Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyktoświe

czy kupić ten router?

Polecane posty

Gość czyktoświe

Witam, proszę o pomoc w dobraniu routera. Mam internet w Metrointernet, 1MB, w tej chwili ciągnie się kablem z klatki ale jest to internet radiowy. Jako blondynka nie mam zielonego pojęcia na co zwrócić uwage ;) Docelowo net ma obsługiwać 2 laptopy, zależy mi aby transfer nie był wolniejszy niż na kablu. Polecono mi taki zestaw : http://www.emarket.pl/parametry-techniczne/netgear-zestaw-wireless-n150-router-usb-%28wnr1000-100pes-wna1100-100pes%29-wnb1100-100pes/pt-c0550137#TabC , czy spełni swoje zadanie? (ważne że jest z adapterem)

Gość dgdfgs
fajny, na 5-6 lat wystarczy :)

ja bym wziął coś Pentagram-a bo to bardzo dobra firma ;) ale ten też spełni swoje zadanie

Gość czyktoświe
no żart z tą blondynką ;) ale zielona w temacie jestem :D czyli podziała?

Gość najdziwniejszy
nie bedize wolniejszy nie martw sie routery maja przynajmniej kilkadziesiat razy wieksza przepustowosc niz ten twoj net co najwyzej martw sie o to zeby router sie nei wieszal nawet nei patrzalem, ten co ci polecili pewnie bedzie dobry, nie martw sie

Gość czyktoświe
bardziej chodzi mi o to czy ten model w ogóle zadziała, bo czytam o jakichś routerach z modemem lub bez, ADSL-ach i takich tam... jak sądzę modem jest na klatce więc chyba sam router?

Gość najdziwniejszy
a jaki kabelek ci wchodzi do mieszkania? jak teraz podlaczasz ten net do kompa? ale na 99% bez modemu wystarczy, jak sie domyslam

Gość czyktoświe
ano taki kabelek biegnie ze skrzynki na klatce i wpinam sobie z tyłu lapika, zakończenie ma takie jak od tel stacjonarnego.. sorry że tak drążę ale to jednak parę zeta jest..

Gość najdziwniejszy
jak od tel, tylko troche wieksze :p zwykly router starczy a jak ci zalezy to pewnie i tansze troche bys znalazla niz tamten ale jak juz ci polecili to bierz, wiedza co mowia nie martw sie

Gość czyktoświe
dzięki :)

Niezły necik :) Ale mam wrażenie, że nie ma sensu wywalać mega dużo kasy na niby nie wiadomo jakie routery, bo większość nawet tych tańszych całkiem nieźle sobie radzi przy dużych prędkościach. Zobacz sobie na wasserman.pl - oferują bardzo konkurencyjne moim zdaniem ceny.

Gość Uksarbyna
Jak się na tym nie znasz, to idź do sklepu i zapytaj sprzedawcę. Ja osprzęt sieciowy kupuję w necie http://www.nokaut.pl/osprzet-sieciowy Sprawdzam który pasuje do mojego kompa i tyle.