Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość absolwentka 2009..............

Urlop a praca w czasie studiów dziennych

Polecane posty

Sprawa wygląda tak. Studia dzienne skończyłam w lipcu 2009 roku. Od lipca 2008 roku do maja 2009 roku ( studiując jeszcze ) pracowałam na umowę o pracę w pewnej firmie. Od czerwca 2009 pracuję na umowę o pracę w innej firmie. W sumie będę miała prawie dwa lata pracy ( miałam miesięczna przerwę między jedną a drugą pracą), ale okresy studiów i pracy na siebie zachodziły. Do wczoraj przekonana byłam, że należą mi się tylko 20 dni, ale dzisiaj rozmawiałam z kolegą w podobnej sytuacji i on twierdzi, że należą się 26 dni. Jak wy sądzicie??

Gość to wszystko zależy do
stażu pracy dolicza się czas liceum, studiów, pracy w gospodarstwie rolnym rodziców np. i inne pierdoły - zapytaj kadrowej po prostu.

Ja wiem, że studia to jakby osiem lat pracy, tylko zastanawiam się czy jest możliwe, by mi policzono ten rok w czasie, którego jeszcze studiowałam, a pracowałam.

Gość takie rzeczy się nie dublują

Gość babble25
jesli pracowalas w czasie studiow, to ten czas nie wlicza ci sie do stazu urlopowego. wlicza ci sie jedynie to, co przepracowalas PO zdobyciu dyplomu (obojetnie - magisterskiego czy licencjackiego czy inzynierskiego). jesli od czasu zdobycia dyplomu przepracujesz 2 lata, to masz 10 lat stazu pracy i nalezy ci sie 26 dniu urlopu. jesli nabywasz prawo do 26 dniowego urlopu gdzies w srodku roku - np we wrzesniu 2011 stukna ci dwa lata przepracowane, to DO wrzesnia 2011 nalezy ci sie 20 dni urlopu, a od wrzesnia 2011 masz prawo do 6 dni wyrownania. czyli teoretycznie w 2011 masz juz 26 dni urlopu, ale do wrzesnia mozesz wziac nie wiecej niz 20 (mozesz mniej).

Czyli jest tak jak myślałam. A najbardziej wkurza mnie fakt, że gdybym miała nie 5-letnie magisterskie, a licencjata plus magistra to bym miała już 26 dni urlopu.

Gość babble25
przemeczysz sie jeszcze pol roku, a od 2011 bedziesz juz miala 26 dni, nie tak dlugo ;) wytrzymasz.

Ja tam cały czas tak myślałam, tylko mi dzisiaj kolega narobił nadziei;)