Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po pierwsze

ruchy płodu w 19 tygodniu

Polecane posty

Gość po pierwsze

Jestem w 19 tc. Od tygodnia czuję delikatne ruchy plodu. Wczoraj poczułam prawdziwe kopnięcie, oczywiście bardzo delikatne, ale jednak... A dziś nic. niepokoję się trochę. Czy może tak być, że jednego dnia czuję ruchy a drugiego nie?

Gość po pierwsze
wypowie się, któraś przyszła mama?

Gość Ja jestem :)))
To normalne, dopiero za jakiś czas ruchy będą intensywniejsze, wyczuwane codziennie

Możesz zjeść coś słodkiego albo napić się soku, wtedy dziecię zwykle bardziej się pobudza. Ale jak nie będziesz dziś nic czuła to się nie martw, na tym etapie ułożenie płodu jest zmienne i może kopać Cię "do środka" czego możesz nie czuć

ja poczulam pierwsze ruchy kolo 15 tyg, lekkie musniecia, od tamtej pory ruchy czasami sa a czasami ich nie czuje w ogole , np przez ostatnie 2 dni nic nie czulam, mam monitor do sluchania serduszka, takze wiem ze dzidzia ma sie dobrze, mysle ze na poczatku te ruchy sa nieregularne, nie ma czym sie denerwowac,

Gość po pierwsze
Dzięki. Jakoś nie znalazłam informacji na ten temat w książce, którą czytam podczas ciąży.

A my Ci mówimy z doświadczenia :) Książka nie zawsze daje na wszystko odp :)

Gość po pierwsze
No właśnie dlatego zapytałam. Czytalam o zjedzeniu słodyczy i wtedy podobno bardziej sie rusza, ale właśnie dziś nie działa. Ale jak tak może być na poczatku to ok. Nie wiedziałam jak to jest, czy jak zacznie sie ruszać, to już codziennie czuję, czy właśnie może tak byc , że przez kilka dni nic. jakoś lekarza też zapomniałam zapyatac na ostatniej wizycie.

dziecko tak jak dorosly raz ma lepszy dzien raz gorszy, jednego dnia skopie Ciebie porzadnie drugiego dnia bedzie spokojne. to normalne i nie przejmuj sie, zjedz cos slodkiego, maluszek powinien sie rozbudzic. Moja wariuje jak zjem czeresnie albo truskawki i ma po tym czkawke.

Gość blackly
tez jestem w 19 i ruchy czuje juz 2-3 tyg/.. .tez sie balam jak był przestuj na dzien T_T ale gin powiedzial ze to normalne:) ja juz sie tak do tych ruchów przyzwyczaiłam ze jak ich nie ma chociaz raz dziennie to mi dziwnie T_T

Gość majjjjka35
a ja w ostatniej ciazy ruchy pierwsze poczulam dopiero w 21tc i tez na poczatku bylo tak ze raz je czulam a raz nie,a ciaza 3 wiec balam sie ze cos nie tak z dzidzia no ale na szczescie wszystko ok :)