Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak okresu

ciaza na spirali???

Polecane posty

Gość brak okresu

dzis mam 30 dzien cyklu a okresu ani widu ani slychu;/ mam zalozona spirale od 4 miesiecy, od 2 tygodni pobolewa mnie podbrzusze tak jak na okres;/ wczoraj robilam test i wyszedl negatywny... co to moze byc?

Gość brak okresu
zapomnialam dodac ze mam 25 dniowe cykle

Gość nika123456
nie wiem ja z toba jest, ale ja jak lerzałam na ginekologi to lerzała ze mna babka która miała załozona spirale i była w ciąży. Ja sie nie znam na tej metodzie ale z tego co mowila to wynikalo ze nie dla wszystkich ejst ta metoda.

Gość a jaka masz spirale???
bo jezeli to mirena to okresy przy nich zanikaja nie ma wcale, po pewnym czasie poniewaz sluzowka macicy pod wplywem hormonow robi sie tak cienka ze nie ma sie co zluszczac o ile to zwykla spirala test juz by raczej w 30 dc skoro masz cykle 25 dniowe wykazalby ciaze, po prostu Ci sie spoznia ja tez przy spirali mialam roznie zdarzaly sie cykle 26 dniowe a byly i 33, 34 dniowe, przy zwyklej spirali masz "swoje normalne okresy" wiec zdarza sie opoznienie wyluzuj napij sie czerwonego wina, herbaty z malwy, i jezeli o ile okres sie nie pojawi zrob test za pare dni, ale mysle ze bedzie ok:)

Gość i urodzi
ci sie dziecko ze spirala wrosnieta w raczke albo co gorsza brzuszek, glowke... po zalozeniu spirali przez pierwsze pol roku do gina co miesiac trzeba chodzic, pozniej co pol roku trzeba kontrolwac, w przypadku zatrzymania okresu albo zbyt duzego krwawienia trzeba isc na wizyte, nie mowil ci lekarz o tym?

co to za brednie z ta wrosnieta spirala?:o zanim zaczniesz pisac takie klechdy to doucz sie podstawowych informacji na ten temat nic takiego nigdy nie ma miejsca!!!! ciaza przy spirali rozwija sie nad lub pod spirala jak juz i w tym wypadku zalezy tez jakie postepowanie wdrozy lekarz i czy spirale usunie na poczatku ciazy czy tez zostawi ja w macicy i zostanie wydalona wraz z lozyskiem przy porodzie

Gość brak okresu
nie mam hormonalnej tlko zwykla;/ lekarz kazal przyjsc raz na wizyte kontrolna a potem za 6 miesiecy;/ troche sie martwie bo nie dosc ze biore tony lekow na atme i alergie to jeszcze mialam robiony rtg tydzien temu;/ mam nadzieje ze to falszywy alarm... zreszta lekarz mi powiedzial ze mam tak mala macice ze w moim przypadku ciaza jest niemozliwa co mimo wszystko wcale mnie nie uspokaja;/

przede wszystkim wyluzuj i sie nie stresuj bo to dodatkowo sprzyja opoznieniu, jak napisalam test zrobiony rano prawidlowo w 30 dc cyklu raczej juz by ciaze wykazal, 30 dc cyklu to jeszcze zadne opoznienie, poczekaj trzy cztery dni i zrob kolejny test o ile okres sie nie pojawi,ale moim skromnym zdaniem mimo ze wrozka nie jestem w ciazy raczej nie jestes

Gość brak okresu
dzieki :) bo ogolnie ciaza to niebylby koniec swiata tyle tylko ze w tym miesiacu po tym rtg i tych lekach to tragedia;/

Gość spiralkowa mama
???

Gość brak okresu
a ja nadal czekam:/