Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kontrowersyjnie z rana

legalizacja aborcji ale nie refundacja-za czy przeciw?

Polecane posty

państwo do tego oczywiście nie dołoży, ale będzie legalna więc jeśli kobieta będzie chciała jej dokonać to może to zrobić w normalnych warunkach a nie w podziemiu-rozwiązanie idealne? wyraźcie swoją opinię

o ile chcesz się cieszyć edukacją, przywilejami kobiet i innymi takimi to raczej komisyjne zapładnianie bo aktualna ilość dzieci w europie jest na tyle niska i imigracja arabów jest na tyle wysoka + ich rodziny z 10 dzieci, że w przeciągu 40 lat będziemy mieli euroarabię. A arabowie założą ci burkę na łeb a jak się "puścisz przed ślubem" to cie ukamienują :classic_cool:

nie potrafię zająć stanowiska w tym temacie. Za "komuny" można było legalnie przeprowadzić aborcję i o ile dobrze pamiętam, jakoś nie zmiejszyła się ilość Polaków, a wprost przeciwnie. Po wprowadzeniu restykcyjnych nakazów, powstał problem odwrotny, spadek narodzin, dziwne zjawisko..... Powstał natomiast czarny rynek i podziemnie takie, że można się przewrócić z wrażenia, wystarczy poczytać normalną ludzka , gazetę, a nie jakieś oszołomskie bzdety typu Nasz Dziennik

Gość Czarnuuuuuula
Jak można zabijać dzieci. Żaden człowiek nie ma prawa decydować o tym czy zabije czy nie. Każdy powinien wiedzieć, że sex to nie tylko przyjemność, ale i odpowiedzialność.

Gość Abbby_
Mogliby zalegalizować. Przecież jak już ktoś wspomniał "podziemie aborcyjne" istnieje i ma się bardzo dobrze. Jednak nie zawsze jest to humanitarne i bezpieczne dla zdrowia. Chyba lepiej, aby kobiety usuwały w szpitalach, pod fachową opieką niż później miały się w domu wykrwawić, bo coś źle zostało zrobione. Ja nie jestem ani za ani przeciw - uważam, że mamy prawo decydować sami za siebie i brać pełną odpowiedzialność za popełnione czyny. Więc nie osądzam kobiet, które to robią i nie obchodzi mnie to czym się kierują.. Ich życie, ich sprawa.

w.i.t.c.h jak ktoś chce dokonać aborcji i tak to zrobi czy to będzie legalne czy nie. } Kradzieże też są nielegalne a jak ktoś chce to i tak ukradnie. :classic_cool:

blondyn racja!

Za komuny, prokreacja a potem hodowla dzieciaków, była jedyną rozrywką zalecaną przez sekretarza partii z jednej strony, a proboszcza w kościele z drugiej strony, i nauka zapobiegania niechcianej ciąży, nie była potrzebna. W dzisiejszych czasach, seks zrobił się przyjemnością, towarem na sprzedaż, ale nie poszła za tym nauka jak uchronić się przed niechcianą ciążą, ot i cały problem, rozmuchany przez oszołomów typu Pośpieszalski i innych pisiorków....

aborcja dla każdego!...;)

w filmie amerykan pie, prezerwatywę, zażywał gościu doustnie, a Cejrowski wyśmiewał używanie bananów do nauki, pozostaje metoda prób i błędów.

Międzynarodowy zespół badaczy stwierdził, że aborcja jest niebezpieczna dla kolejnych dzieci. Zespół, któremu przewodniczył dr Robbert van Oppenraaij z Erasmus MC University Medical Centre, przedstawił swoje wnioski na 25 dorocznym spotkaniu European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) w Amsterdamie. W swojej prezentacji dr van Oppenraaij stwierdził, że jedna aborcja podnosi ryzyko przedwczesnych urodzin w następnej ciąży o 20 %. Dwie lub trzy aborcje podnoszą to ryzyko o 90 %, zaś ryzyko urodzin bardzo przedwczenych - tj. w nie więcej niż 34 tygodniu - jest podwojone. "Można wyciągnąć wniosek," powiedział dr van Oppenraaij, "że wcześniejsze aborcje związane są ze zwiększonym ryzykiem przedwczesnych i bardzo przedwczesnych urodzin." Wystąpienie konferencyjne oparte było na artykule opublikowanym niedawno przez ten zespół w ESHRE's Human Reproduction Update. Badania składały się z przeglądu literatury z 75 badań przeprowadzonych pomiędzy rokiem 1980 a 2008, koncentrujących się na przewidywaniu zdrowia ciąży na podstawie komplikacji we wczesnej ciąży. Liczne niezależne badania odkryły ten związek pomiędzy aborcją i przedwczesnymi urodzinami. Najistotniejsze z nich były wnioski niemieckiego zespołu, który przebadał ponad dwa miliony ciąż pomiędzy rokiem 1995 a 2000. Zgodnie z nimi ryzyko przedwczesnych urodzin zwiększone jest o 30 % po jednej aborcji, a o 90 % po więcej niż jednej aborcji.

Gość niechcianaciaza
Jeśli znalazłaś się w sytuacji że jesteś zmuszona podjąć trudną decyzje pozbycia się niechcianej ciąży to powinnaś dokładnie przeczytać to co jest tu niżej napisane: Otóż, jakieś pół roku temu miałam ten sam problem.zaczęłam tak jak wy szukać pomocy i informacji w internecie,informacji było sporo ale wiele sprzecznych ze sobą....za to ofert zakupu odpowiednich środków bardzo dużo o przeróżnym przedziale cenowym od 100zł do 1000zł. wszystkie ogłoszenia napisane pseudonaukowo z dużą ilością farmaceutycznego słownictwa lub w stylu że niby ,,sama przeszłam kuracje i trochę mi zostało więc mogę odsprzedać..." zdecydowałam się na zakup, sprzedawca był bardzo przekonujący za dwa dni dostałam listem poleconym torebkę z witaminami... za które zapłaciłam 300zł. Znalazłam innego sprzedawce który za 200 zł proponował arthrotec i wysyłkę listem pobraniowym z możliwością sprawdzenia zawartości i znów za 2 dni listonosz przyniósł i poinformował mnie że na przesyłce nie jest zaznaczona taka opcja.... będąc zestresowana sytuacją i ze względu na czas który w naszej sytuacji ma kolosalne znaczenie, zdecydowałam się zapłacić i odebrać i znów zostałam oszukana bo w środku zamiast arthrotecu była prezerwatywa. Pomyślałam sobie że poszukam ogłoszeń z odbiorem osobistym to już nie zostanę oszukana ale i tu o dziwo gdy dzwoniłam to pytano się mnie z kąt jestem i zawsze okazywało się że ci sprzedawcy są z daleka więc odbiór osobisty nie wchodził w rachubę tylko wysyłka ..... Przełamałam wstyd i poprosiłam znajomego z Holandii o załatwienie mi ru486 (tam jest ogólno dostępny) a znajomą panią aptekarkę o arthrotec i tak się zakończyła moja nieprzyjemna przygoda z zakupami w sieci. Lecz, będąc bezrobotną, mającą niemiłe doświadczenie z tym tematem i wyrobione dojście do tych środków postanowiłam trochę na tym zarobić ale nie oszukując tylko sprzedając taki zestaw potrzebującym kobietą na bardzo przejrzystych i uczciwych zasadach: zestaw 12tab ARTHROTEC, 1 TAB RU486 SPECJALNĄ ULOTKĘ PRZETŁUMACZONĄ NA JĘZYK POLSKI OPISUJĄCĄ PRZEBIEG KURACJI I ODPOWIADAJĄCĄ NA WSZYSTKIE EWENTUALNE PYTANIA ZWIĄZANE Z KURACJĄ I WSZYSTKIMI MOŻLIWYMI OPCJAMI Z NIĄ ZWIĄZANYMI I NURTUJĄCYMI NAS PYTANIAMI Skuteczność zestawu to 98% TABLETKI SĄ ORYGINALNIE ZAPAKOWANE W BLISTRY I PUDEŁKO Z DŁUGĄ DATĄ WAŻNOŚCI wysyłam tylko: zwykłą przesyłką pobraniową i zawsze z możliwością sprawdzenia zawartości przed zapłatą E-przesyłką pobraniową i zawsze z możliwością sprawdzenia zawartości przed zapłatą (E-przesyła to taka która nie przychodzi na adres domowy tylko na pocztę , poczta wysyła SMS-a do tej osoby że ma przesyłkę do odebrania z urzędu, powoduje że nikt z domowników nie musi wiedzieć o jej przyjściu ani o zawartości) jeśli by do ciebie przyszła przesyłka bez opcji sprawdzenia zawartości to jej nie odbieraj !!! w Holandii RU486 kosztuje 29 euro arthrotec w aptece na receptę 60zł, ja cały zestaw który możesz mieć w domu w ciągu 2 dni bez kombinowania, latania po lekarzach i proszenia się o receptę (nie chcą wypisywać ze względów moralnych)sprzedają za 350zł KOSZT RAZEM Z WYSYŁKĄ TO 350ZŁ Jeśli jesteś zainteresowana to proszę o tel lub SMS-a na nr 518 194 183 odpowiem na wszystkie pytania