偶em, kt贸ry chce mnie uchroni膰. Co do bada艅, to wiem 偶e powinnam je zrobi膰. Normalnie pewien m贸j problem zdrowotny bym zbagatelizowa艂a, ale w tym przypadku wol臋 dmucha膰 na zimne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 luuuuuu
co do snach o zmarlych...jesli sni ci siie zmarly jedzacy cos, gotujacy, siedzacy przy stole-cokolwiek z jedzeniem zwiazanego to znaczy ze ta osoba prosi o modlitwe i wiem ze jest to prawda

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anio艂-Anio艂eczek
Ja wierz臋 w znaczenie zn贸w bo mam snu co si臋 spe艂niaj膮 znaczy 艣ni mi si臋 co艣 a na nast臋pny dzie艅 to sie przydarza np : 艣ni艂o mi si臋 偶e kto艣 umrze umar艂 i wogule to si臋 spe艂nia ma艂o tego nie mam poj臋cia dlaczego ci膮gle 艣ni mi si臋 dziadek skoro go wogul臋 nie zna艂am mia艂am 1 rok jak zmar艂 wi臋c nie pami臋tam go nie wiem czemu ci膮gle mi si臋 艣ni nie rozumiem tego

Udost臋pnij ten post

艣mier膰 podobno bardzo dobrze wr贸偶y:D Wi臋c si臋 nie zadr臋czaj. A tak poza tym, nie wierz臋 w to, 偶e mo偶esz pozna膰 w ten spos贸b przysz艂o艣膰. Za to jest to obraz tego, co dzieje si臋 aktualnie w Twojej g艂owie. Dzi臋ki temu, zastanawianie si臋 nad snami i pr贸by interpretacji mog膮 Ci pom贸c w drodze do poznania samej siebie lepiej i popracowania nad negatywami i s艂abo艣ciami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zmarli w snach prosza o
modlitw臋 za nich bo cierpi膮 w czyscy modlitwa ta przyspiesza ze skraca im czas cierpienia tak sie zaczyna 艣wiadectwo Ks. Dominika Chmielewski Ca艂e moje 偶ycie zwi膮zane by艂o ze sztukami walki to by艂 priorytet mojego 偶ycia. Medytowa艂em po dwie godziny dziennie zen, jog臋 膰wicz膮c trzy razy dziennie mentalnie i fizycznie karate. W wieku 21 zosta艂em dyrektorem ds. karate w Polskim Zwi膮zku Sztuk Walki w Bydgoszczy i maj膮c stopie艅 3 dan szkoli艂em ludzi w bojowej odmianie karate. Studiuj膮c wtedy teologi臋 i filozofi臋 napisa艂em prac臋 licencjack膮 nt. mo偶liwo艣ci synkretyzmu filozofii Dalekiego Wschodu z chrze艣cija艅stwem, za kt贸r膮 otrzyma艂em stopie艅 bardzo dobry. By艂 to czas, kiedy religia dopiero wchodzi艂a do szk贸艂 i poproszono mnie, abym wyk艂ada艂 w jednej z nich religi臋. Zgodzi艂em si臋. Prowadzi艂em ju偶 wtedy szkolenia w dw贸ch prywatnych szko艂ach walki, kt贸re jak na tamte czasy dawa艂y mi du偶e mo偶liwo艣ci finansowe. To niesamowicie 艂adowa艂o moje ego. Na imprezach, na dyskotekach, gdzie si臋 zjawia艂em, m贸wili za mn膮: 鈥濸atrz, to jest ten karateka, kt贸ry strasznie napie. Z perspektywy czasu widz臋, 偶e by艂o to 偶enuj膮ce, ale wtedy 鈥瀓ara艂o mnie to strasznie I w tamtym czasie zacz膮艂em wchodzi膰 w bardzo konkretn膮 decyzj臋 po艣wi臋cenia si臋 na ca艂e 偶ycie wschodnim sztukom walki. Chcia艂em wyjecha膰 na Okinaw臋 i trenowa膰 przez ca艂e 偶ycie pod okiem wielkich okinawa艅skich mistrz贸w. Wiedzia艂em, 偶e wyjazd ten b臋dzie 艂膮czy艂 si臋 z bardzo konkretn膮 inicjacj膮 w sztukach walki, kt贸r膮 mo偶na por贸wna膰 do chrztu w chrze艣cija艅stwie. Polega ona na oddaniu swojego ca艂ego umys艂u i cia艂a duchowi karate na ca艂e 偶ycie, a jest to duch buddyzmu, duch walcz膮cej agresji, mimo ca艂ego nacisku na obron臋 w technikach walki https://dzieckonmp.wordpress.com/2011/01/30/ks-dominik-chmielewski-wojownik-maryi/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc

u mnie ze snami jest odwrotnie ni偶 w senniku

Udost臋pnij ten post