Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onna89

zespół PCOS

Polecane posty

Gość onna89

witam, mam problem z nieregularna miesiaczka. Od dluzszego czasu lecze sie u ginekologa, tylko ze ona nie wie co jest przyczyna rozregulowanego cyklu. Mialam badania Fsh i lh, i niby stosunek tych dwoch wielkosci moze wskazywac na zespol, ale mialam usg przez brzuch i wyszlo wszystko ok. Ponad to od okolo 6 m-cy regularnie zazywam duphaston na wywolanie miesiaczki i ona wtedy jest regularna jak w zegarku. Poza tym podobno objawy kliniczne nie wskazuja na pcos, bo jestem szczupla, nie mam problemow z owlosieniem, prolaktyne tez mam w normie. Teraz skierowala mnie do kliniki endokrynologicznej bo juz nie ma pomyslu co ze mna zrobic. Czy ktoras z Was byla w podobnej sytuacji? czy mam powody do zmartwien? Jakie badania moge miec wykonywane w tej klinice endokrynologii? Prosze o jakies odpowiedzi, troche sie zmartwilam tym wszystkim...

Gość dziczek okrutniczek
Mam podobnie (a przynajmniej miałam) badania wskazywały na PCOS a USG nie. Dwóch lekarzy prof i pani gr stiwerdzili PCOS. Zaproponowali leczenie zachowawcze, oczywiście uświadomili, że mogę mieć trudności z zajściem w ciążę. Guzik prawda mam dwójkę synó bez leczenia a drugi wziął się z jednej wpadki ;P http://pco.enarea.com/forum/ tutaj wszystkiego się dowiesz, większa wiedza od każdej lekarskiej :)

Gość onna89
brzmi optymistycznie, dzieki;)

Mam podobny problem mam prawie 21 lkat wieczne problmey z cera juz od wsumie gimnazjum:/ okres mialam tez roznie zdarzalo sie co 45 dni a zdarzalo sie co 18 :/ w moim przypadku bylo tak ze po dwoch latach chodzenia do ginekolog lekarka stwierdzila ze jestem chora na zespol policystycznych jajnikow i otrzymalam receote na Jasmienlle na 3 misiace jednak recept nie wykupilam , postanowilam pojsc do innej ginekologa i do edokrynolog i od lekarki dostalam skierowanie endokrynolog w skierpwaniu wpisala u mnie hiperandrogezm do diagnostyki ale ja szczerze nie wiem co dokladnie mi jest nie wiem nic konkretnego najbardziej boje sie ze w przyszlosci nie bede mogla miec dzieci i to mnie przeraza:(((((((((rowniez do kliniki endokrynologicznej jade tam w lipcu i tez nie wiem co mnie czeka na pewno badania hormonalne, usg szyi, jajnikow , badanie ginekologczne .....

Gość dfghjkljhhjk
bylam na endokrynologi na polnej w poznaniu. wiec tak: pobieraja krew 2 razy, dobowa zbiorka moczu, bad ginekologiczne, usg dopochwowe, rtg przysadki mozgowej.

Gość onna89
jesli chodzi o usg jajnikow dopochwowe, to co w sytuacji jesli dziewczyna jest dziewica? czy wtedy sie go nie robi? czy to nie przeszkadza w przeprowadzeniu takiego badania? bo np mialam robiona cytologie pomimo tego ze nie wspolzylam wczesniej

Gość onna89
i jeszcze jedno jak dlugo bylas w tej klinice? to jest chyba kwestia kilku dni, prawda?