Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfgfgfgfgfgfgfd

Praca w Tesco w Wielkiej Brytanii

Polecane posty

Gość gfgfgfgfgfgfgfd

Na stronach Tesco znalazłam ofertę pracy w sklepach Tesco w UK. Wszystko to wygląda dość kolorowo, dlatego jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia odnośnie takiej prac, bardzo proszę o informacje (Mam 19 lat - w październiku 20, jeste, na pierwszym roku studiów)

Gość gfgfgfgfgfgfgfd
Może ktoś chciałby jechać ze mną?

Gość majestatyczna
sama jestem ciekawa

Gość gfgfgfgfgfgfgfd
Z checią bym pojechała przynajmniej na rok, na stronie podano informacje, że można jechać w grupach do 4 osób, zawsze pewniej.

Gość jak dokładniej wygląda ta
oferta

ja pracowałam w tesco i zbyt kolorowo tyo nie wyglądało ledwo dałam rade płacic za mieszkanie

Gość gfgfgfgfgfgfgfd
http://www.tesco.pl/praca-UK/faq.php (fragmenty) Oferujemy: umowę o pracę na czas nieokreślony (podpisanie umowy już w Polsce) zatrudnienie bezpośrednio w Tesco Stores LTD płatny urlop pomoc w dopełnieniu formalności związanych z podjęciem legalnej pracy w Wielkiej Brytanii (WRS, NIN) organizację transportu i zakwaterowania (3-opcje zakwaterowania) możliwość wyjazdów dla par i grup (maks. 4-osobowe grupy) szkolenia na stanowisku pracy 5. Czy firma Tesco zorganizuje dla mnie zakwaterowanie na czas pobytu? Obecnie firma Tesco oferuje pracownikom z Polski trzy formy zakwaterowania: - Wynajęte przez firmę CRM mieszkania - są to mieszkania posiadające 2 pokoje sypialne oraz pokój dzienny, z których będą Państwo korzystać wraz z 3 innymi osobami. Pokój sypialny będą Państwo dzielić z jedną osobą. Koszt wynajmu mieszkania wynosi najczęściej 65.00 GBP tygodniowo i nie obejmuje opłaty za wodę, gaz i elektryczność. Umowy najmu mieszkania podpisywane są na okres 12 miesięcy. - Tymczasowe zakwaterowanie - które zostanie dla Państwa zorganizowane na okres pierwszego tygodnia od momentu przyjazdu do Wielkiej Brytanii. Korzystając z tej opcji, będą Państwo zakwaterowani w hostelu. Opłata będzie wynosić 120 GBP za tydzień pobytu. Kwota ta zostanie pobrana z pensji w ratach w ciągu pierwszych pięciu tygodni pracy. - Własne zakwaterowanie - w sytuacjach, kiedy mają Państwo zapewnione własne zakwaterowanie. (...) reszta na tej stronie Można by wynając mieszkanie na 4 osoby na przykład.

Gość gfgfgfgfgfgfgfd
Gdzie pracowałaś, jak mieszkałaś? (ile osób itd)

mieszkałam w pokoju 2 osobowym po opłaceniu mieszkania , liczników, kupieniu biletów autobusowych nie wiele zostawało mi na jedzenie. zarabiałam jakos 120-150 funtów na tydzien

Gość uwazaj uwazaj
Zeby to nie byla jakas wpadka ;) Najlepiej popros o jakies nry bezposrednio do Uk, do ludzi ktorzy zajmuja sie naborem osob itd ;) A co do platnego urlopu to jakos wierzyc mi sie nie chce, no chyba ze dostaniesz kontrakt, ale tego nigdy nie ma odrazu, poza tym trzeba sie wykazac. Co jeszcze hm?? Kazda praca fizyczna jest w jakims stopniu ciezka, ale mysle ze kazdy moze dac rade. Czlowiek sie uczy i lapie wprawe :)

co do płatnego urlopu to miałam

Gość Hm... malo malo
Malo Ci jakos zostawalo, albo rozrzutna jestes. 120 funtow to nie tak zle ;P Jezeli jest 2 pokojowy pokoj to dajmy na to ze kosztuje jakies 90 funtow na tydz plus jakies 5 funty za media itd. 90 na dwie osoby to jest 45 funtow plus te 5 to 50. Czyli ze 120-50 wychodzi 70. Jedzenie jakies 30 to na czysto 40. No to w sumie nie wiele. Ale i tak zle nie jest:P Na czarno robilas?? Jezeli pracujesz na pelen etap to w zyciu nie moglo CI wychodzic 120-150, conajmiej 160 powinno byc, bo chyba wiesz ile wynosi najnizsza krajowa??

pracowałam legalnie w tesco niestety nie na pełny etat

40 funtów jak zostanie i jak możesz to odłożyć to nawet nawet. Ale to jak sama na siebie. W ogóle to jakbyś chciała jakieś ciuszki czy coś to nie jest to tak różowo. Albo mieszkać samemu. Minimum 220 funtów trzeba zarabiać żeby się utrzymać normalnie mieszkając samemu albo ze swoją dziewczyną czy chłopakiem

za miejsce w pokoju płaciłam 7o funtów + media z kupieniem bilatu na dojazd i mediami wychodziło ponad 80 funtów więc zostawało mi troche ponad 30 nie wiem gdzie Ty widziałas miejsce w pokoju za 45 funtów , moze w jakims małym miescie

Gość Hm... malo malo
No tak.

no ja wówczas miałam 20 lat pamiętam jak zaczęła się zima, a ja nie miałam kasy na kurtkę masakra

Mój kolega pracuje w Tesco na kontrakt. Zarabia ok 1000 funtów miesięcznie, pracując na nocki (5 w tygodniu) po 8 godz. Układa towary na pólkachi nie narzeka, choć przyznaje, że czasem bywa ciężko.

Gość gfgfgfgfgfgfgfd
ZDŻ - właśnie o tym myślę, żeby zebrać grupę i pojechać

no za nocki więcej płacą więc ma lepiej i jak mu daja 8 godzin o tez spoko mi dawali zazwyczaj 5-6 godzin dziennie

Gość gfgfgfgfgfgfgfd
Konfi, gdzie konkretnie pracuje kolega? W jakim mieście?

Gość jkjkjkljkljkljkl
Jak chcesz to dam ci numer do pracy w tesco. Jakies 3 miesiace temu bylo ogloszenie w polskim sklepie, moj znajomy szukal pracy wiec spisalam numer, zadzwonil i raca byla, ale nie wiem jak tam jest bo dawno go nie widzialam. Znajomi mowia ze lekko nie jest. Tylko ze to jest praca w okolicach Manchester i nie wiem czy aktualna, ale sa polscy tlumacze jakby co, zadzwonic nie zaszkodzi

Gość gfgfgfgfgfgfgfd
Będę wdzięczna za ten numer :)

Gość jkjkjkljkljkljkl
+441619129162 - to angielski numer, dzwoniac popros o Ize (jej imie bylo podane przy numerze), jesli jej nie bedzie to inny polak, albo pogadaj z anglikiem jesli dasz rade. Nie wiem czy to jest jeszcze aktualne, no i moga szukac ludzi ktorzy juz sa w Anglii. Zadzwon i zapytaj

Gość jkjkjkljkljkljkl
mi sie wydaje ze lepiej by bylo jakbys przyjechala do UK, majac ze soba kase na przezycie na 2 miesiace i poszukala pracy tutaj, na poczatek tez jakas fabryka, ale lepsze to niz tesco i kasa wieksza