Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o2.pl dało dupy na całej linii

Wieszczę rychły koniec o2.pl

Polecane posty

Tysiące userów, użytkowników dziadowskiego o2.pl ma od dziś zablokowane konta mailowe. Dlaczego? Oto co ma do powiedzenia pan Albert Wójtowicz, kierownik BOK-u: Szanowny użytkowniku, W sieci pojawiła się lista kilku tysięcy loginów/haseł z wielu polskich systemów pocztowych w tym wp, onetu, interii oraz o2.pl Uzyskane one zostały prawdopodobnie z zarażonych komputerów użytkowników końcowych za pomocą trojanów/keyloggerów, badź też z serwera firmy trzeciej, która musiała przechowywać loginy/hasła polskich uzytkowników internetu. W związku z tym, by Państwa dane nie dostały się w ręce osób trzecich, zdecydowaliśmy się na zablokowanie wszystkich kont, których dane były takie jak w ujawnionej w sieci liście kont. W celu odzyskania dostępu do konta należy: *1.* Skorzystać z opcji odzyskania hasła za pomocą sms/pytania pomocniczego pod linkiem: http://profil.o2.pl/zapomnialem.php *2.* W przypadku braku możliwości odzyskania hasła (punkt 1) proszę wypełnić poniższe oświadczenie: http://c.firma.o2.pl/cf734/684f1bbb002a63e54b7562e4/zmiana_hasla_poczta Do formularza należy dołączyć kserokopię dowodu osobistego. Proszę pamiętać iż podpis na wniosku musi być zgodny z podpisem na dowodzie osobistym. Proszę również się upewnić, czy dowód osobisty jest czytelny. Dowód osobisty można powiększyć i rozjaśnić. Jeżeli jesteś osobą niepełnoletnią, formularz musi wypełnić Twój opiekun prawny, załączając ksero dowodu osobistego oraz swój podpis. i odesłać zwrotnie Pocztą Polską na adres: Grupa o2 Spółka z o.o. ul. Jutrzenki 177 02-231 Warszawa Istnieje również możliwość przesłania wszystkich skanów dokumentów na adres e-mail : zmianahasla@firma.o2.pl Z poważaniem Z poważaniem Albert Wójtowicz :D:D:D:D:D Bezpłatne konto mailowe, dali doopy na całej linii, a ja mam im jeszcze wysyłać xera dokumentów? Popieprzyło państwa i to zdrowo, szanowna załogo o2.pl Stracicie kilka tysięcy stałych userów 🖐️))

Gość skad taki mejl
wymysliles go na poczekaniu? ja nic nie dostalam

Gość zadnej poczty mi nie zablokowa
li

Gość b30
A co to, ich wina, ze miales tronaja w kompie? Ja moge sie zalogowac bez problemu.

Tak, tak, wymyśliłam. Nie mam co robić tylko wymyślać maile :O Nie napisałam, że wszyscy to dostali, ale kila tysięcy użytkowników tak. Hasła z serwerów powyciekały na zewnątrz w związku z czym konta zostały zablokowane. A mail od tego śmiesznego pana jest na stronie kontaktowej, wraz z numerem zgłoszenia :O

To nie jest wina użytkowników poczty, tylko serwerów o2.pl, nieumiejętnie zabezpieczonych. Wy macie elementarne problemy z czytaniem ze zrozumieniem :O

jak dobrze, że oprócz o2 mam onet, gmaila, interię i wp :P

Ten żart ci się nie udał, ale próbuj dalej ... może znajdziesz naiwnego, który udostępni ci swoje dane z dowodu osobistego.

Też mam inne konto, ale na zablokowanym miałam mnóstwo fotek kafeteriuszy, niektóre dość kompromitujące, więc jeśli wyciekną to nie moja wina :classic_cool:

Gość ale zobacz ile jest paskudnych
" Uzyskane one zostały prawdopodobnie z zarażonych komputerów użytkowników końcowych za pomocą trojanów/keyloggerów, badź też z serwera firmy trzeciej, która musiała przechowywać loginy/hasła polskich uzytkowników internetu." mogły być to trojany/keyloggery na kompach użytkowników, a wtedy oni jako o2 nie mają nic wpływu na to, właściciel portalu nie odpowiada jak korzystasz z netu. inna rzecz, że jeśli stało się to "masowo", to rzeczywiście coś z nimi musi być nie tak.

Gość b30
"To nie jest wina użytkowników poczty, tylko serwerów o2.pl, nieumiejętnie zabezpieczonych. Wy macie elementarne problemy z czytaniem ze zrozumieniem " przeciez wyraznie jest napisane "Uzyskane one zostały prawdopodobnie z zarażonych komputerów użytkowników końcowych za pomocą trojanów/keyloggerów" wiec to ty sie naucz czytac ze zrozumieniem, a nie innych pouczasz :o

Ten żart ci się nie udał, ale próbuj dalej ... może znajdziesz naiwnego, który udostępni ci swoje dane z dowodu osobistego.

Taaak, kurwa, sama od siebie wyłudzam skan dowodu osobistego, kretynko :D 🖐️ Wiem co piszę i zdaję sobie sprawę co to jest "użytkownik końcowy", w przeciwieństwie do ciebie. Poza tym, muszą się jakoś bronić, żeby zachować twarz, nieudacznicy z o2.

Gość ale zobacz ile jest paskudnych
tak, i ta inna firma, która przechowuje dane użytkowników. jaka firma? NASK może :O

Gość wyciekło tysiące haseł nie tyl
ko z o2, z onetu i wp też. To nie wina użytkowników, ale lipnych serwerów. Najlepszy jednak jest gmail.