Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maamaa Matuśka

butki do nauki chodzenia

Polecane posty

Ja nie patrzylam na marke. Sprawdzalam tylko czy sa z odpowiedniego materialu(zeby nozka sie nadmiernie nie pocila), czy maja wyprofilowana wkladke i koniecznie musialy byc za kostke.

Gość polecam skarpetki z abs
moj synek wlasnie uczy sie chodzic. Za rada ortopedy kupilam skarpetki- butki z abs od spodu. o mamy tej firmy http://www.allegro.pl/item1082087606_skarpetki_z_podeszwa_abs_sterntaler_21_22_wiosna.html a na spacerki mamy sandalki ze skory i z zapietkiem (co jest podobno wazne) ale firmy nie pamietam. kolezanka poleca ecco i bartka ale ceny maja spore.

na boska?? ja własnie byłam przekonana ze powinno sie dziecko uczyc chodzic w butkach ,człowiek całe życie sie uczy ;-),narazie to mój Maluszek dopiero próbuje ale strasznie mu sie podoba i rwie sie do tego ,z tym ze czasem jak ma tylko skarpetki to stawia nóżki na paluszkach

ja kupuje raczej giętkie jak w sportowych, wazne zeby sie noga nie pociła i zeby był lekki but. Bylam u dwóch ortopedów i przy okazji pytałam o buty, obaj niezależnie stwierdzili, że bartki itp to naciąganie rodziców. pamietaj o palcach, bo jak sie o cos potknie to bedzie krew...

na boso, bez skarpetek puszczałam swoją po domu. A jak latem mialam do dyspozycji "bezpieczną" trawę czy piasek to też. mialam wrazenie ze bez butów łatwiej jej szło :D

dałam za bartki ponad 200 na zime, byly super. Noga sie nie pociła, lekkie, wygodne, cieple, nieprzemakalne bo membrana. OK tyle moge dac za komfort suchych i cieplych nog u dziecka zimą. Ale polbuty, sandały kupuje do 50zl, szybciej wyrasta niż sie niszczą, bartki i inne omijam szerokim łukiem. Za co tyle sobie życzą, nie wiem?

Gość mamussiaaaa dzieciaczka
a jakie buty do naukli chodzenia na lato?? wydaje mi sie ze trzewiki na lato beda za cieple, na boso wszedzie tez nie moze pojsc Bartki mi sie nie podobaja zastanawiam sie czy znajde gdzies sandalki dla dziewczynki z zakryta pieta, palcami i usztywniona kostka?? Na razie jeszce nie chodzi- tzn przesuwa sie trzymajac sie mebli. W domu ma bose stopi albo plocienne tenisowku ( niskie ). i sie zeastanawiam czy in westowac w buty na lato czy kupic dopiero trzewiki na jesien?? macie jakeis stronki do polecenia, oproc tego wszedobylskiego bartka??

Gość Daria Ch.
hejka :D mam do sprzedania kilka obrazów :) zainteresowanym wyślę zdjęcia ;) zajmuję się też malowaniem na zamówienie (portrety, krajobrazy, abstrakcje) Daria Ch. :) piszcie na gg 4336329 :)

Gość moje dzieci ...
http://www.gucioshoes.com/pol. Uczyły się chodzić w takich. W Częstochowie tylko w ortopedycznym ale to normalne butki. mój syn przez dwa lata nie chciał nosić innych. Ale kiedy tylko można polecam boso. a w domu na pewno.

Gość Najlepiej dzieci uczą się chod
zić w takich w których czują podłoże, tj miękkich skórzanych kapciach dla niemowląt!

Gość Najlepiej dzieci uczą się chod
Albo w skarpetach lub boso!

sandały kupiłam w ccc takie własnie, błękitne niby dla chłopca :P dla dziewczynek pelno jest takich paseczkowo cekinowo kwiatkowych badziewi, mdli mnie od tego. szukaj w ccc albo na allegro kup uzywane. I tak w nich dlugo nie pochodzi

ja uczyłam na boso :) w domu biegał i biega bez butów, na dwór miał bartka, a teraz na dworze biega głównie boso, czasem w sandałkach z pełną piętką i zakrytymi palcami.

Gość moje dzieci ...
Używane buty polecam wszystkim tym co chcą zniszczyć dzieciom stopy. Ludzie nie róbcie takich głupot, Nogi służą całe życie. dbajcie o nie.