Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewnie masz się podpisać

Usunął ktoś konto na NK po zmianie regulaminu?

Polecane posty

Gość a o co chodzi z tym nowym?

Gość sdsddd
dziewczyny nie sugerujcie się tym że nk została przejęta, facebook też zostanie przejęty przez tego samego rosjana, ja tam nie usuwam, aż takich danych tam nie macie, miejscowosc wiek i koniec. bez przesady

ale mogą korzystać ze zdjęć a to mi się nie podoba:( po co komu moje zdjęcia?:P

Gość to usun zdjęcia i już ja tak
zrobiłam

Gość nie moga tero zrobic
moga korzystac jedynie ze zdjecia glownego:) Z tych prywatnych w waszych galeriach nie!

Gość wszystko się może stać...
mogą wykorzystać zdjęcie z awataru...a nie z reszty

Gość konto na NK
Nowy regulamin NK daj nam swoje zdjęcie do reklamy. Nie? Skasujemy Ci konto ;) Posted on Czerwiec 22, 2010 Ewelina Dziubińska Comments (31) BOOKMARK nkwdPewnie duża część osób logująca się dzisiaj na serwis Nasza-Klasa zobaczyła rzucające się od razu w oczy zmiany w postaci nowej nazwy i logo. Od dzisiaj nie mamy już Naszej Klasy, ale NK. Dobrze, że nie NKWD ;) Poza zmianą nazwy i co się z tym wiąże grafiki loga zmienił się jednak również i regulamin. Nie wiem jak wielu z Was pamięta sprawę, która trafiła do sądu, a miała związek z wykorzystaniem wizerunku zdjęcia profilowego zamieszczonego na naszej-klasie na banerze reklamującym kartę kredytową jednego z banków. Koniec końców sprawa zakończyła się wyrokiem na niekorzyść serwisu. Domagający się 350 tys złotych odszkodowania uzyskał wyrok, w którym Sąd Okręgowy zasądził na jego rzecz zadośćuczynienie w wysokości 5 tys zł. Dowiedzieliśmy się również, że sąd: uznał, że reklama jednego z banków, który promował swoje karty płatnicze w ten sposób, że wykorzystywał zdjęcia właścicieli profili na Naszej Klasie, naruszyła jego dobra osobiste. Prawnicy obecnej już NK dojść musieli do wniosku,słusznie zresztą, że na jednej takiej sprawie może się nie skończyć. Wystarczy przecież sprytniejsza kancelaria, która lepiej uargumentuję stratę swojego klienta w postaci wykorzystania jego wizerunku w jakiejś tam reklamie doprowadzając do zasądzenia zadośćuczynienia w wysokości 500 tys. a nie 5 tys. zł. I tak oto pojawił się nam nowy regulamin! W nim rzecz niebagatelna, bo właśnie nawiązanie do owej sprawy z wykorzystywaniem wizerunku do celów reklamowych. Tak oto czytamy w regulaminie : Zgodnie z ustawą wyrażam zgodę na nieodpłatne przetwarzanie i wykorzystanie przez spółkę „Nasza Klasa Sp. z o.o., z siedzibą we Wrocławiu, przy ul. gen. J. Bema 2 (dalej również: „Spółka) mojego zdjęcia głównego (w tym wizerunku) umieszczonego w ramach portalu prowadzonego pod adresem nk.pl (dalej również: „Serwis) wraz z imieniem, nazwiskiem lub pseudonimem , jak również w celach reklamowych Spółki i jej kontrahentów, w ramach Serwisu lub poza Serwisem, w szczególności realizując cel społecznościowy. I od razu wszystko staje się jasne prawda? Jest zapis w regulaminie? Jest. Zaakceptował użytkownik? Jeśli ma konto, to zdecydowanie musiał. A co by się stało, gdyby zaakceptować nie chciał? Tak więc, moi Drodzy, od dzisiaj decydujecie sami! Albo zgadzacie się na oglądanie swojej twarzy na kartach kredytowych, kubkach zupek i marketingowiec-tylko-wie czym jeszcze lub też czytanie reklam ze swoimi imieniem nawołującym do znalezienie najlepszego partnera lub wzięcia najlepszego kredytu gotówkowego Albo żegnacie się z serwisem NK raz na zawsze.

Gość laski dlaczego tego nie rozmie
wiecie dlaczego trzeba wyrazic zgode na przetwazanie danych osobowych, poslugiwanie sie zdjeciami itd???? Nie? Ta opcja skierowana jest przede wszystjim do osob lamiacych regulamin! Do takich ktore umieszczaja w swoich profilach zdjecia innych, wtedy nk moze takimi zdjeciami zarzadzac i sama je usuwac! To samo z danymi innych osob! Jesli na danym koncie bedzie sie robilo dziadostwo to nk ma prawo do usuniecia konta, zdjec badz informacji! Przeczytajcie regulamin zanim zaczniecie tu rzucac miesem;)

Gość konto na NK
Jak by nie patrzeć to nielegalne:P

Gość maja_majeczka_22
wg mnie za duzo szumu sie robi z tym. nikt was nie umiesci na kartonie mleka..czy papierze. po co siac panike?

Gość i kto tu nie czyta
dokładnie regulaminów? Jest jasno napisane, ze zdjecia i dane nk może równiez przekazywać swoim kontrahentom czyli reklamodawcom. Nie mam zamiaru swoim wizerunkiem za friko promować np. papieru toaletowego :O bądź innego ustrojstwa :O

Gość maja_majeczka_22
no i nie bedziecie na papierze... ludzie zaczna usuwac konta i nk padnie...a nie moga do tego dopuscic..

Gość i kto tu nie czyta
maja --- a dasz mi taką pewność? Mnie marketingowca nie musisz przekonywać- wiem jak sie handluje danymi i wizerunkami :P a to, ze nk sama nie daje ludziom wyboru, to strzela sobie samobója :O i dobrze :)

Gość fundusz emerytalny
po zmianie regulaminu na portalu nasza-klasa został największy polski plebs tak samo jak na fotka.pl