Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przesrałam życie

jem to i tyje. jestem w ciazy. jak nie tyc?

Polecane posty

oto moj dzisiejszy jadłospis: sniadanie: 2 kanapki margaryna gulasz angielski z puszki ogorek (moj zoladek toleruje tylko taka konserwe, po wszystkim innym zygam, tylko to mi wchodzi:O:O) obiad: 2 ziemniaczki mlode z koperkiem, mizeria z jogurtem naturalnym, schabowy sredni. kolacja: 3 kanapki z tym samym co na sniadanie czy to tak duzo???? od paru dni je podobnie i tyje jak huj ciaza tydzien 15 :O jak nie tyc:O

Gość maja_majeczka_22
moim zdaniem dorzuc owocka i bedzie calkiem ok

Gość okorgin
a jaka jest twoja waga wyjsciowa? bo kobiety chude tyja czasem bardziej

Gość okorgin
w czasie ciąży u kobiet z niedowagą przysrost wagi powinien wynosić nawet do 15 kg

Gość postaram się byc kulturalna
W prawidłowej ciązy u kobiet z prawidłową waga przyrost powinien byc w granicach 9-15 kg.

Gość nfjhfjnjfhkdfn
to ile przytyłaś? a tak w ogóle to może powinnaś trochę urozmaicić dietę

Nie wyliczaj sobie kg w ciazy !Teraz masz sie zdrowo odzywiac i nie martwic ,ze bedzie do przodu z 15 nawet.Bedzie czas na zrzucenie po urodzeniu.

Twoja dieta jest bardzo uboga jak na ciaze, dziewczyny pisaly o owocach ale pamietaj o warzywach. Teraz masz naprawde dobry czas jest tyle swiezych owocow i warzyw. Na takiej diecie dlugo nie pociagniesz. I dzieeczyny maja racje jedz czesniej ale mniejsze porcje.

ja jestem w 15tc i jestem około -1kg. Moje rady 1. 5 posiłków, a mniejsze porcje tzn. ja nie wcisnę 3kromek na raz :) 2. Ogórek oprócz wody nie ma żadnych wartości odżywczych. Jedz pomidory, sałatę, fasolkę szparagową 3. Urozmaicenie- taka konserwa z puszki to same konserwanty- już lepiej sam chleb z masłem zjeść 4. Ważna jest godzina jedzenia kolacji- najpóźniej 18-19 mój jadłospis dzisiejszy śniadanie około 8 1 kromka ciemnego chleba z pastą jajeczną plus pomidor obiad ok. 14 talerz żuru z kiełbaską kolacja około 18 kromka chleba z serem żółtym i sałatą do tego około 11 i 16 czereśnie razem 0,5kg do słodyczy mnie nie ciągnie, jedyną słodkością jest pepsi, którą piję w ilości 2l na 2tygodnie- około pół szklanki dziennie. Pomaga na mdłości :)

Gość to przez tą diete teraz tak
tyjesz. Organizm odrabia straty. normalka. Ja jem jak slon, garnek barszczu z burakami potrafie wchlonic w 2 godziny. hehe. Ciagnie mnie akurat do zdrowych rzeczy, nie jem slodyczy. ale i tak jest plus 5 kg 23 tc

Jak bedzies ztak jadla jak jesz teraz to w 9m sie w drzwi nie zmiescisz. Czemu zamiast tego gulaszu :P nie jesz jakichs owocow i warzyw? Ja do piatego mies bylam 5kg na minusie a Ty kochana tyjesz na potege. Jedz czesciej a mniej ! I skoncz z tym sztucznym gulaszem z konserwy, fuuuujjjj jak Ty to mozesz jesc toz to sama chemia.

jak zaszlam w ciaze wazylam 55kg przy 170cm. W czasie ciazy nie przejadalam sie, jadlam tak jak przed ciaza, a i tak przytylam 30kg(!!!) 4 dni po prorodzie wazylam juz 15kg mniej. Jestem 3 miesiace po porodzie i mam jeszcze 10kg do zrzucenia. Eydaje mi sie, ze jak masz przytyc, to i tak przytyjesz, dzieciatko robi sobie zapasy ;) Wazne jest, zebys uniknela rozstepow wiec dbaj o skore :)

Gość 10, 15 czy 20 tez bym przezyla
hmmm przez mysl by mi nie przeszlo, zeby interweniowac kiedy waga mi rosla w ciazy...fakt buczalam ze robi sie ze mnie wieloryb bo do 3ciego miesiaca bylam 6kg do przodu...teraz jestem na wylocie 30tygodnia i waga pokazuje rowne 10kg w gore...trudno, gdyby pokazala 15 czy 20 tez bym przezyla...przed ciaza nie jadlam praktycznie nic, ciagnelam na kawie i papierosach + 10h pracy dziennie...wiec kiedy zmienilam tryb zycia (od 5 miesiaca przestalam pracowac) i zaczelam jesc, waga musiala podskoczyc, nie odmawialam sobie slodyczy tez- przed ciaza moglam miesiace slodkiego nie jesc, w czasie ciazy az sie trzeslam na widok babeczki czy ciastek... owoce, warzywa, jogurty, miesko, jajka, ryby, pieczywo pelnego przemialu, muslie staralam sie jesc wszystko i wybierac to co danego dnia bylam w stanie przelknac...ciaze znosze bardzo dobrze, delikatne mdlosci i mnie dopadly, ale nie byly az tak uciazliwe... pamietaj ze organizm jest nastawiony na odkladanie tkanki tluszczowej ktora bedzie Ci potrzebna w czasie karmienia...nie mysl ze niektore kobiety przytyly w czasie ciazy 6kg, kazda z Nas jest inna...moja mama przytyla 30kg, na brzuchu mogla sobie postawic talerz;) byla jednym wielkim brzuchem + raczki i nozki jak patyczki...bywa;) nie przejmuj sie...odpoczywaj, spaceruj, gimnastykuj sie- jezeli lekarz Ci na to pozwala i ciesz sie swoim stanem...ciaza bywa czasem naprawde upierdliwa;) wiec przyrost wagi to nie taki wielki problem...

Gość a co powiecie na to
ja przytylam w ciazy 30 kg:O W drugiej, a w pierwszej 27....po pierwszej zrzucilam wszystko, natomiast po drugiej nie moge zrzucic ani jednego kilograma:O W ciazy jadlam 5 posilkow dziennie, malych, sniadanie, obiad , kolacja a w miedzyczasie garsc orzechow, migdalow, suszone owoce itd;) Potrafilam miesias stac z waga w miejscu a potem w ciagu 4 dni przybrac 8 kg naraz:O:O:O Niewiem dlaczego waga tak gwaltownie wzrastala? To nawet nie byla zbierajaca sie woda, bo gdyby tak bylo to juz bym wszystko zrzucila! Od porodu spadlo mi zaledwie 7 kg (dziecko duze i wody), a potem ejszcze 2 kg w ciagu 4 m-cy:O Mam jeszcze do zrzucenia 21 kg:O Masakra, chyba udam sie do dietetyka bo mi sie ten moj metabolizm nie podoba! dodam ze karmei cyckiem, przy pierwszym dziecku tez nie moglam schudnac karmiac...no ale teraz to przesada:O

Gość zbadaj TARCZYCE!!! koniecznie

Gość 10, 15 czy 20 tez bym przezyla
jak poprzedniczka radzi zbadaj sobie hormony tarczycowe, ja na dzien dobry w czasie ciazy musialam sobie zrobic komplet badan i wlasnie min tsh...cukier tez warto sprawdzic...a jak nie to do lekarza!!!

Gość przed ciążą 45 po ciąży 45
to normalne że w ciąży tyjesz. Chyba sobie nie wyobrażałaś że będzie inaczej. A juz odchudzanie w ciąży jest chyba... kontrowersyjne co najmniej. Ja przytyłam 20 kg, wyglądalam jak hipopotam, ale miesiąc po wróciłam do wyjściowej wagi. Zero celulitu, zero rozstępów

Gość alliska
ja przytyłam 25 kg ale dosc szybko schudlam 20, tylko te 5 mi zostalo i nie moge zrzucic, ale karmie wiec sie nie odchudzam. tylko ze ja żarłam w ciązy co mi wpadlo w ręce slodycze w ogromnych ilosciach